27.6 C
Serres

Εντυπωσιακή η παρουσία του 5ου Γυμνασίου Σερρών σε Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο στην Πράγα

Date:

Στην Πράγα της Τσεχίας βρέθηκε ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών του 5ου Γυμνασίου Σερρών προκειμένου να συμμετάσχει στο 3ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο της ΕΛΕΜΑΣΥΝ που διεξήχθη από 1-5 Μαρτίου 2024 στον πανέμορφο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου Olšanka στην πρωτεύουσα της Τσεχίας.

Οι 31 μαθητές του σχολείου στην παρουσίασή τους αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα της διατήρησης της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, παρουσίασαν, ως άλλοι καλαντιστές, ένα έθιμο της περιοχής μας που ανάγεται στην κλασική εποχή, τα Χελιδονίσματα, μοίρασαν σε όλους τους παριστάμενους χειροποίητους «Μάρτηδες», για να τηρήσουν το έθιμο του «Μάρτη» και καταχειροκροτήθηκαν για την άψογη παρουσία τους από όλους τους συνέδρους.

Η συμμετοχή των μαθητών του 5ου Γυμνασίου σε ένα Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο που φιλοξένησε περισσότερους από 3000 μαθητές από διάφορες χώρες της Ευρώπης αποτέλεσε αναμφίβολα μια μοναδική εμπειρία για αυτούς και συνέβαλε στην καλλιέργεια δεξιοτήτων ζωής, που αποτελούν πολύτιμα εφόδια για την εξέλιξη και ανάπτυξή τους. Οι μαθητές γέμισαν με εικόνες και εμπειρίες που θα μείνουν εντυπωμένες στη μαθητική τους ζωή και προσδοκούν την επόμενη δράση εξωστρέφειας του σχολείου που θα συμβάλλει στη διεύρυνση των πνευματικών τους οριζόντων.








Κατά τη διάρκεια της πενθήμερης εκπαιδευτικής τους εκδρομής μαθητές και συνοδοί εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν συνολικά τέσσερις ευρωπαϊκές πόλεις με σπουδαίο ιστορικό και πολιτιστικό υπόβαθρο: το Μόναχο, τη Νυρεμβέργη, την Πράγα και τη Δρέσδη, με σημαντικές στάσεις σε όλα τα τοπόσημα και μνημεία τους.
Το 5ο Γυμνάσιο Σερρών συγχαίρει την ομάδα των μαθητών/τριών για την εξαιρετική τους παρουσία, καθώς και τους γονείς για την παρότρυνση και τη στήριξη που παρείχαν στο σχολείο

Για την ολοκλήρωση και παρουσίαση της εργασίας ευχαριστεί, επίσης, θερμά όλους όσους αφιλοκερδώς συνέβαλαν με την ευγενική τους προσφορά στην υλοποίηση του project που παρουσίασαν οι μαθητές και ιδιαίτερα:

  • Το Φωτογραφικό Στούντιο του Μπάμπη Ελιόγλου (παραγωγή βίντεο και φωτογραφίας)
  • Την Θρακική Εστία Σερρών και ιδιαίτερα την πρόεδρο, κ. Ανθούλα Ευσταθοπούλου
    (Παραδοσιακές φορεσιές και καθοδήγηση)
  • Την μουσικό κ. Νατάσα Σιδηροπούλου (για τη σύνθεση της πρωτότυπης μουσικής που συνόδευε το video)
  • Την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και το τμήμα Τουρισμού (για την παραχώρηση άδειας χρήσης του έντυπου και βιντεοσκοπημένου υλικού προβολής του Νομού Σερρών)
  • Το Πειραματικό Δημοτικό σχολείο «Κ. Καραμανλής» (για τον δανεισμό της κατασκευής της «Χελιδόνας»)
  • Τις Επιγραφές Chromokinisi και τον κ. Χρυσοβαλάντη Δημητρακόπουλο (για τη δημιουργία και χορηγία ενός banner προβολής του 5ου Γυμνασίου Σερρών)

Υπεύθυνες υλοποίησης της δράσης: κ. Ντίκογλου Κερασία, ΠΕ02 -Διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου Σερρών, κ. Καραμαριγώ Γεωργία, ΠΕ05 και κ.Στανίση Νίκη, ΠΕ79.01.

ΣέρρεςΕντυπωσιακή η παρουσία του 5ου Γυμνασίου Σερρών σε Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο στην...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Φωτιά στις Σέρρες, σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Συναγερμός σήμανε σήμερα το απόγευμα (27.07.2024) στις Σέρρες μετά...

Σέρρες: Ο καύσωνας κατέστρεψε τα αμπέλια – Σε απόγνωση οι παραγωγοί στο χωριό Άμπελοι

Πολύ σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι αμπελοκαλλιεργητές στο χωριό Άμπελοι...

Σέρρες: Καίει για δέκατη μέρα η φωτιά στο όρος Όρβηλος (φωτο)

Μάχη με τις φλόγες για δέκατη μέρα συνεχίζουν να...

Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά: Χορήγηση υποτροφιών για φοίτηση στο Ε.Α.Π.

Το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά Δήμου Σερρών ενημερώνει...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα