34.2 C
Serres

Σέρρες: Στο προσκήνιο τα τραπεζοκαθίσματα- Τελείωσε η περίοδος χάριτος

Date:

Τέλος στην περίοδο χάριτος για τα τραπεζοκαθίσματα- Πρέπει να εφαρμοστεί η κανονιστική αρχή που ίσχυε προ covid. Είναι νόμος του κράτους και για αυτό πρέπει όλοι να συμμορφωθούν.

Μεγάλη η ανταπόκριση των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης και café-bar στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε   στο δημαρχείο παρουσία  της δημάρχου Σερρών Βαρβάρας Μητλιάγκα και του αρμόδιου αντιδημάρχου Δημήτρη Μιχτσόγλου, εκπρόσωπου της αστυνομίας  και τα προεδρεία της ‘Ένωσης Εστιατόρων και του ΟΕΒΕΣ. Η Δήμαρχος από την αρχή της έναρξη της σύσκεψης έκανε γνωστή την πρόσθεση της δημοτική αρχής να ακούσει τις αγωνίες των καταστηματαρχών αλλά παράλληλα να ληφθούν αποφάσεις η οποίες θα σέβονται και τους πολίτες. 

 Η πανδημία του covid είχε δημιουργήσει νέα δεδομένα τα οποία όμως πλέον έληξαν και πρέπει να γυρίσουμε στην πρότερη κατάσταση και στην  κανονιστική αρχή που τέθηκε σε ισχύ επί δημοτικής αρχής του Πέτρου Αγγελίδη. Η κ. Μητλιάγκα ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν προνομιακές συμπεριφορές και όλοι οι επαγγελματίες θα αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Μιχτσόγλου αναφέρθηκε στις καταγγελίες που πέφτουν βροχή στον δήμο  από πλευράς πολίτων οι οποίοι διαμαρτύρονται καθημερινά για την υπάρχουσα κατάσταση, κάτι που όπως τόνισε δεν μπορούν να το παραβλέψουν. Για τον λόγω αυτό ζήτησε και ο ίδιος την συνεργασία των ιδιοκτητών των καταστημάτων.

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας κ. Αλέξανδρος Καραγιαννίδης τόνισε πως ο ρόλος του τμήματος τάξης είναι επικουρικός.

Μετά το πέρας της ολοκλήρωσης της συνάντησης η Δήμαρχος Σερρών σε άριστη συνεργασία με τον πρόεδρο της Ένωσης καταστηματαρχών Εστίασης  κ. Χαράλαμπο Τσιλιακούδη δήλωσε πως  η κανονιστική αρχή είναι νόμος του κράτους και πρέπει να εφαρμοστεί.

Παράλληλα ανέφερε  πως θα πρέπει να φροντίσουν όσοι καταστηματάρχες δεν έχουν άδειες να φροντίσουν να βγάλουν. 








Από πλευράς του ο Πρόεδρος της ένωσης Εστιατόρων Χαράλαμπος Τσιλιακούδης  αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία με την  δημοτική αρχή  και παραδέχθηκε  πως πράγματι υπάρχουν κάποια ‘’αγκάθια’’ από πλευράς συναδέλφων του οι οποίοι δεν συμμορφώνονται με τις συστάσεις. ‘’ Δεν θέλουμε να συγκρουστούμε με την κοινωνία των Σερρών ‘’είπε χαρακτηριστικά. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα τραπεζοκαθίσματα επικεντρώνεται κυρίως επί της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή, την πρώην Μεραρχίας. Μάλιστα ο πρόεδρος της Ένωσης είπε πως από δω και στο εξής ο καθένας αναλαμβάνει την προσωπική του ευθύνη ως προς την τήρηση της νομοθεσίας, απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους του.
Ενώ παράλληλα θα κατατεθούν από την Ένωση Εστιατόρων προτάσεις προς τη δημοτική αρχή που έχουν ως στόχο την βελτίωση και το όφελος της πόλης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΣέρρεςΣέρρες: Στο προσκήνιο τα τραπεζοκαθίσματα- Τελείωσε η περίοδος χάριτος

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Φωτιά στις Σέρρες, σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Συναγερμός σήμανε σήμερα το απόγευμα (27.07.2024) στις Σέρρες μετά...

Σέρρες: Ο καύσωνας κατέστρεψε τα αμπέλια – Σε απόγνωση οι παραγωγοί στο χωριό Άμπελοι

Πολύ σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι αμπελοκαλλιεργητές στο χωριό Άμπελοι...

Σέρρες: Καίει για δέκατη μέρα η φωτιά στο όρος Όρβηλος (φωτο)

Μάχη με τις φλόγες για δέκατη μέρα συνεχίζουν να...

Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά: Χορήγηση υποτροφιών για φοίτηση στο Ε.Α.Π.

Το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά Δήμου Σερρών ενημερώνει...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα