Σέρρες: Στο προσκήνιο τα τραπεζοκαθίσματα- Τελείωσε η περίοδος χάριτος

Τέλος στην περίοδο χάριτος για τα τραπεζοκαθίσματα- Πρέπει να εφαρμοστεί η κανονιστική αρχή που ίσχυε προ covid. Είναι νόμος του κράτους και για αυτό πρέπει όλοι να συμμορφωθούν.

Μεγάλη η ανταπόκριση των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης και café-bar στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε   στο δημαρχείο παρουσία  της δημάρχου Σερρών Βαρβάρας Μητλιάγκα και του αρμόδιου αντιδημάρχου Δημήτρη Μιχτσόγλου, εκπρόσωπου της αστυνομίας  και τα προεδρεία της ‘Ένωσης Εστιατόρων και του ΟΕΒΕΣ. Η Δήμαρχος από την αρχή της έναρξη της σύσκεψης έκανε γνωστή την πρόσθεση της δημοτική αρχής να ακούσει τις αγωνίες των καταστηματαρχών αλλά παράλληλα να ληφθούν αποφάσεις η οποίες θα σέβονται και τους πολίτες. 

Advertisement

 Η πανδημία του covid είχε δημιουργήσει νέα δεδομένα τα οποία όμως πλέον έληξαν και πρέπει να γυρίσουμε στην πρότερη κατάσταση και στην  κανονιστική αρχή που τέθηκε σε ισχύ επί δημοτικής αρχής του Πέτρου Αγγελίδη. Η κ. Μητλιάγκα ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν προνομιακές συμπεριφορές και όλοι οι επαγγελματίες θα αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Μιχτσόγλου αναφέρθηκε στις καταγγελίες που πέφτουν βροχή στον δήμο  από πλευράς πολίτων οι οποίοι διαμαρτύρονται καθημερινά για την υπάρχουσα κατάσταση, κάτι που όπως τόνισε δεν μπορούν να το παραβλέψουν. Για τον λόγω αυτό ζήτησε και ο ίδιος την συνεργασία των ιδιοκτητών των καταστημάτων.

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας κ. Αλέξανδρος Καραγιαννίδης τόνισε πως ο ρόλος του τμήματος τάξης είναι επικουρικός.

Μετά το πέρας της ολοκλήρωσης της συνάντησης η Δήμαρχος Σερρών σε άριστη συνεργασία με τον πρόεδρο της Ένωσης καταστηματαρχών Εστίασης  κ. Χαράλαμπο Τσιλιακούδη δήλωσε πως  η κανονιστική αρχή είναι νόμος του κράτους και πρέπει να εφαρμοστεί.

Advertisement

Παράλληλα ανέφερε  πως θα πρέπει να φροντίσουν όσοι καταστηματάρχες δεν έχουν άδειες να φροντίσουν να βγάλουν. 

Από πλευράς του ο Πρόεδρος της ένωσης Εστιατόρων Χαράλαμπος Τσιλιακούδης  αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία με την  δημοτική αρχή  και παραδέχθηκε  πως πράγματι υπάρχουν κάποια ‘’αγκάθια’’ από πλευράς συναδέλφων του οι οποίοι δεν συμμορφώνονται με τις συστάσεις. ‘’ Δεν θέλουμε να συγκρουστούμε με την κοινωνία των Σερρών ‘’είπε χαρακτηριστικά. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα τραπεζοκαθίσματα επικεντρώνεται κυρίως επί της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή, την πρώην Μεραρχίας. Μάλιστα ο πρόεδρος της Ένωσης είπε πως από δω και στο εξής ο καθένας αναλαμβάνει την προσωπική του ευθύνη ως προς την τήρηση της νομοθεσίας, απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους του.
Ενώ παράλληλα θα κατατεθούν από την Ένωση Εστιατόρων προτάσεις προς τη δημοτική αρχή που έχουν ως στόχο την βελτίωση και το όφελος της πόλης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν την Πέμπτη 7 Αυγούστου

07/08/25 1:36 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν την Πέμπτη 7 Αυγούστου

Πυρκαγιά στην Ακρόπολη Σερρών - Συνδρομή του Δήμου με οχήματα και προσωπικό 

07/08/25 1:17 πμ

Πυρκαγιά στην Ακρόπολη Σερρών – Συνδρομή του Δήμου με οχήματα και προσωπικό 

Σέρρες: Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στον Κουλά

07/08/25 1:19 πμ

Σέρρες: Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στον Κουλά

Σέρρες -ΤΩΡΑ: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κουλά - video

07/08/25 1:41 πμ

Σέρρες -ΤΩΡΑ: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κουλά – video

Καβάλα: Περισυνελέγησαν 2.879 φυσίγγια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από τη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού

06/08/25 8:41 μμ

Καβάλα: Περισυνελέγησαν 2.879 φυσίγγια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Κοζάνη: Ψαράδες έπιασαν γουλιανό 100 κιλών στη λίμνη Πολυφύτου - Δείτε βίντεο

06/08/25 8:36 μμ

Κοζάνη: Ψαράδες έπιασαν γουλιανό 100 κιλών στη λίμνη Πολυφύτου – Δείτε βίντεο

Νεκρό κοριτσάκι στο Π. Φάληρο: Πολύωρη η απολογία της 32χρονης μητέρας στον ανακριτή – «Βρισκόμουν σε πανικό»

06/08/25 8:29 μμ

Νεκρό κοριτσάκι στο Π. Φάληρο: Πολύωρη η απολογία της 32χρονης μητέρας στον ανακριτή – «Βρισκόμουν σε πανικό»

Τραγωδία στη Λευκάδα: Αιφνίδιος θάνατος βρέφους μόλις 5 μηνών

06/08/25 8:24 μμ

Τραγωδία στη Λευκάδα: Αιφνίδιος θάνατος βρέφους μόλις 5 μηνών

Χειρουργήθηκε στο κεφάλι ο 9χρονος που έπεσε από τον πρώτο όροφο στην Ασπροβάλτα

06/08/25 8:18 μμ

Χειρουργήθηκε στο κεφάλι ο 9χρονος που έπεσε από τον πρώτο όροφο στην Ασπροβάλτα

Η «Αλυσίδα» της μνήμης: από το καουτσούκ και τις ελβιέλες στην κατεδάφιση

06/08/25 8:08 μμ

Η «Αλυσίδα» της μνήμης: από το καουτσούκ και τις ελβιέλες στην κατεδάφιση

Οικονομικά Αποτελέσματα Α’ Εξαμήνου 2025 Ομίλου ΔΕΗ

06/08/25 7:56 μμ

Οικονομικά Αποτελέσματα Α’ Εξαμήνου 2025 Ομίλου ΔΕΗ

Από Δευτέρα 11 Αυγούστου σε ισχύ οι νέες ρυθμίσεις: Αναλύψεις μετρητών χωρίς χρεώσεις - video

06/08/25 7:35 μμ

Από Δευτέρα 11 Αυγούστου σε ισχύ οι νέες ρυθμίσεις: Αναλύψεις μετρητών χωρίς χρεώσεις – video