Τέλος στην περίοδο χάριτος για τα τραπεζοκαθίσματα- Πρέπει να εφαρμοστεί η κανονιστική αρχή που ίσχυε προ covid. Είναι νόμος του κράτους και για αυτό πρέπει όλοι να συμμορφωθούν. Μεγάλη η ... Περισσότερα

Σέρρες: Στο προσκήνιο τα τραπεζοκαθίσματα- Τελείωσε η περίοδος χάριτος

Epiloges Press

Epiloges Press

Τέλος στην περίοδο χάριτος για τα τραπεζοκαθίσματα- Πρέπει να εφαρμοστεί η κανονιστική αρχή που ίσχυε προ covid. Είναι νόμος του κράτους και για αυτό πρέπει όλοι να συμμορφωθούν.

Advertisement
 

Μεγάλη η ανταπόκριση των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης και café-bar στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε   στο δημαρχείο παρουσία  της δημάρχου Σερρών Βαρβάρας Μητλιάγκα και του αρμόδιου αντιδημάρχου Δημήτρη Μιχτσόγλου, εκπρόσωπου της αστυνομίας  και τα προεδρεία της ‘Ένωσης Εστιατόρων και του ΟΕΒΕΣ. Η Δήμαρχος από την αρχή της έναρξη της σύσκεψης έκανε γνωστή την πρόσθεση της δημοτική αρχής να ακούσει τις αγωνίες των καταστηματαρχών αλλά παράλληλα να ληφθούν αποφάσεις η οποίες θα σέβονται και τους πολίτες. 

 Η πανδημία του covid είχε δημιουργήσει νέα δεδομένα τα οποία όμως πλέον έληξαν και πρέπει να γυρίσουμε στην πρότερη κατάσταση και στην  κανονιστική αρχή που τέθηκε σε ισχύ επί δημοτικής αρχής του Πέτρου Αγγελίδη. Η κ. Μητλιάγκα ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν προνομιακές συμπεριφορές και όλοι οι επαγγελματίες θα αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Μιχτσόγλου αναφέρθηκε στις καταγγελίες που πέφτουν βροχή στον δήμο  από πλευράς πολίτων οι οποίοι διαμαρτύρονται καθημερινά για την υπάρχουσα κατάσταση, κάτι που όπως τόνισε δεν μπορούν να το παραβλέψουν. Για τον λόγω αυτό ζήτησε και ο ίδιος την συνεργασία των ιδιοκτητών των καταστημάτων.

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας κ. Αλέξανδρος Καραγιαννίδης τόνισε πως ο ρόλος του τμήματος τάξης είναι επικουρικός.

Μετά το πέρας της ολοκλήρωσης της συνάντησης η Δήμαρχος Σερρών σε άριστη συνεργασία με τον πρόεδρο της Ένωσης καταστηματαρχών Εστίασης  κ. Χαράλαμπο Τσιλιακούδη δήλωσε πως  η κανονιστική αρχή είναι νόμος του κράτους και πρέπει να εφαρμοστεί.

Παράλληλα ανέφερε  πως θα πρέπει να φροντίσουν όσοι καταστηματάρχες δεν έχουν άδειες να φροντίσουν να βγάλουν. 

Από πλευράς του ο Πρόεδρος της ένωσης Εστιατόρων Χαράλαμπος Τσιλιακούδης  αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία με την  δημοτική αρχή  και παραδέχθηκε  πως πράγματι υπάρχουν κάποια ‘’αγκάθια’’ από πλευράς συναδέλφων του οι οποίοι δεν συμμορφώνονται με τις συστάσεις. ‘’ Δεν θέλουμε να συγκρουστούμε με την κοινωνία των Σερρών ‘’είπε χαρακτηριστικά. 

Advertisement

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα τραπεζοκαθίσματα επικεντρώνεται κυρίως επί της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή, την πρώην Μεραρχίας. Μάλιστα ο πρόεδρος της Ένωσης είπε πως από δω και στο εξής ο καθένας αναλαμβάνει την προσωπική του ευθύνη ως προς την τήρηση της νομοθεσίας, απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους του.
Ενώ παράλληλα θα κατατεθούν από την Ένωση Εστιατόρων προτάσεις προς τη δημοτική αρχή που έχουν ως στόχο την βελτίωση και το όφελος της πόλης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Π. Χρηστίδης: Προϋπολογισμός που επιβεβαιώνει τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους

13/12/25 9:07 πμ

Π. Χρηστίδης: Προϋπολογισμός που επιβεβαιώνει τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους

Βραβεία Lumière: Η ταινία «The Stranger» του Φρανσουά Οζόν σάρωσε τις υποψηφιότητες

13/12/25 9:06 πμ

Βραβεία Lumière: Η ταινία «The Stranger» του Φρανσουά Οζόν σάρωσε τις υποψηφιότητες

ΔΟΕ και 65 οργανισμοί κάνουν έκκληση για την ενίσχυση του ρόλου του αθλητισμού στην αντιμετώπιση των προσφύγων

13/12/25 9:05 πμ

ΔΟΕ και 65 οργανισμοί κάνουν έκκληση για την ενίσχυση του ρόλου του αθλητισμού στην αντιμετώπιση των προσφύγων

Βουλή - Σε εξέλιξη η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό στην Ολομέλεια - Την Τρίτη η ψηφοφορία

13/12/25 9:04 πμ

Βουλή – Σε εξέλιξη η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό στην Ολομέλεια – Την Τρίτη η ψηφοφορία

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 9η Υπουργική Συνάντηση του Forum Αρχαίων Πολιτισμών - Υιοθετήθηκε η Διακήρυξη των Αθηνών

13/12/25 9:03 πμ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 9η Υπουργική Συνάντηση του Forum Αρχαίων Πολιτισμών – Υιοθετήθηκε η Διακήρυξη των Αθηνών

«Μια Ευχή για τα Χριστούγεννα» – Μια γιορτινή θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών για καλό σκοπό

12/12/25 8:31 μμ

«Μια Ευχή για τα Χριστούγεννα» – Μια γιορτινή θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών για καλό σκοπό

Κυρ. Μητσοτάκης: Τη Δευτέρα στις 17:00 περιμένω στο γραφείο μου όποια αντιπροσωπεία οριστεί από τους αγρότες

12/12/25 8:23 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Τη Δευτέρα στις 17:00 περιμένω στο γραφείο μου όποια αντιπροσωπεία οριστεί από τους αγρότες

Σέρρες: Η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνα - video

12/12/25 7:58 μμ

Η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνα -Σερρών Θεολόγος: «Ο αγιώτατος Επίσκοπος Σπυρίδων ο θαυματουργός, ένθερμος συμπαραστάτης των δικαίων του λαού» -video

Χριστουγεννιάτικες διακοπές: Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για τους Σερραίους - video

12/12/25 7:39 μμ

Χριστουγεννιάτικες διακοπές: Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για τους Σερραίους – video

Πλούσιο αθλητικό Σαββατοκύριακο στις Σέρρες - video

12/12/25 7:29 μμ

Πλούσιο αθλητικό Σαββατοκύριακο στις Σέρρες – video

Σέρρες: «Θανάτωσαν τα 814 ζώα μου, διαλύθηκε η ζωή μου» - Κτηνοτρόφος πατέρας 2 μηνών βρέφους σε απελπισία

12/12/25 7:12 μμ

Σέρρες: «Θανάτωσαν τα 814 ζώα μου, διαλύθηκε η ζωή μου» – Κτηνοτρόφος πατέρας 2 μηνών βρέφους σε απελπισία

H εκλογή Πιερρακάκη και το "asset" Τάσος Χατζηβασιλείου - video

12/12/25 6:52 μμ

Εκλογή Πιερρακάκη και το “asset” Τάσος Χατζηβασιλείου – video