«Το Αυτοκινητοδρόμιο εισέρχεται, κυριολεκτικά σε μία νέα εποχή… Εμείς θέλουμε να θέσουμε ξανά τον πήχη ψηλά…». Μ’ αυτά τα λόγια ο πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου Κωνσταντίνος Μπέγος έδωσε-με δηλώσεις-το στίγμα της νέας διοίκησης ... Περισσότερα

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών: Η νέα εποχή ξεκίνησε με έργα- Τέλος στην εγκατάλειψη-Ανάδειξη κι αναβάθμιση

Epiloges Press

Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

«Το Αυτοκινητοδρόμιο εισέρχεται, κυριολεκτικά σε μία νέα εποχή… Εμείς θέλουμε να θέσουμε ξανά τον πήχη ψηλά…».

Advertisement
 

Μ’ αυτά τα λόγια ο πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου Κωνσταντίνος Μπέγος έδωσε-με δηλώσεις-το στίγμα της νέας διοίκησης για την καινούρια προσπάθεια αναβάθμισής του, μετά την θλιβερή διαπίστωση ότι τα προηγούμενα χρόνια «είχε εγκαταλειφθεί».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος Βασίλειος Κοτέογλου επισήμανε, ότι το Αυτοκινητοδρόμιο απαλλάσσεται πλέον από προβλήματα του παρελθόντος που επηρέασαν την εύρυθμη λειτουργία του, αλλά και την ασφάλεια των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού που προσέρχονται για προπονήσεις.

«Τα κακώς κείμενα διορθώνονται και με τις αναγκαίες παρεμβάσεις η πίστα μας θα είναι ασφαλής για όλους, ιδίως για τους μοτοσυκλετιστές, για τους οποίους σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξε κι επικίνδυνη» διευκρίνισε.    

Ειδικότερα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σημείωσαν ότι με μια σειρά κινήσεων το νέο διοικητικό συμβούλιο στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Αυτοκινητοδρομίου, αλλά παράλληλα και στην καθιέρωση της νέας, σύγχρονης ταυτότητάς του.

«Εκφράζοντας τη βούληση της Δημάρχου για περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση του» πρόσθεσε ο κ. Μπέγος και συνέχισε: «το Αυτοκινητοδρόμιο, για τη νέα δημοτική αρχή, δεν αποτελεί αγγαρεία ή απλώς ένα βαρίδιο. Είναι ίσως το σημαντικότερο εργαλείο για την επίτευξη της πολυπόθητης εξωστρέφειας του Δήμου Σερρών».     

Χαρακτηριστικές οι επισημάνσεις του προέδρου, ο οποίος θέλοντας να καταδείξει τη νέα φιλοσοφία για το παρόν και το μέλλον του Αυτοκινητοδρομίου τόνισε:

«Για να μπορέσουμε ν’ ανταποκριθούμε στις σύγχρονες ανάγκες και στον διεθνή ανταγωνισμό πρέπει να είμαστε ένα βήμα μπροστά.

Δυστυχώς διαπιστώσαμε μία εγκατάλειψη σε πλήρη αναντιστοιχία  με το όραμα των δημιουργών του Αυτοκινητοδρομίου και των προσδοκιών του σερραϊκού λαού. Ωστόσο, η νέα αυτή εικόνα και φιλοσοφία είναι εμφανής στους επισκέπτες του Αυτοκινητοδρομίου, καθώς οι αντιδράσεις τους, όπως των αθλητών και των διοργανωτών είναι θετικές και ενθαρρυντικές».

Κλείνοντας τις δηλώσεις τους στα σερραϊκά μέσα ενημέρωσης, τόσο, ο πρόεδρος, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος  ξεκαθάρισαν ότι στην απ΄εδώ και στο εξής πορεία του Αυτοκινητοδρομίου απαιτούνται σοβαρότητα, διαφάνεια κι επαγγελματισμός, ενώ δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά φαινόμενα, μέθοδοι και πρακτικές του παρελθόντος που αποτέλεσαν τροχοπέδη στη λειτουργία του και αίτια δυσφήμισής του. 

Advertisement
MEGA

Ενημερώνοντας την τοπική κοινωνία και τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού οι κ.κ. Μπέγος και Κοτέογλου επισήμαναν τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί βεβαιώνοντας ότι «από τη πρώτη στιγμή η προσπάθειά μας εστίασε στο νοικοκύρεμα του Αυτοκινητοδρομίου και στη διασφάλιση όλων εκείνων των προϋποθέσεων για τη μελλοντική αναπτυξιακή του πορεία».

Ενδεικτικές και οι εργασίες:

  • Αποκατάσταση περίφραξης στην περίμετρο του Αυτοκινητοδρομίου-Αναβάθμιση της υποδομής με κοπή κι απομάκρυνση δέντρων, της άναρχης βλάστησης, παλαιών ελαστικών, κ.α.
  • Αναβάθμιση ασφάλειας του Αυτοκινητοδρομίου με την ελεγχόμενη πλέον είσοδο-έξοδο από και προς τους χώρους του. Εγκατάσταση και λειτουργία τηλεχειριζόμενης προστατευτικής μπάρας στην είσοδο των paddocks.
  • Τακτοποίηση-χαρτογράφηση-λειτουργική αναβάθμιση του δικτύου καλωδιώσεων της υποδομής RAC που στηρίζει διαδυκτιακά το Αυτοκινητοδρόμιο.
  • Παράλληλη αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτρονικών υπολογιστών στoν χώρο υποδοχής (reception) του Αυτοκινητοδρομίου.
  • Αποκαθήλωση του οδοστρώματος της pit lane κι αποκατάστασή του σε όλο το μήκος της, από την αρχή της (στο ύψος της start lane) μέχρι και την συμβολή της με την κεντρική πίστα (στο ύψος της στροφής 16).
  • Οι παρόμοιες εργασίες εκτελέστηκαν από τα συνεργεία της αυτής εταιρείας-την ίδια ημέρα-και στην υπόγεια κεντρική είσοδο-έξοδο του Αυτοκινητοδρομίου και στην οδό που οδηγεί ως τις κεντρικές κτιριακές εγκαταστάσεις του, με στόχο την αναβάθμιση-διασφάλιση της εύρυθμης προσβασιμότητας στους χώρους του.
  • Προμήθεια τηλεοράσεων-τηλεοπτικών οθονών που θα εγκατασταθούν σε όλα τα boxes του Αυτοκινητοδρομίου, με σκοπό την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους εκάστοτε ενοικιαστές τους.
  • Συντήρηση-αισθητική αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων του κεντρικού κτηρίου του Αυτοκινητοδρομίου με τον ελαιοχρωματισμό του διαδρόμων κι αιθουσών του.
  • Προστατευτικά κολωνάκια σήμανσης προς βελτιστοποίηση της λειτουργικότητας της πίστας.
  • Νομιμοποίηση όλων των αυθαιρέτων χώρων ή εγκαταστάσεων του Αυτοκινητοδρομίου.    
  • Δημιουργία νέας διόδου πεζών από την πάρκινγκ έως τους  χώρους του Αυτοκινητοδρομίου και το κεντρικό κτίριο, για την εύκολη κι ασφαλή μετακίνησή τους.
  • Συντήρηση-καθαρισμός του δικτύου κλιματιστικών μηχανημάτων και του σχετικού εξοπλισμού του Αυτοκινητοδρομίου.
  • Δενδροφύτευση κατά μήκος της οδού που οδηγεί στην υπόγεια διάβαση, είσοδο-έξοδο του Αυτοκινητοδρομίου. Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση.
  • Εμπλουτισμός κι αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Αυτοκινητοδρομίου με την προμήθεια αναγκαίων μηχανημάτων (γεωργικού ελκυστήρα-τρακτέρ πολλαπλών χρήσεων για τη συντήρηση των γηπέδων και των εξωτερικών χώρων κ.α.).

Από το Αυτοκινητοδρόμιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μείωση των κερδών της Mercedes κατά το γ' τρίμηνο

29/10/25 10:00 μμ

Μείωση των κερδών της Mercedes κατά το γ’ τρίμηνο

FIBA Europe Cup: Πάλεψε, αλλά «λύγισε» στη Γερμανία ο ΠΑΟΚ

29/10/25 9:57 μμ

FIBA Europe Cup: Πάλεψε, αλλά «λύγισε» στη Γερμανία ο ΠΑΟΚ

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Σεπτέμβριο

29/10/25 9:53 μμ

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Σεπτέμβριο

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ-Αν. Τρυπιτσίδης διευθύνων σύμβουλος «ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΡΕΙΝ»: Φορέας συντονισμού των ΚΥΔ η εταιρία, χωρίς έλεγχο νομιμότητας αιτήσεων-Ο ΟΠΕΚΕΠΕ υποχρεωμένος να τις ελέγξει

29/10/25 9:48 μμ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ-Αν. Τρυπιτσίδης διευθύνων σύμβουλος «ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΡΕΙΝ»: Φορέας συντονισμού των ΚΥΔ η εταιρία, χωρίς έλεγχο νομιμότητας αιτήσεων-Ο ΟΠΕΚΕΠΕ υποχρεωμένος να τις ελέγξει

Το Honda «0 α» παρουσιάστηκε στο Japan Mobility Show 2025

29/10/25 9:43 μμ

Το Honda «0 α» παρουσιάστηκε στο Japan Mobility Show 2025

Δύο συλλήψεις για εμπορία ελαιολάδου στο Καματερό – Κατασχέθηκαν 600 λίτρα

29/10/25 9:35 μμ

Δύο συλλήψεις για εμπορία ελαιολάδου στο Καματερό – Κατασχέθηκαν 600 λίτρα

Οι «μαύρες» υπερτροφές που αλλάζουν τα δεδομένα στη διατροφή

29/10/25 9:27 μμ

Οι «μαύρες» υπερτροφές που αλλάζουν τα δεδομένα στη διατροφή

Τα έργα ανάπτυξης των υποδομών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας παρουσίασε ο πρύτανης στο υπ. Παιδείας

29/10/25 9:19 μμ

Τα έργα ανάπτυξης των υποδομών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας παρουσίασε ο πρύτανης στο υπ. Παιδείας

Κομοτηνή: 82χρονος πέθανε από ανακοπή μετά από επίθεση που δέχθηκε από τον γιο του

29/10/25 9:15 μμ

Κομοτηνή: 82χρονος πέθανε από ανακοπή μετά από επίθεση που δέχθηκε από τον γιο του

Με πλαστές ταυτότητες αγοράζουν αλκοόλ οι ανήλικοι

29/10/25 9:12 μμ

Με πλαστές ταυτότητες αγοράζουν αλκοόλ οι ανήλικοι

Τρία στα τρία ο Λεβαδειακός στο Κύπελλο

29/10/25 9:07 μμ

Τρία στα τρία ο Λεβαδειακός στο Κύπελλο

Ο Λιονέλ Μέσι προτείνει αλλαγές για την ανάπτυξη του MLS

29/10/25 9:04 μμ

Ο Λιονέλ Μέσι προτείνει αλλαγές για την ανάπτυξη του MLS