Η καταγγελλόμενη διάρρηξη σε παράρτημα του υπουργείου Εσωτερικών δεν έχει καμία σχέση με την εκλογική διαδικασία, ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως. «Με μία φοβερή ελαφρότητα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ... Περισσότερα

Ν. Κεραμέως: Η αντιπολίτευση προσπαθεί με ελαφρότητα να ρίξει σκιές στην εκλογική διαδικασία

Epilogestv

Epilogestv

Η καταγγελλόμενη διάρρηξη σε παράρτημα του υπουργείου Εσωτερικών δεν έχει καμία σχέση με την εκλογική διαδικασία, ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

«Με μία φοβερή ελαφρότητα τα κόμματα της αντιπολίτευσης προσπαθούν να ρίξουν σκιές σε μία διαδικασία που πραγματοποιείται εδώ και 50 χρόνια στη χώρα μας με σύμπραξη υπουργείου Εσωτερικών, Δήμων, Περιφερειών, δικαστικών αντιπροσώπων», πρόσθεσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Δήλωσε δε ότι αναμένει το πόρισμα της αστυνομίας: «Εγώ ξέρω να σέβομαι τις διαδικασίες», σχολίασε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι αμέσως μετά την καταγγελία ενεργοποιήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και έγινε ο σχετικός έλεγχος από το τμήμα κυβερνοασφάλειας χωρίς, μέχρι στιγμής, να έχει προκύψει κάποιο στοιχείο.

Κληθείσα να σχολιάσει τον χαρακτηρισμό του Στέφανου Κασσελάκη ότι το μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο είναι προεκλογικό πριμ, η κ. Κεραμέως κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για ακατάσχετη παροχολογία «κάτω από το λεφτόδεντρο» και διερωτήθηκε που θα βρει τα 3 δισ. ευρώ ετησίως για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού που πρότεινε ο ίδιος.

«Αυτή η δήλωση του κ. Κασσελάκη ενέχει και κάτι άλλο: Δεν του άρεσε το μπόνους παραγωγικότητας γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ διακατέχεται από μία λογική που λέει όλοι ίσοι και όμοιοι, να μην ξεχωρίζει κανείς. Ε λοιπόν και σε αυτό διαφέρουμε. Εμείς θέλουμε να ανταμείβουμε τους δημοσίους υπαλλήλους που υπερβάλλουν εαυτόν. Το θέμα είναι πολύ σημαντικό ως ένα υγιές κίνητρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τη δικαστική απόφαση σχετικά με την τραγωδία στο Μάτι, η υπουργός υπενθύμισε ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί με κανόνες, καθώς ο δικαστής κρίνει με βάση τις διατάξεις που ισχύουν και σημείωσε ότι οι αποφάσεις της δικαιοσύνης γίνονται σεβαστές.

Σημείωσε ότι «στο ποινικό δίκαιο υπάρχει μία βασική αρχή που λέει ότι δικάζεσαι πάντοτε με την ευμενέστερη διάταξη από τότε που τελέστηκε το αδίκημα μέχρι την πρώτη απόφαση, με την πιο επιεική διάταξη» και υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την κυβέρνηση κατέστησε τις συγκεκριμένες ποινές πιο ελαφριές.

Ανάφερε μάλιστα ως παράδειγμα τον κατηγορούμενο, ο οποίος καταδικάστηκε με τριετή φυλάκιση για εμπρησμό από αμέλεια.

Advertisement
MEGA

«Πλέον δικάζεται με έως 20 χρόνια. Να μία αλλαγή στάσης, ήρθε η ΝΔ και έχει αυστηροποιήσει όλες αυτές τις ποινές για να περάσει και ένα ξεκάθαρο μήνυμα».

Παράλληλα, χαρακτήρισε θράσος την κριτική που ασκεί το ΠΑΣΟΚ και υπενθύμισε ότι υπάρχει μία ουσιώδης διαφορά μεταξύ της ΝΔ και των υπόλοιπων κομμάτων:

«Η ΝΔ πήρε μία πολύ συνετή απόφαση, να μην εργαλειοποιήσει αυτή την τραγωδία. Είδατε κανένα μαύρο πανό να κρέμεται από τα γραφεία της ΝΔ όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ;».

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φεβρουάριος ή Φλεβάρης: Από πού πήρε το όνομά του - Γιατί έχει 28 ημέρες

01/02/26 8:10 μμ

Φεβρουάριος ή Φλεβάρης: Από πού πήρε το όνομά του – Γιατί έχει 28 ημέρες

Λαϊλιάς Σερρών: Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα στο χιονοδρομικό - Δεν είχαν βάλει αντιολισθητικές αλυσίδες

01/02/26 8:09 μμ

Λαϊλιάς Σερρών: Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα στο χιονοδρομικό – Δεν είχαν βάλει αντιολισθητικές αλυσίδες

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

01/02/26 4:16 μμ

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

01/02/26 4:11 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

01/02/26 3:58 μμ

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ παρευρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρρις και τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος GERB της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Σε όλες τις συναντήσεις παρών ήταν ο κ. Χατζηβασιλείου. Κατά τις συνομιλίες, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα δημογραφικού, στέγασης και ευνοϊκής φορολόγησης νέων, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τα μέτρα που ανέλαβε σχετικά η ελληνική κυβέρνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ, ότι «πρόκειται για μια σημαντική και στρατηγική επένδυση για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο». Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αναβάθμισης της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης «Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι», έργο που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Σερρών.

01/02/26 3:54 μμ

Στο Ζάγκρεμπ για την συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ ο Χατζηβασιλείου, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση 

01/02/26 3:47 μμ

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση -Δείτε βίντεο

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

01/02/26 3:36 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

01/02/26 3:35 μμ

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

01/02/26 3:34 μμ

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

01/02/26 3:32 μμ

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

01/02/26 3:30 μμ

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου