Σε ποιο μισό του Μεγάλου Τελικού κληρώθηκαν Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο;Advertisement   Η εβδομάδα της Eurovision 2024 ξεκινά και επίσημα σήμερα. Οι 37 καλλιτέχνες που διεκδικούν το ... Περισσότερα

Eurovision 2024: Η σειρά εμφάνισης των Big5 και το Turquoise Carpet

Epilogestv

Epilogestv

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Σε ποιο μισό του Μεγάλου Τελικού κληρώθηκαν Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο;

Advertisement
 

Η εβδομάδα της Eurovision 2024 ξεκινά και επίσημα σήμερα. Οι 37 καλλιτέχνες που διεκδικούν το μεγάλο τρόπαιο του μουσικού διαγωνισμού έχουν ολοκληρώσει τις δύο πρώτες τεχνικές τους πρόβες, περιμένοντας πλέον τις Dress Rehearsals και φυσικά τις δύο λαμπερές βραδιές των Ημιτελικών στις 7 και 9 του μήνα.

Σήμερα, Κυριακή 5/5 στις 15:30 (CET – 16:30 ώρα Ελλάδος) πραγματοποιείται η καθιερωμένη τελετή του Τιρκουάζ Χαλιού, όπου οι αποστολές των χωρών θα παρελάσουν με τις σημαίες και τους συνεργάτες τους, θα φωτογραφηθούν και θα συνομιλήσουν με fans και δημοσιογράφους που καλύπτουν τη φετινή διοργάνωση. Όπως ενημέρωσε και η EBU μέσα από την επίσημη σελίδα της Eurovision, όσοι το επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά το event εδώ.

Το Τιρκουάζ Χαλί είναι η επίσημη τελετή έναρξης του διαγωνισμού και λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στη διοργανώτρια πόλη. Τη φετινή εκδήλωση παρουσιάζουν οι δύο δημοφιλείς drag queens, Elecktra και Tia Kofi.

Νωρίτερα το βράδυ του Σαββάτου (4/5) πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση για τη σειρά εμφάνισης των Big5 στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision. Ο Γάλλος Slimane, η Ιταλίδα Angelina Mango, ο Olly Alexander από το Ηνωμένο Βασίλειο, η Nebulossa από την Ισπανία και ο Γερμανός Isaak τράβηξαν τους τυχερούς κλήρους, για να οριστεί εάν θα εμφανιστούν στο α’ ή στο β’ μισό της βραδιάς.

Όπως έχει γίνει γνωστό τις προηγούμενες εβδομάδες, φέτος οι διοργανωτές έχουν θεσπίσει έναν νέο όρο στη σειρά εμφάνισης των χωρών στον Μεγάλο Τελικό, αφού οι 13 από τις 26 θέσεις θα οριστούν από τους ίδιους με βάση τα κριτήρια για την πιο ομαλή και εντυπωσιακή διαδοχή των εμφανίσεων.

Έτσι, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο κληρώθηκαν να εμφανιστούν στο α’ μισό της βραδιάς, δηλαδή στις θέσεις 2-13 (δεδομένου πως 1η έχει ήδη οριστεί πως θα εμφανιστεί η οικοδέσποινα Σουηδία με τους Marcus & Martinus), ενώ η Γαλλία κληρώθηκε στο β’ μισό (θέσεις 14-26). Στον αντίποδα, Ιταλία και Ισπανία τράβηξαν τον κλήρο «Producer’s Choise», επομένως είναι στο χέρι των παραγωγών σε ποια ακριβώς θέση (από το 2 έως το 26) θα εμφανιστούν στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision.

Σουηδία: Θέση 1

Γερμανία: Α’ μισό (θέσεις 2-13)

Ηνωμένο Βασίλειο: Α’ μισό (θέσεις 2-13)

Γαλλία: Β’ μισό (θέσεις 14-26)

Ιταλία: Producer’s Choice

Advertisement

Ισπανία: Producer’s Choice

Υπενθυμίζεται πως η τελική σειρά εμφάνισης των χωρών για τη φετινή Eurovision θα ανακοινωθεί από την EBU αμέσως μετά το τέλος του Β’ Ημιτελικού, το πρωί της Παρασκευής (10/5).

πηγή zappit.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το trailer του "Παρά Πέντε"!

16/12/25 1:03 μμ

Το trailer του “Παρά Πέντε”!

Συμβολικό κλείσιμο των δημαρχείων της χώρας σήμερα Τρίτη 16 Δεκεμβρίου - video

16/12/25 12:37 μμ

Συμβολικό κλείσιμο των δημαρχείων της χώρας σήμερα Τρίτη 16 Δεκεμβρίου – video

Πολιτεία των Ευχών: Άνοιξε τις πύλες του το θεματικό πάρκο στην πλατεία Ελευθερίας - video

16/12/25 12:30 μμ

Πολιτεία των Ευχών: Άνοιξε τις πύλες του το θεματικό πάρκο στην πλατεία Ελευθερίας – video

Συγκρότηση νέας Διοικούσας Επιτροπής Παραρτήματος ΕΜΕ Σερρών 2025

16/12/25 12:22 μμ

Συγκρότηση νέας Διοικούσας Επιτροπής Παραρτήματος ΕΜΕ Σερρών 2025

Η νέα γενιά της ελληνικής άρσης βαρών πέτυχε 16 πανελλήνια ρεκόρ

16/12/25 12:18 μμ

Η νέα γενιά της ελληνικής άρσης βαρών πέτυχε 16 πανελλήνια ρεκόρ

Στ. Παπασταύρου: «Η ενέργεια αποτελεί σημαντικό εργαλείο σε καιρό ειρήνης, μετατρέπεται όμως σε όπλο σε καιρό πολέμου»

16/12/25 12:11 μμ

Στ. Παπασταύρου: «Η ενέργεια αποτελεί σημαντικό εργαλείο σε καιρό ειρήνης, μετατρέπεται όμως σε όπλο σε καιρό πολέμου»

«Αλλάζουμε χρονιά μαζί»: Με εκπλήξεις και πλούσιο πρόγραμμα η γιορτή υποδοχής του νέου έτους στο Νεοχώρι Σιντικής

16/12/25 12:07 μμ

«Αλλάζουμε χρονιά μαζί»: Με εκπλήξεις και πλούσιο πρόγραμμα η γιορτή υποδοχής του νέου έτους στο Νεοχώρι Σιντικής

Κ. Πιερρακάκης: Η ψηφιακή μετάβαση κάνει τη σύγκλιση με την Ευρώπη πράξη

16/12/25 12:02 μμ

Κ. Πιερρακάκης: Η ψηφιακή μετάβαση κάνει τη σύγκλιση με την Ευρώπη πράξη

Πανσερραϊκός: Η Βιβή Διαβολεμένου στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας

16/12/25 11:58 πμ

Πανσερραϊκός: Η Βιβή Διαβολεμένου στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα Τρίτη 16 Δεκεμβρίου - video

16/12/25 11:36 πμ

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα Τρίτη 16 Δεκεμβρίου – video

Σέρρες – Έκτακτη διακοπή υδροδότησης σήμερα Τρίτη σε περιοχή της πόλης

16/12/25 11:32 πμ

Σέρρες – Έκτακτη διακοπή υδροδότησης σήμερα Τρίτη σε περιοχή της πόλης

16/12/25 11:15 πμ

“Ράδιο Αρβύλα”: Το ξεκαρδιστικό βίντεο με την κατάθεση “Φραπέ” στη Ζ. Κωνσταντοπούλου!