Η μητέρα της κοπέλας δηλώνει πως την είχε πάει σε όλους τους ειδικούς, αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε επαρκώς με την κατάστασή της – Την είχαμε στην ξύλινη κατασκευή για να ... Περισσότερα

Καλαμάτα: “Ζητούσαμε χρόνια βοήθεια, δεν ασχολήθηκε κανείς”, λέει η μάνα της 29χρονης που ζει σε ξύλινο κλουβί

Epiloges Press

Epiloges Press

Η μητέρα της κοπέλας δηλώνει πως την είχε πάει σε όλους τους ειδικούς, αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε επαρκώς με την κατάστασή της – Την είχαμε στην ξύλινη κατασκευή για να μη μας επιτίθεται, υποστηρίζει

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος με μία κοπέλα 29 ετών στην Καλαμάτα που αναγκάστηκε από τους γονείς της να διαβιεί μέσα σε αυτοσχέδια ξύλινα κλουβιά, καθώς, όπως υποστηρίζουν οι γονείς της, πάσχει από ένα σοβαρό ψυχοσωματικό νόσημα με αποτέλεσμα να γίνεται επιθετική και επικίνδυνη για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, εισαγγελέας και αστυνομία βρέθηκαν στο σπίτι για να ελέγξουν από κοντά την υπόθεση.

Η μητέρα της 29χρονης αναφέρει στο protothema.gr πως για το δικό της το καλό την είχαν κλειδωμένη μέσα στα αυτοσχέδια ξύλινα κλουβιά, καθώς οι γιατροί δεν μπόρεσαν ποτέ να τη βοηθήσουν, παρότι εκείνοι ζητούσαν επί χρόνια βοήθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται στις 14 Ιουλίου 2022, όταν στο ΑΤ Καλαμάτας έφθασε εισαγγελική παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με διερεύνηση των αδικημάτων της παράνομης κατακράτησης και έκθεσης σε βάρος της 29χρονης η οποία, όπως σημειώνεται στα σχετικά έγγραφα, έχει διαγνωσθεί με μέτρια νοητική υστέρηση με σύνοδες συμπεριφορές.

Η σχετική παραγγελία έγινε με αφορμή υπηρεσιακό σημείωμα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Γ.Ν Καλαμάτας, η οποία πραγματοποίησε στις 25 Μαΐου 2022 αυτοψία σε συνεργασία με το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Καλαμάτας, και είχε διαπιστώσει ότι το παραπάνω πρόσωπο ΑΜΕΑ διαβιούσε σε δωμάτιο που αντί για πόρτα είχαν τοποθετηθεί ξύλινα κάγκελα με λουκέτο.

Η ύπαρξη των διαχωριστικών αιτιολογήθηκε από τους ανάδοχους γονείς ως το μοναδικό μέσο για αποτροπή επιθετικής συμπεριφοράς της κοπέλας αλλά και αποτροπής του κινδύνου αυτοτραυματισμού της.

Στις 14 Ιουλίου 2022 αστυνομικοί του Α.Τ Καλαμάτας επισκέφθηκαν το σπίτι της οικογένειας όπου και διαπίστωσαν την ύπαρξη της ξυλοκατασκευής στο δωμάτιο με τους γονείς να ισχυρίζονται ότι ο λόγος της ύπαρξης αυτής είναι για την προστασία της 29χρονης από κρίσεις που παθαίνει.

Περαιτέρω μετά από ένορκη μαρτυρική κατάθεση ψυχιάτρου του Γ.Ν Καλαμάτας, προέκυψε ότι η κοπέλα είχε εξεταστεί τρεις φορές το 2022 και είχε διαγνωστεί με μη καθορισμένη οργανική ψύχωση και μέτρια νοητική καθυστέρηση μη δυνάμενη να αυτοεξυπηρετηθεί και να κατανοήσει πράγματα, ενώ δεν έχρηζε εκούσιας ή ακούσιας νοσηλείας σε ψυχιατρική κλινική.

Advertisement
MEGA

Τι δηλώνει η μητέρα της 29χρονης

Σε δηλώσεις προέβη και η μητέρα της 29χρονης, η οποία εξηγεί πως όλα ξεκίνησαν με την έλλειψη ενός φαρμάκου που την πείραζε το 2017. Όπως σημειώνει η ίδια, δεν βρέθηκε ποτέ άλλο φάρμακο, παρά μόνο ένα κοκτέιλ φαρμάκων που έπαιρνε, επειδή ήταν επιθετική. «Όπως σιγά σιγά την κλείσαμε, έτσι σταδιακά θέλαμε να την ξανανοίξουμε με τους ειδικούς, αλλά δεν βρέθηκε ποτέ κανείς», δηλώνει η κα Νινιού.

Η μητέρα της κοπέλας δηλώνει πως την είχε πάει σε όλους τους ειδικούς, αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε επαρκώς με την κατάστασή της, συμπληρώνοντας μάλιστα πως οι συνθήκες διαβίωσής της είναι «μια χαρά», αφού δεν είναι όλες τις ώρες κλεισμένη μέσα στην ξύλινη κατασκευή. «Είναι μια κατασκευή στο δωμάτιο που είναι σαν κούνια δίπλα στο κρεβάτι της. Το ξύλο ανεβαίνει μέχρι το ταβάνι. Τις περισσότερες ώρες είναι είτε εκεί είτε έξω στην αυλή…Το κάνουμε αυτό για να μην μας επιτίθεται».

«Το παιδί έχει περάσει δύσκολα. Με αυτά που έχει περάσει και λίγα κάνει», αναφέρει η μητέρα για την επιθετικότητα της κόρης της. «Απλά δεν έχει δουλευτεί, κανείς δεν ενδιαφέρεται να τη βοηθήσει». Η μητέρα ζητά οι υπηρεσίες πρόνοιας να δείξουν ενδιαφέρον για την κοπέλα, αλλά παραμένοντας υπό την δική της κύρια φροντίδα, την οποία έχει αναλάβει η ίδια εξολοκλήρου. Επίσης, σχολιάζει πως δεν κρατούσαν ποτέ κρυφή την κατάστασή της.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έβρος: Πλημμύρισαν 60.000 στρέμματα στο Σουφλί

22/02/26 11:17 μμ

Έβρος: Πλημμύρισαν 60.000 στρέμματα στο Σουφλί

Απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη, εν αναμονή σφοδρής χιονόπτωσης

22/02/26 11:12 μμ

Απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη, εν αναμονή σφοδρής χιονόπτωσης

Ποντισμένο Σερρών: Καθαρά Δευτέρα με “Κετσέκια” - video

22/02/26 11:01 μμ

Ποντισμένο Σερρών: Καθαρά Δευτέρα με “Κετσέκια” – video

Καθαρά Δευτέρα: Τι συμβολίζει - Τι σημαίνει η λέξη Κούλουμα

22/02/26 10:57 μμ

Καθαρά Δευτέρα: Τι συμβολίζει – Τι σημαίνει η λέξη Κούλουμα

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 23 Φεβρουαρίου

22/02/26 10:54 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 23 Φεβρουαρίου

Μέλος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και ο σύζυγός του κατηγορούνται ότι έκλεψαν τρία εκατ. δολάρια από την κυβέρνηση

22/02/26 10:49 μμ

Μέλος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και ο σύζυγός του κατηγορούνται ότι έκλεψαν τρία εκατ. δολάρια από την κυβέρνηση

Πρώτη και καλύτερη η ΑΕΚ

22/02/26 10:46 μμ

Πρώτη και καλύτερη η ΑΕΚ

Άνοια: Γιατί οι γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο;

22/02/26 10:44 μμ

Άνοια: Γιατί οι γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο;

«Κοσμικό ηφαίστειο» ζωντανεύει ξανά: Μια μαύρη τρύπα ξυπνά ύστερα από 100 εκατομμύρια χρόνια

22/02/26 10:42 μμ

«Κοσμικό ηφαίστειο» ζωντανεύει ξανά: Μια μαύρη τρύπα ξυπνά ύστερα από 100 εκατομμύρια χρόνια

Δημήτρης Κοντολάζος: Κάποιοι συνάδελφοι μπορεί να τα λένε αυτά για να ακούγονται

22/02/26 8:02 μμ

Δημήτρης Κοντολάζος: Κάποιοι συνάδελφοι μπορεί να τα λένε αυτά για να ακούγονται

Διαδικτυακές δημοπρασίες: Συζήτηση με έναν δημοπράτη και έναν ιστορικό ερευνητή - Τι αντικείμενα πωλούνται - Ποιοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν

22/02/26 7:56 μμ

Διαδικτυακές δημοπρασίες: Τι αντικείμενα πωλούνται – Ποιοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν

Η Κυρά Σαρακοστή: Τι συμβολίζει και ποια είναι η συνταγή (έθιμο)

22/02/26 7:46 μμ

Η Κυρά Σαρακοστή: Τι συμβολίζει και ποια είναι η συνταγή (έθιμο)