21.5 C
Serres

Τρέχουν και δεν φτάνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στις Σέρρες- video

Date:

Τρέχουν και δεν φτάνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στις Σέρρες καθώς  η Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 αποδείχθηκε μια  ιδιαίτερα δύσκολη ημέρα με δύο πύρινα μέτωπα στους Δήμους Ν. Ζίχνης και Βισαλτίας να ξεσπούν σε μικρή χρονική απόσταση αναμεταξύ τους. Και στις δύο περιπτώσεις  επενέβησαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις,  πεζοπόρα τμήματα, οχήματα καθώς και εναέρια μέσα.

Στον δήμο Ν. Ζίχνης η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο και έκαψε χορτολιβαδικές εκτάσεις. Να σημειώσουμε ότι και πριν από μερικές ημέρες είχε ξεσπάσει και πάλι πυρκαγιά στην περιοχή του Γαζώρου. Συνολικά επιχείρησαν πάνω από 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 2ης  ΕΜΟΔΕ, (Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων), 11 οχήματα  και από αέρος δύο αεροσκάφη

Παράλληλα στον δήμο Βισαλτίας η πυρκαγιά που ξέσπασε στη  δύσβατη περιοχή ‘’Καλόγριες’’ έκαψε αγροτοδασική έκταση. Δεν απειλήθηκαν κατοικημένες  περιοχές όμως οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν δυσχεραίναν το έργο της κατάσβεσης. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παρέμειναν όλη τη νύχτα στο σημείο για πιθανές αναζωπυρώσεις. Συνολικά επί  τόπου επιχείρησαν  92 πυροσβέστες με 26 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 2ης ΕΜΟΔΕ, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα ενώ στην κατάσβεση συνέδραμαν μηχανήματα  έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Για  την φωτιά στη Νιγρίτα συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας  από ανακριτικούς υπαλλήλους του κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τους ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ Σερρών, ημεδαπός 30 χρονος, για πρόκληση πυρκαγιάς και την Τετάρτη 19 Ιουνίου οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα. 




Η Πολιτική Προστασία «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου»  και συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

ΣέρρεςΤρέχουν και δεν φτάνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στις Σέρρες- video

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σέρρες: Σε φυλακή στην Ελλάδα για 30 μέρες οι Ρουμάνοι οπαδοί

Σε φυλακές στην Ελλάδα για τριάντα μέρες θα εκτίσουν...

Ισορροπίες τρόμου για τις τιμές των καυσίμων και του πετρελαίου θέρμανσης -video

Με το βλέμμα στραμμένο στην κρίση  της Μέσης Ανατολής...

Γιόρτασαν με πολλούς τρόπους την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Μουσικό Σχολείο Σερρών- video

Με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους γιόρτασαν το πρωί της...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα