31.5 C
Serres

Σέρρες: Έκκληση του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας- “Προσοχή, η κατάσταση μπορεί εύκολα να ξεφύγει”

Date:

Χιλιάδες ιδιοκτήτες σε όλη τη χώρα καλούνται να υποβάλουν δήλωση σχετικά με τον κανονισμό πυροπροστασίας για τα ακίνητα τους κοντά και μέσα σε δασικές εκτάσεις  και ως τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να προβούν στον καθαρισμό των οικοπέδων τους.

Στη συνέχεια θα πρέπει οι πολίτες να μπουν στην ειδική ψηφιακή πλατφόρμα με τον τίτλο «Ακαθάριστα Οικόπεδα» που έχει δημιουργηθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση  akatharista.apps.gov.gr . Βέβαια η διαδικασία αυτή έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στους πολίτες οι οποίοι  σπεύδουν στον δήμο Σερρών για να ρωτήσουν τι πρέπει να κάνουν με τους υπαλλήλους στο αρμόδιο γραφείο να τους εξηγούν . Η προθεσμία λήγει σε 11 ημέρες καθώς την Κυριακή 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία, ύστερα από παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Καδής αναφέρει πως τα συνεργεία του δήμου  καθημερινά σπεύδουν σε καθαρισμούς οικοπέδων  και προσπαθούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις αν και το προσωπικό είναι λιγοστό.

Το συγκεκριμένο μέτρο είναι προς την σωστή κατεύθυνση δηλώνει ο αντιδήμαρχος καθώς θα αποτελέσει μια βάση δεδομένων και για την επόμενη χρονιά. Βέβαια όπως επισημαίνει ο καθαρισμός κοστίζει.

Οι αυξημένες θερμοκρασίες και η ξηρασία των ημερών,  τους έχουν βάλει σε κόκκινο συναγερμό και για τον λόγο αυτό ο κ. Καδής εφιστά την προσοχή  των πολιτών καθώς η καλοκαιρινή περίοδος είναι σε εξέλιξη και η κατάσταση μπορεί εύκολα να ξεφύγει.

Σήμερα μάλιστα συνεργεία βρέθηκαν στις δομές φιλοξενίας του δήμου Σερρών προκειμένου να καθαριστεί ο χώρος περιμετρικά για λόγους πυρασφάλειας και πυροπροστασίας. Ενώ η Διοικήτρια των δομών κ. Δήμητρα Παναγιωτάκη αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία. 





ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΣέρρεςΣέρρες: Έκκληση του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας- "Προσοχή, η κατάσταση μπορεί εύκολα να...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σέρρες, Ν.Φρυδάς: “Υπάρχει ετοιμότητα για την αντιπλημμυρική προστασία”- video

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου η τακτική σύσκεψη του...

Σέρρες: Ξάφρισε κλειστή επιχείρηση από εξοπλισμό– 145.000 ευρώ η λεία & 52.000 ευρώ ζημία

Ξάφρισε κλειστή επιχείρηση από εξοπλισμό– 145.000 ευρώ η λεία...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα