31.5 C
Serres

Οι εθελοντές του ΟΦΚΑΘ πολύτιμος σύμμαχος στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και Α’ Βοηθειών- video

Date:

Ο Ο.Φ.Κ.Α.Θ. είναι μια εθελοντική διασωστική ομάδα με έτος ίδρυσης το 2007. Από το Μάιο του 2008 είναι ενταγμένη στα μητρώα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Διαθέτει  ιδιόκτητα επιχειρησιακά οχήματα με υλικά υποστήριξης για δασοπυρόσβεση, ορεινή έρευνα – διάσωση, φυσικές καταστροφές, η οποία υποστηρίζεται από drone και από ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο.

Επίσης διαθέτει και διασωστικά σκάφη εξοπλισμένα με sonar, βυθόμετρο και radar, καθώς και υποβρύχιο (Drone) για έρευναδιάσωση σε θάλασσα, ποτάμι και λίμνη. Οι εθελοντές δασοπυροσβέστες είναι πιστοποιημένοι από την πυροσβεστική Ακαδημία καθώς επίσης και οι εθελοντές διασώστες του τμήματος Α΄βοηθειών.

Η έδρα της Ομάδας είναι στο Δημοτικό Διαμέρισμα Περαίας του Δήμου Θερμαϊκού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και έχει  αναπτύξει ένα ικανό δίκτυο με 17 Βάσεις ετοιμότητας, σε Κιλκίς, Χαλκιδική (3), Φθιώτιδα, Αττική, Ύδρα, Δράμα, Έβρο, Κέρκυρα, Αγρίνιο, Σπάρτη, Κρήτη (Ηράκλειο), Nαύπλιο, Σέρρες, Ιωάννινα καλύπτοντας πανελλαδικά και προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες τουσστους τομείς πυρασφάλειας, δασοπυρόσβεσης, έρευναςδιάσωσης (ορεινής και θαλάσσιας) φυσικών καταστροφών και A’ βοηθειών. 

Η συμβολή των εθελοντών της διασωστικής ομάδας είναι πολύτιμη και δίνουν το παρών τους  κάθε φορά που ξεσπά μια κρίση ή κάθε φορά που ένας συμπολίτης μας διατρέχει κίνδυνο. Η βάση ετοιμότητας  στις Σέρρες  έχει συμβάλει σε πολλές περιπτώσεις με τους έμπειρους εθελοντές της. Μάλιστα πρόσφατα παραδείγματα οι πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Ν.Ζίχνη και την Βισαλτία. Ενώ μέλη της ενίσχυσαν τις προσπάθειες πυρόσβεσης και στην φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή της Βόλβης.

Ο Επικεφαλής της βάσης ετοιμότητας Σερρών Ιορδάνης Βαλαβανίδης μίλησε στο ΕΠΙΛΟΓΕΣ και επισημαίνει τις περιπτώσεις που μπορεί να μας βάλουν σε κίνδυνο.





Μάλιστα την Πέμπτη οι Σερραίοι δέχθηκαν και αυτοί προειδοποιητικό μήνυμα για την φωτιά που ξέσπασε στη Βόλβη καθώς γειτονεύουμε με την συγκεκριμένη περιοχή. Τα μάτια μας πρέπει να είναι ανοιχτά επισημαίνει ο κ. Βαλαβανίδης ο οποίος εφιστά  στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να ενεργούν γρήγορα.

Οι εθελοντές του ΟΦΚΑΘ  βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα και σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΣέρρεςΟι εθελοντές του ΟΦΚΑΘ πολύτιμος σύμμαχος στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και Α'...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σέρρες, Ν.Φρυδάς: “Υπάρχει ετοιμότητα για την αντιπλημμυρική προστασία”- video

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου η τακτική σύσκεψη του...

Σέρρες: Ξάφρισε κλειστή επιχείρηση από εξοπλισμό– 145.000 ευρώ η λεία & 52.000 ευρώ ζημία

Ξάφρισε κλειστή επιχείρηση από εξοπλισμό– 145.000 ευρώ η λεία...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα