Στον θάνατο της 13χρονης στη Χαλκιδική, που χτυπήθηκε από κεραυνό στην παραλία του Ποσειδίου, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας της Ακαδηµίας Αθηνών και καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας Χρήστος Ζερεφός. Ο ειδικός ... Περισσότερα

Η εξήγηση Ζερεφού για τον θάνατο από κεραυνό της 13χρονης στη Χαλκιδική – Τι κάνουμε αν κολυμπάμε και ξεσπάσει μπουρίνι

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Στον θάνατο της 13χρονης στη Χαλκιδική, που χτυπήθηκε από κεραυνό στην παραλία του Ποσειδίου, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας της Ακαδηµίας Αθηνών και καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας Χρήστος Ζερεφός.

Advertisement
 

Ο ειδικός έκανε λόγο για την μεγάλη επικινδυνότητα που έχει το κολύμπι όταν πέφτουν κεραυνοί. «Ο κεραυνός θα βρει το ψηλότερο σημείο στη θάλασσα. Το κεφάλι μας είναι το ψηλότερο σημείο όταν είμαστε στο νερό», τόνισε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1.

«Όπου φύγει – φύγει όταν ξεσπά μπουρίνι», είπε χαρακτηριστικά.

Για το φαινόμενο του κεραυνού ανέφερε πως «είναι το πιο βίαιο φαινόμενο στη φύση. Είναι μια εκτόνωση φορτίων κατευθείαν στο έδαφος. Το μπουρίνι όμως δεν ξεκινάει απότομα. Έχουμε χρόνο να απομακρυνθούμε. Πρέπει να βγαίνουμε αμέσως μέσα από το νερό και να φεύγουμε γρήγορα από τη θάλασσα. Το σώμα μας είναι πολύ καλός αγωγός για τον κεραυνό. Υπάρχει μια ασφάλεια μες στο αυτοκίνητο, ενώ δεν πάμε κάτω από δέντρο ή κολώνα».

Σχετικά με τις θερμοκρασίες που αναμένονται για το υπόλοιπο του καλοκαιριού, ο Χρήστος Ζερεφός επισήμανε πως «θα είναι από τα θερμότερα καλοκαίρια. Η θάλασσα εξακολουθεί να είναι πολύ θερμή, 1 με 2 βαθμούς πάνω από το κανονικό».

Μιλώντας για τις πυρκαγιές τόνισε ότι εξαιτίας του θερμού χειμώνα που προηγήθηκε «το έδαφος δεν έχει πολύ υγρασία, οπότε οποιαδήποτε πυρκαγιά αρχίσει, εξαπλώνεται πιο γρήγορα».

Τέλος, αναφερόμενος στα ρεκόρ θερμοκρασίας που καταγράφονται επισήμανε πως «δεν γνωρίζω αν θα σπάσει και άλλο ρεκόρ φέτος. Πέρσι, πρόπερσι, το 2021 σπάσαμε κάθε ρεκόρ. Όσο περνάνε τα χρόνια θερμαίνεται ο πλανήτης. Έχουμε 2 βαθμούς πάνω από το κανονικό στη Μεσόγειο και νομίζω πως θα συνεχίζουμε να σπάμε ρεκόρ. Υπάρχει όμως η τεχνολογία και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι επαρκείς, για να ικανοποιηθεί η συμφωνία των Παρισίων ώστε μέχρι το 2030 το ενεργειακό μίγμα της Ευρώπης να αποτελείται από ανανεώσιμες πηγές».

Το χρονικό της τραγωδίας στη Χαλκιδική

Η τραγωδία με τη 13χρονη που έπεσε νεκρή από κεραυνό εκτυλίχθηκε στο Ποσείδι της Χαλκιδικής την Παρασκευή (28/6).

Advertisement
ΔΕΗ

Η 13χρονη βρισκόταν μαζί με τους γονείς της σε παραλία στο Ποσείδι. Οι τρεις τους κολυμπούσαν όταν ξέσπασε το ξαφνικό μπουρίνι στην περιοχή. Προσπάθησαν να βγουν γρήγορα από τη θάλασσα, όμως ένας κεραυνός χτύπησε τόσο τη 13χρονη όσο και τη μητέρα της.

Η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της, όμως η 13χρονη κόρη της κατέληξε. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ΕΚΑΒ και διασώστες, προσπάθησαν να βοηθήσουν όμως δεν κατάφεραν να την κρατήσουν στη ζωή.

Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, Από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής διεξάγεται προανάκριση.

Από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής διεξάγεται προανάκριση.

πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εύκολη τούρτα με μους σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

03/10/25 12:13 πμ

Εύκολη τούρτα με μους σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

Η Τσέλιε «έσπασε» το αήττητο της ΑΕΚ

03/10/25 12:10 πμ

Η Τσέλιε «έσπασε» το αήττητο της ΑΕΚ

Η Θέλτα «ανέτρεψε» τον ΠΑΟΚ, 3-1 στο Βίγκο

03/10/25 12:06 πμ

Η Θέλτα «ανέτρεψε» τον ΠΑΟΚ, 3-1 στο Βίγκο

Κορυφαίο αεροδρόμιο στον κόσμο το "Ελ.Βενιζέλος", με την ψήφο των αεροπορικών εταιρειών

03/10/25 12:01 πμ

Κορυφαίο αεροδρόμιο στον κόσμο το “Ελ.Βενιζέλος”, με την ψήφο των αεροπορικών εταιρειών

Φενγκ Σούι: Πού πρέπει και πού δεν πρέπει να βάζουμε φωτογραφίες στο σπίτι

02/10/25 11:54 μμ

Φενγκ Σούι: Πού πρέπει και πού δεν πρέπει να βάζουμε φωτογραφίες στο σπίτι

Αριθμολογία: Αν έχεις γεννηθεί σε αυτές τις 4 ημερομηνίες, έχεις σπάνια ενσυναίσθηση

02/10/25 11:50 μμ

Αριθμολογία: Αν έχεις γεννηθεί σε αυτές τις 4 ημερομηνίες, έχεις σπάνια ενσυναίσθηση

Ονόματα κρατουμένων και ιστορίες της Εθνικής Αντίστασης στους τοίχους Δημοτικού Σχολείου

02/10/25 11:44 μμ

Ονόματα κρατουμένων και ιστορίες της Εθνικής Αντίστασης στους τοίχους Δημοτικού Σχολείου

Μήνυμα 112 σε Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική – Προειδοποίηση για ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες

02/10/25 11:21 μμ

Μήνυμα 112 σε Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική – Προειδοποίηση για ισχυρές βροχές και καταιγίδες

02/10/25 10:39 μμ

Βέφα Αλεξιάδου: Αποκαλύψεις για την υπόλοιπη περιουσία της

Ντέμη Γεωργίου: Η πρώην σύζυγός της, παντρεύτηκε τον σύντροφό της στο Λονδίνο

02/10/25 10:33 μμ

Ντέμη Γεωργίου: Η πρώην σύζυγός της, παντρεύτηκε τον σύντροφό της στο Λονδίνο

Περικλής Λιανός: Υπέγραφα ψεύτικες δηλώσεις, πάνω σ’ αυτό με διέγραψαν από τον δικηγορικό σύλλογο

02/10/25 10:27 μμ

Περικλής Λιανός: Υπέγραφα ψεύτικες δηλώσεις, πάνω σ’ αυτό με διέγραψαν από τον δικηγορικό σύλλογο

Τα 35 χρόνια από την επανένωση της Γερμανίας εορτάστηκαν με δεξίωση που παρέθεσε ο πρέσβης Αντρέας Κιντλ

02/10/25 10:29 μμ

Τα 35 χρόνια από την επανένωση της Γερμανίας εορτάστηκαν με δεξίωση που παρέθεσε ο πρέσβης Αντρέας Κιντλ