Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, ο πρωθυπουργός παρέπεμψε τον κ. Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ. Μετά την προβλεπόμενη παροχή ... Περισσότερα

Στην επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του παραπέμπεται ο Λ. Αυγενάκης

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, ο πρωθυπουργός παρέπεμψε τον κ. Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ. Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων η επιτροπή θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση.

Ποινή αποκλεισμού δύο εβδομάδων από τις εργασίες της Σώματος επέβαλε ο Κ. Τασούλας στον Λ. Αυγενάκη

Τον αποκλεισμό του βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη από τις συνεδριάσεις της Βουλής επί δεκαπενθήμερο ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Σώματος, Κ. Τασούλας.

«Η συμπεριφορά του συναδέλφου Λευτέρη Αυγενάκη, στον χώρο του αεροδρομίου, ήταν απαράδεκτη. Ζήτησα και τον είδα, μου έδωσε εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του, αντιλαμβάνομαι ότι ζήτησε συγγνώμη και δημοσίως για αυτήν τη συμπεριφορά αλλά δεν μπορώ να δεχτώ αυτήν τη συγνώμη από έναν εκπρόσωπο του λαού, ο οποίος έχει την στοιχειώδη υποχρέωση να προασπίζει το κύρος του θεσμού τον οποίον και υπηρετούμε», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης στην Ολομέλεια για την κύρωση αμυντικών συμφωνιών της Ελλάδας με τη Σαουδική Αραβία.

Ο κ. Τασούλας επεσήμανε ότι έλαβε αυτήν την απόφαση «εφαρμόζοντας τις αρχές που πηγάζουν από το στοιχειώδες πειθαρχικό δίκαιο του Κανονισμού μας, και ιδιαίτερα το άρθρο 77 του Κανονισμού της Βουλής, όπου προβλέπεται ότι ανάρμοστη συμπεριφορά βουλευτού είναι η καταφρόνηση του Συντάγματος και των πολιτειακών θεσμών». Όπως σημείωσε, «η Βουλή είναι κορυφαίος πολιτειακός θεσμός, και η συμπεριφορά αυτή, που όλη η Ελλάδα είδε και αποδοκιμάζει, είναι καταφρόνηση πολιτειακού θεσμού, διότι, τον υπονομεύει. (Γι’ αυτό,) είμαι αναγκασμένος να επιβάλω στοιχειωδώς, στον κύριο Αυγενάκη, την ποινή της μομφής για ανάρμοστη συμπεριφορά, και του αποκλεισμού που προβλέπει ο Κανονισμός από τις επόμενες εργασίες του Κοινοβουλίου (δύο εβδομάδες).

Advertisement

Παράλληλα, ο ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στο περιστατικό που σημειώθηκε χθες στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, όπου η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Θεανώ Φωτίου, «μιλώντας και επισημαίνοντας θέματα που άπτονται παραβίασης του Κανονισμού της Βουλής, και που άπτονται της δικής της άποψης για παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής, που είχε κάθε δικαίωμα να τα επικαλείται και να υπερασπίζεται την άποψή της, εξετράπη σε απρεπή, υβριστική συμπεριφορά, κάτι το οποίο επίσης δεν μπορώ να παραγνωρίσω. Εδώ έχουμε απρεπή συμπεριφορά με λόγια, που οφείλω επίσης να στηλιτεύσω», είπε ο κ. Τασούλας και πρόσθεσε: «Μίλησα με την κυρία Φωτίου, μου εξήγησε ότι αυτό δεν αφορούσε ύβρι προς την παριστάμενη υπουργό ή προς το προεδρείο της επιτροπής, αλλά μία έκφραση αγανάκτησης. Ωστόσο, κι αυτό υπονομεύει, κατά τη γνώμη μου, την εικόνα του κοινοβουλευτισμού και την εικόνα μας. Και γι’ αυτό στην κυρία Φωτίου επιβάλλω την πειθαρχική ποινή τής ανακλήσεως στην τάξη».

Τέλος, ο κ. Τασούλας υπογράμμισε ότι η προσπάθεια να προασπίσουμε το κύρος μας είναι δύσκολη και βαριά, αλλά δεν είναι ουτοπική. Είναι δύσκολη αλλά ας μην την κάνουμε και συσσίφεια. Με λύπη μου ανακοινώνω αυτά τα μέτρα». Απευθυνόμενος, δε, προς τους βουλευτές παρακάλεσε: «Να σας έχω σύμμαχους με τη συμπεριφορά σας και την αποδοκιμασία τέτοιων συμπεριφορών, ώστε κάτι που σήμερα φαντάζει ουτοπικό, η αυτοπροστασία του κύρους μας, κάποτε να γίνει πραγματοποιήσιμο».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Τζένιφερ Λόρενς καταδικάζει την «απαράδεκτη γενοκτονία» που διαπράττεται στη Γάζα

26/09/25 8:59 μμ

Η Τζένιφερ Λόρενς καταδικάζει την «απαράδεκτη γενοκτονία» που διαπράττεται στη Γάζα

Μάνγκο: Το φρούτο με την υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη που μπορεί στην πραγματικότητα να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη

26/09/25 8:52 μμ

Μάνγκο: Το φρούτο με την υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη που μπορεί στην πραγματικότητα να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη

Τα πιο άχρηστα διακοσμητικά που γεμίζουν το σπίτι χωρίς να προσφέρουν τίποτα

26/09/25 8:44 μμ

Τα πιο άχρηστα διακοσμητικά που γεμίζουν το σπίτι χωρίς να προσφέρουν τίποτα

Η VW μειώνει και διακόπτει την παραγωγή σε γερμανικά εργοστάσια ηλεκτρικών οχημάτων

26/09/25 8:14 μμ

Η VW μειώνει και διακόπτει την παραγωγή σε γερμανικά εργοστάσια ηλεκτρικών οχημάτων

6ο Super Cup: Ανώτερος της ΑΕΚ ο Προμηθέας με «καυτό» Ρομπ Γκρέι, πέρασε στον τελικό με 84-70

26/09/25 8:00 μμ

6ο Super Cup: Ανώτερος της ΑΕΚ ο Προμηθέας με «καυτό» Ρομπ Γκρέι, πέρασε στον τελικό με 84-70

Το ΙΜΜΑ έγινε «Σημείο Συνάντησης» συμπερίληψης και συν-δημιουργίας

26/09/25 7:55 μμ

Το ΙΜΜΑ έγινε «Σημείο Συνάντησης» συμπερίληψης και συν-δημιουργίας  

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας & Άνοιας - ΣΟΦΨΥ Ν. Σερρών

26/09/25 7:31 μμ

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας & Άνοιας – ΣΟΦΨΥ Ν. Σερρών

Επιστροφή ενοικίου: Δεν απαιτείται να κατατεθεί τροποποιητική δήλωση για τη συμπλήρωση του κωδικού 081

26/09/25 7:25 μμ

Επιστροφή ενοικίου: Δεν απαιτείται τροποποιητική δήλωση για τη συμπλήρωση του κωδικού 081

Σωκράτης Φάμελλος: Να γίνει πλήρως δεκτό το αίτημα του Πάνου Ρούτσι

26/09/25 7:19 μμ

Σωκράτης Φάμελλος: Να γίνει πλήρως δεκτό το αίτημα του Πάνου Ρούτσι

«Αθλόραμα Στίβου»: Το κέντρο της πόλης «πλημμύρισε» ενέργεια - video

26/09/25 7:18 μμ

«Αθλόραμα Στίβου»: Το κέντρο της πόλης «πλημμύρισε» ενέργεια – video

Κοινή Δήλωση 20 κρατών για την προστασία των δημοσιογράφων στη Γάζα στο πλαίσιο της 80ής Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

26/09/25 7:13 μμ

Κοινή Δήλωση 20 κρατών για την προστασία των δημοσιογράφων στη Γάζα στο πλαίσιο της 80ής Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Τροποποιείται εκ νέου το δρομολόγιο της λεωφορειακής γραμμής 5 του ΟΑΣΘ

26/09/25 7:09 μμ

Τροποποιείται εκ νέου το δρομολόγιο της λεωφορειακής γραμμής 5 του ΟΑΣΘ