24.7 C
Serres

Τεχνογνωσία από το Τμήμα Χημείας του ΑΠΘ για την παρακολούθηση της δημόσιας υγείας

Date:

Για την τεχνογνωσία που μπορεί να παρέχει η ομάδα επιδημιολογίας λυμάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), την οποία συντονίζει το Τμήμα Χημείας, στην παρακολούθηση της δημόσιας υγείας, μέσα από την καταγραφή της συγκέντρωσης παθογόνων οργανισμών στα λύματα, ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Τμήματος, καθηγητής Θεόδωρος Καραπάντσιος, τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνο Γκιουλέκα.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο, ο κ. Καραπάντσιος σημείωσε ότι η εμπειρία που έχει αποκτήσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από την περίοδο του κορωνοϊού, μπορεί να αξιοποιηθεί στη μελέτη εποχιακών ή χρόνιων παθήσεων, καθώς και στην έρευνα για την ανθεκτικότητα των μικροβίων στα αντιβιοτικά.

Επίσης, αναφέρθηκε στην ερευνητική διαδικασία παρακολούθησης της ποιότητας των πόσιμων και επιφανειακών υδάτων στη Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ πρότεινε τη σύμπραξη ΥΜΑΘ, Α.Π.Θ. και φορέων της πόλης για τη δημιουργία συνεργασιών με χημικές βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα.







Από την πλευρά του, ο κ. Γκιουλέκας εστίασε στη σπουδαιότητα της συνεργασίας του Υφυπουργείου με τα Πανεπιστήμια της Μακεδονίας και της Θράκης, που αποτελούν πόλους ανάπτυξης της Βόρειας Ελλάδας.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Επιστήμη- ΤεχνολογίαΤεχνογνωσία από το Τμήμα Χημείας του ΑΠΘ για την παρακολούθηση της δημόσιας...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Έρευνα ανοίγει τον δρόμο για ανάπτυξη εμβολίων για τον καρκίνο του ήπατος

Ο εντοπισμός ενός συνόλου μικροπρωτεϊνών που παράγονται σε όγκους...

Κορωνοϊός: Παρόμοια σοβαρές με την αρχική μόλυνση οι επαναμολύνσεις με Covid-19

Οι επαναμολύνσεις από τον ιό που προκαλεί Covid-19 έχουν...

Ξεκινάει η δημιουργία του μοναδικού στη ΝΑ Ευρώπη Κέντρου Αριστείας για τη θεραγνωστική με έμφαση στον καρκίνο

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η δημιουργία του Κέντρου Αριστείας...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα