24.7 C
Serres

Πώς σκοτώθηκε η Γαλλίδα, Άννα Κονοντσούκ, σε διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα μεταξύ Κάσου και Καρπάθου

Date:

Θλίψη έχει σκορπίσει ο θάνατος της Γαλλίδας Anna Konontchouk που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα Aegean 600 μεταξύ Κάσου και Καρπάθου.

Όλα ξεκίνησαν όταν εν μέσω δυσμενών καιρικών συνθηκών, καθώς έπνεαν άνεμοι με 60 μίλια την ώρα και κύματα ύψους δύο μέτρων, δύο μέλη ιστιοπλοϊκού σκάφους με σημαία Ισπανίας, έπεσαν στη θάλασσα και τα ιστία του σκάφους έσπασαν.

Ο συναγερμός ήταν άμεσος αλλά τα αποτελέσματα ήταν τραγικά.

«Η κοπέλα χτυπήθηκε από το πανί. Αυτό κάπως ξέφυγε, τους πέταξε στη θάλασσα και πήρε από κάτω το σκάφος και τις τραυμάτισε θανάσιμα», είπε ο αντιδήμαρχος Κάσου Γιάννης Νικολάου, στο Live News.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Άννα Κονοντσούκ πήγε να ανοίξει το πανί, έπεσε στη θάλασσα και τη χτύπησε κάτω από το σκάφος ένα «πόδι» που έχουν τα ιστιοπλοϊκά στην μέση.

«Περνώντας το σκάφος τη χτύπησε με το πηδάλιο του»

«Είναι η τέταρτη χρονιά που διοργανώνουμε αυτό το μεγάλο διεθνή αγώνα. Καταρχάς οι συμμετοχές των σκαφών είναι 69 από 22 χώρες από όλο τον κόσμο. Οι συνθήκες που επικρατούσαν ήταν εντάσεις ανέμου πολύ μεγάλες -περνούσαν τα 9 μποφόρ- και πήγαν να κατεβάσουν από μπροστά τα πανιά τους και ένα τεράστιο κύμα τους πηρέ τους δυο ιστιοπλόους έναν άντρα και μια γυναικά και τους έριξε μέσα στη θάλασσα. Δυστυχώς, η γυναίκα ήταν πιο ελαφριά και την πέταξε λίγο πιο μακριά μπροστά από το σκάφος και εν συνέχεια περνώντας το σκάφος τη χτύπησε με το πηδάλιο του», είπε ο Ιωάννης Βαραμουδάκης, Πρόεδρος πανελλήνιου ομίλου ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης, μιλώντας στην εκπομπή του Mega.







«Όλα τα σκάφη, περισσότεροι από 1.000 ιστιοπλόοι, διεξήλθαν. Το λάθος είναι ότι η ιστιοπλόος δεν ήταν δεμένη με τους ιμάντες για την ασφάλειά της. Οι δύο ιμάντες από την πλώρη ως την πρύμνη δεν μπορούν να φύγουν από το σκάφος. Ή δεν είχε δεθεί ο ιμάντας ή λύθηκε για να γυρίσει το πανί. Εκεί στο κατέβασμα της πρύμνης τη χτύπησε στο κεφάλι. Ο άλλος ιστιοπλόος απομακρύνθηκε από το σκάφος συνειδητά και τον περισυνέλλεξαν» είπε από την πλευρά του ο ιστιοπλόος και πρώην πρόεδρος Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, Νίκος Καραγεωργίου.

πηγή newsbeast.gr

ΕλλάδαΠώς σκοτώθηκε η Γαλλίδα, Άννα Κονοντσούκ, σε διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα μεταξύ Κάσου...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Καλαμπάκα: Δύο νέες εστίες πανώλης των αιγοπροβάτων εντοπίστηκαν στην περιοχή

Νέες εστίες πανώλης εντοπίστηκαν σε δύο ακόμη μονάδες στην...

Nova: Πόσο θα πληρώνουν επιπλέον οι συνδρομητές της για να παρακολουθούν τα αθλητικά κανάλια της Cosmote TV

Μία ιστορική συμφωνία για την συνδρομητική τηλεόραση ανακοινώθηκε σήμερα ανάμεσα στην Cosmote...

Ιωάννινα: Βαριές ποινές για την αιματηρή συμπλοκή στα Σεισμόπληκτα

Η εκδίκαση της υπόθεσης για την αιματηρή συμπλοκή στα...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα