30.9 C
Serres

Από υπαίθριο χώρο κοντά στο ρέμα της Χελιδονούς ξεκίνησε η φωτιά – Καίγονται επιχειρήσεις με χαρτικά και πλαστικά

Date:

Σε εξέλιξη είναι ακόμα η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 11 χθες το βράδυ κοντά στο ρέμα της Χελιδονούς, στο δήμο Αχαρνών. Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, επεκτάθηκε γρήγορα και σε εργοστάσια, βιοτεχνίες και αποθήκες.

Συνεχίζεται η κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες γύρω στις 23.00 σε χαμηλή βλάστηση κοντά στην Λεωφόρο Καραμανλή του δήμου Αχαρνών.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το ανακριτικό τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος, η χθεσινή πυρκαγιά φαίνεται ότι ξεκίνησε από υπαίθριο χώρο πλησίον εγκαταλελειμμένου εργοστασίου και επεκτάθηκε στο ρέμα που ήταν σε πολύ κοντινή απόσταση.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται στην κατάσβεση της φωτιάς σε εργοστάσιο χαρτικών ενώ η εστία φωτιάς σε εργοστάσιο με πλαστικά έχει σχεδόν σβήσει. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία τα εργοστάσια πλαστικών και χαρτικών έχουν καεί ολοσχερώς όπως επίσης και τέσσερα οχήματα.







Στο σημείο επιχειρούν 88 πυροσβέστες με δυο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες με πλήθος εθελοντικών οχημάτων.

ΕλλάδαΑπό υπαίθριο χώρο κοντά στο ρέμα της Χελιδονούς ξεκίνησε η φωτιά -...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Κοινωνικός τουρισμός: Από σήμερα οι αιτήσεις για τους συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες

Από τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024, ξεκίνησε  η ηλεκτρονική υποβολή...

Πυροσβεστική: 46 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Σε 46 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο...

Ταξί – Λαϊκές: Εάν δεν δέχονται πληρωμή με κάρτα, δεν πληρώνεις…

Δεν θα χρειάζεται να πληρώσουν το αντίτιμο της υπηρεσίας...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα