22.1 C
Serres

Κρήτη: Καταθέτουν συμμαθητές και καθηγητές της 17χρονης Νικολέτας – Τι περιέχει το στικάκι που παρέδωσαν οι γονείς της στις Αρχές

Date:

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προκαταρκτική πειθαρχική εξέταση καθηγητών και συμμαθητών της 17χρονης Νικολέτας, που δύο μήνες πριν, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, βρήκε τραγικό θάνατο πέφτοντας σε γκρεμό 50 μέτρων από την γέφυρα του Αποσελέμη στον ΒΟΑΚ, στην Κρήτη.

Πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η μαθήτρια να πιέστηκε συναισθηματικά, ύστερα από κακοποιητικές συμπεριφορές που δέχθηκε από άτομα του σχολικού της περιβάλλοντος, και να έβαλε τέλος στην ζωή της, με αυτό τον φρικτό τρόπο.

Μάλιστα, σύμφωνα με την δικηγόρο της οικογένειας της 17χρονης, Αλεξάνδρα Σπανάκη, ήδη έχουν εξεταστεί συμμαθητές της Νικολέτας, ενώ αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία προανάκρισης με καταθέσεις καθηγητών της. «Οι έρευνες είναι ακόμα σε εξέλιξη. Έχουν εξεταστεί συμμαθητές της, ενώ αυτή την περίοδο καλούνται οι καθηγητές της Νικολέτας. Το επόμενο διάστημα θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε περισσότερα σχετικά με τις εν λόγω καταθέσεις», σημείωσε στο enikos.gr η κα Σπανάκη.

Το usb και τα ντοκουμέντα

Την ίδια στιγμή, οι γονείς της Νικολέτας, μόλις προχθές (09/07), μετέβησαν στο Α.Τ. Χερσονήσου όπου και παρέδωσαν ένα ηλεκτρονικό στικάκι (USB), με περιεχόμενο το οποίο ζητούν να αξιολογηθεί και να ερευνηθεί.

Σύμφωνα με την κα. Σπανάκη, το usb περιέχει στιγμιότυπα από αναρτήσεις μιας κοπέλας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες, όπως θεωρεί η οικογένεια της Νικολέτας, διασύρουν την 17χρονη και αμαυρώνουν την υπόληψη της. Συγκεκριμένα, η ανήλικη φέρεται να εξύβριζε την Νικολέτα στις αναρτήσεις της, που είχαν ρατσιστικό υπόβαθρο, λόγω της καταγωγής της μητέρας της.

Επιπλέον, η κοπέλα που φέρεται να προέβη στις παραπάνω αναρτήσεις, δεν έχει κληθεί ακόμα να καταθέσει, ωστόσο όπως αναφέρει η κα. Σπανάκη, «αν αξιολογηθεί το υλικό είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να δώσει απαντήσεις».







Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν 23 Μαΐου του 2024, όταν η Νικολέτα έδινε ενδοσχολικές εξετάσεις στο μάθημα της ιστορίας. Σύμφωνα με μαρτυρίες συμμαθητών της, τότε υπήρξε μια ένταση, καθώς η 17χρονη στράφηκε ενάντια του εποπτεύοντα καθηγητή διότι φέρεται να βοηθούσε τα υπόλοιπα παιδιά πρώτα, αφήνοντας την ίδια για το τέλος.

Έτσι, όπως υποστηρίζεται, η μαθήτρια αποχώρησε φανερά ενοχλημένη. Μετά την εξέταση, δεν επιβιβάζεται στο σχολικό λεωφορείο για να πάει σπίτι της, το οποίο απέχει χιλιόμετρα, αλλά αποφασίζει να πάει πεζή. Μάλιστα, κάμερες την απεικονίζουν να περπατά λίγα μέτρα μακριά από το σχολείο της. Έπειτα, εντοπίζεται και ανασύρεται νεκρή.

Εκεί, μαρτυρίες ανέφεραν ότι την είδαν να ακροβατεί στη γέφυρα. Από την πρώτη στιγμή, η οικογένεια της υποστηρίζει πως η Νικολέτα έβαλε τέλος στη ζωή της διότι ήταν θύμα άγριου bullying από τους συμμαθητές της. Δυο μήνες αργότερα, οι Αρχές προσπαθούν να συνθέσουν το παζλ, ρίχνοντας φως στις συνθήκες κάτω υπό τις οποίες η Νικολέτα πήρε αυτή την απόφαση.

ΕλλάδαΚρήτη: Καταθέτουν συμμαθητές και καθηγητές της 17χρονης Νικολέτας – Τι περιέχει το...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Καλαμπάκα: Δύο νέες εστίες πανώλης των αιγοπροβάτων εντοπίστηκαν στην περιοχή

Νέες εστίες πανώλης εντοπίστηκαν σε δύο ακόμη μονάδες στην...

Nova: Πόσο θα πληρώνουν επιπλέον οι συνδρομητές της για να παρακολουθούν τα αθλητικά κανάλια της Cosmote TV

Μία ιστορική συμφωνία για την συνδρομητική τηλεόραση ανακοινώθηκε σήμερα ανάμεσα στην Cosmote...

Ιωάννινα: Βαριές ποινές για την αιματηρή συμπλοκή στα Σεισμόπληκτα

Η εκδίκαση της υπόθεσης για την αιματηρή συμπλοκή στα...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα