25.4 C
Serres

Ερώτηση Χατζηβασιλείου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την ένταξη των καλλιεργειών χειμερινών σιτηρών και αμυγδαλιάς σε Πρόγραμμα Κ.Ο.Ε.

Date:

Έγγραφη ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κωνσταντίνο Τσιάρα απηύθυνε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Τάσος Χατζηβασιλείου, σχετικά με τη μείωση της αγροτικής παραγωγής στις Σέρρες λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα, ο Σερραίος βουλευτής αναφέρει ότι σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Βισαλτίας, οι ακραίες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας είχαν ως αποτέλεσμα την κακή γονιμοποίηση των ανθών αμυγδαλιάς και κατά συνέπεια τη μηδαμινή παραγωγή καρπών, παρά το γεγονός ότι είχε ήδη πραγματοποιηθεί το σύνολο των καλλιεργητικών φροντίδων που προβλέπονται. Επίσης, επεσήμανε ότι η παρατεταμένη ανομβρία που παρατηρείται στις περιοχές του Δήμου Αμφίπολης είχε ως επίπτωση τη σημαντικά μειωμένη παραγωγή χειμερινών σιτηρών.

Βάσει των παραπάνω αρνητικών δεδομένων, ο κ. Χατζηβασιλείου υποστήριξε ότι είναι αναγκαία η στήριξη του εισοδήματος των Σερραίων αγροτών και απηύθυνε ερώτηση για το αν υπάρχει σχεδιασμός από́ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα η ένταξη των καλλιεργειών χειμερινών σιτηρών και αμυγδαλιάς σε Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (Κ.Ο.Ε.).

ΕΡΩΤΗΣΗ 

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα Θέμα: «Μείωση αγροτικής παραγωγής λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων» 

Σε περιοχές της Π.Ε. Σερρών, τα ακραία καιρικά φαινόμενα κατέστρεψαν σημαντικό μέρος  της αγροτικής παραγωγής, γεγονός που πλήττει ευθέως το εισόδημα των Σερραίων αγροτών. 

Σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Βισαλτίας, οι ακραίες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας,  είχαν ως αποτέλεσμα την κακή γονιμοποίηση των ανθών αμυγδαλιάς και κατά συνέπεια την  μηδαμινή παραγωγή καρπών, παρά το γεγονός ότι είχε ήδη πραγματοποιηθεί το σύνολο των  καλλιεργητικών φροντίδων που προβλέπονται. Σημειώνεται πως η δενδροκαλλιέργεια της  αμυγδαλιάς αποτελεί δυναμική διέξοδο για τους αγρότες της περιοχής μας.  







Επίσης, η παρατεταμένη ανομβρία που παρατηρείται στις περιοχές του Δήμου Αμφίπολης είχε  ως επίπτωση τη σημαντικά μειωμένη παραγωγή χειμερινών σιτηρών.  

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω αρνητικά δεδομένα, καθώς επίσης και το αυξημένο κόστος  παραγωγής κατά την τρέχουσα συγκυρία, είναι αναγκαία η στήριξη του εισοδήματος των  Σερραίων αγροτών. Σχετικές επιστολές έχουν ήδη αποστείλει στον κ. Υπουργό η Δήμαρχος  Βισαλτίας Ευανθία Πλιάκου και ο Δήμαρχος Αμφίπολης Στέργιος Φραστανλής. 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:  

Υπάρχει σχεδιασμός από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να  ολοκληρωθεί άμεσα η ένταξη των καλλιεργειών χειμερινών σιτηρών και αμυγδαλιάς σε  Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (Κ.Ο.Ε.);  

 Ο ερωτών βουλευτής,  

ΠολιτικήΕρώτηση Χατζηβασιλείου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την ένταξη των καλλιεργειών...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Παρέμβαση της Α. Σδούκου για τις υψηλές τιμές ενέργειας στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας

Το πρόβλημα των υψηλών τιμών ενέργειας που παρατηρούνται στην...

Μητσοτάκης: Δεν αποφασίζω μόνος, χρειάζεται Πρόεδρος Δημοκρατίας με ευρύτερη αποδοχή

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας χρειάζεται ευρύτερη αποδοχή, είπε ο...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα