39.3 C
Serres

Στήριξη της κινητοποίησης της Ε.Ν.Ι.Ν.Σ. για το Νοσοκομείο Σερρών την Πέμπτη 18 Ιουλίου στην Πλατεία Ελευθερίας

Date:

Κάλεσμα για την  κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών στις 18 Ιούλη εξέδωσε το σωματείο εργαζομένων της Π.Ε Σερρών με επιστολή του στην οποία αναφέρει

“Ως σωματείο εργαζομένων επεξεργασίας απορριμμάτων Π.Ε. Σερρών , ένα σωματείο που παλεύει και διεκδικεί το αυτονόητο και το δίκαιο, με κάθε θεμιτό μέσο, δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε αμέτοχοι θεατές στο έγκλημα που διαπράττεται καθημερινά στο νοσοκομείο μας.

Για εμάς ένα Νοσοκομείο πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες σε υπηρεσίες Υγείας του λαού, δωρεάν, χωρίς πολύμηνες αναμονές και να παρέχει υπηρεσίες με ασφάλεια.

Το Νοσοκομείο Σερρών δεν μπορεί ούτε να καλύψει τις ανάγκες του λαού σε υπηρεσίες Υγείας λόγω της υποστελέχωσης, ούτε να λειτουργήσει με ασφάλεια, όπως αυτή καθορίζεται από μελέτες και Νόμους για τα ωράρια εργασίας των γιατρών, που σχετίζονται άμεσα με την ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας αντί να καλύψουν τα κενά σε Υγειονομικό προσωπικό (περισσότεροι από 6000 γιατροί και 35000 συνολικά Υγειονομικό Προσωπικό στα Νοσοκομεία):μετατρέπουν τα Νοσοκομεία σε Επιχειρήσεις και τα καλούν να «επιβιώσουν» στην ελεύθερη αγορά, σαν να είναι πολυκαταστήματα που πουλάνε προϊόντα. Το αποτέλεσμα θα είναι οδυνηρό: συγχωνεύσεις Κλινικών και Τμημάτων, κλείσιμο Κλινικών και Νοσοκομείων που είναι «κοστοβόρα» και δεν έχουν κέρδη.

Διαφημίζουν την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Υγείας με τα απογευματινά Χειρουργεία με τη λογική ο φτωχός να βοηθήσει τον εξαθλιωμένο και ούτε κουβέντα για προσλήψεις, ώστε να λειτουργήσουν όλες οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες







Η Κυβέρνηση συνειδητά στο δίλλημα από τη μια ενός πλήρως στελεχωμένου Δημόσιου Συστήματος Υγείας που θα καλύπτει τις ανάγκες του λαού σε υπηρεσίες Υγείας πλήρως και με ασφάλεια και από την άλλη ενός Δημόσιου Συστήματος Υγείας / Επιχείρησης που θα καλύπτει δωρεάν βασικές και μόνο ανάγκες και θα «πουλάει» όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες του,επιλέγει το δεύτερο.

Στηρίζουμε αλληλέγγυοι τον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών και για αυτό καλούμε όλο το λαό των Σερρών, το Δήμο Σερρών και όλους τους Δήμους του Νομού, Συλλόγους, Σωματεία και κάθε πολίτη ξεχωριστά να συμμετέχει στη συγκέντρωση που καλεί η ΕΝΙΝΣ για το Νοσοκομείο Σερρών, την Πέμπτη 18 Ιουλίου και ώρα 20:30 στην Πλατεία Ελευθερίας.”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΑΝΝΑ ΚΥΡΙΑΖΙΔΟΥ

ΣέρρεςΣτήριξη της κινητοποίησης της Ε.Ν.Ι.Ν.Σ. για το Νοσοκομείο Σερρών την Πέμπτη 18...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Καρυδοχώρι Σερρών: Διήμερο εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Προφήτη Ηλία

Τον εορτασμό του Προφήτη Ηλία για 97η συνεχή χρονιά...

Σεσουάρ για Δολοφόνους -Η πιο διάσημη κωμωδία έρχεται στις Σέρρες

H παράσταση «Σεσουάρ για Δολοφόνους», η μακροβιότερη κωμωδία όλων...

Προμαχώνας: Θετική ανταπόκριση στο αίτημα της ενίσχυσης του τμήματος διαβατηρίων -video

Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Ένωσης...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα