29.3 C
Serres

Το 85% των πραγμάτων για τα οποία ανησυχείτε δεν θα συμβούν ποτέ

Date:

Έρευνες του Πανεπιστημίου Κορνέλ έδωσαν εντυπωσιακά αποτελέσματα σε σχέση με τις ανησυχίες των ανθρώπων. Η μελέτη ακολούθησε ανθρώπους για μεγάλο χρονικό διάστημα και κατέγραψε ότι το 85% των ανησυχιών τους δεν επαληθεύθηκε. Αν αυτά ακούγονται καλά νέα, η έρευνα έχει και ακόμα καλύτερα.

Από το 15% των ανησυχιών που τελικά επαληθεύτηκαν, στο 79% των περιπτώσεων οι άνθρωποι το χειρίστηκαν πολύ καλύτερα από όσο περίμεναν. Μάλιστα, υποστήριξαν ότι έμαθαν και κάτι από την εμπειρία που είχαν. Αν κάνει κανείς τις πράξεις, θα ανακαλύψει ότι στο 97% των περιπτώσεων οι άνθρωποι δεν είχαν στην πραγματικότητα κανέναν λόγο να ανησυχούν.

Αυτό σημαίνει ότι στο 97% των περιπτώσεων είτε δεν έχουμε καν κάτι για να ανησυχήσουμε ή μπορούμε να χειριστούμε καλύτερα από το αναμενόμενο αυτό για το οποίο ανησυχούσαμε. Μόνο στο 3% των περιπτώσεων, οι ανησυχίες των ανθρώπων αποδεικνύονται βάσιμες.







Πλέον μπορεί κανείς να ανησυχεί για τον χρόνο που χάνει, ανησυχώντας για πράγματα που δεν θα συμβούν. Μπορεί κανείς να πάψει να ανησυχεί εξαιτίας των αποτελεσμάτων της συγκεκριμένης έρευνας; Σίγουρα όχι. Μπορεί, όμως, να θεωρήσει τις ανησυχίες του χάσιμο χρόνου αλλά και να αισιοδοξήσει ότι τα πράγματα για τα οποία ανησυχεί θα τα φέρει σε πέρας.

πηγή newsbeast.gr

ΚόσμοςΤο 85% των πραγμάτων για τα οποία ανησυχείτε δεν θα συμβούν ποτέ

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

O Ε. Μακρόν αποδέχεται την παραίτηση Ατάλ, ο οποίος παραμένει ελλείψει αντικαταστάτη

Με έναν πρωθυπουργό, τον Γκαμπριέλ Ατάλ, που επισήμως πλέον...

Η Ρομπέρτα Μέτσολα επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η Μαλτέζα ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ρομπέρτα Μέτσολα,...

8 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον Χάτσικο, τον πιο πιστό σκύλο της Ιαπωνίας

Όλοι γνωρίζουμε τη συγκινητική και υπέροχη ιστορία του πιστού...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα