29.3 C
Serres

Βαρβάρα Μητλιάγκα για λειτουργία ΚΗΦΗ: “Κατευθυνόμενες οι αντιδράσεις, πρόκειται για παρανόηση”- video

Date:

H λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων  που ανακοινώθηκε από τη δημοτική αρχή πως  πρόκειται να στεγαστεί  στα Α΄ΚΑΠΗ του δήμου Σερρών προκάλεσε αντιδράσεις  σε έναν αριθμό ηλικιωμένων οι οποίοι ήταν αντίθετοι στη λειτουργία της δομής στον συγκεκριμένο χώρο.

Σήμερα η Δήμαρχος Βαρβάρα Μητλιάγκα βρέθηκε με εκπροσώπους ηλικιωμένων που συχνάζουν στα Α΄ΚΑΠΗ προκειμένου να τους εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει. Η ίδια η Δήμαρχος στις δηλώσεις της έκανε λόγω για παρανόηση και κατευθυνόμενες αντιδράσεις  ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται οι ηλικιωμένοι να εκδιωχθούν από τον χώρο. “Δεν θα λειτουργήσει ως γηροκομείο ή ως κέντρο αποκατάστασης”, ανέφερε η κ. Μητλιάγκα η οποία παράλληλα ξεκαθάρισε πως για την δημοτική αρχή η φροντίδα των ηλικιωμένων είναι υψίστης σημασίας.

Να αναφέρουμε πως σε συνέντευξη τους από κοινό ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Νικόλαος Φρυδάς και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Προγραμματισμού Δέσποινα Χατζηβαγαβριήλ  είχαν δηλώσει για την λειτουργία του πως το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων έχει ως αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που τα φροντίζει, εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα που έχει αναλάβει. Το ΚΗΦΗ θα λειτουργεί 5 ημέρες την εβδομάδα για 8 ώρες σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο και οι υπηρεσίες που θα παρέχει είναι νοσηλευτική φροντίδα, φροντίδα για την ικανοποίηση πρακτικών αναγκών διαβίωσης, ατομική υγιεινή, προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, δραστηριότητες ανάπτυξης λειτουργικών και κοινωνικών δεξιοτήτων. «Μου κάνει τρομερή εντύπωση αυτή η αντίδραση» επανέλαβε η κ. Μητλιάγκα  εκφράζοντας   για ακόμη μια φορά την λύπη της για τα όσα ειπώθηκαν.

Παράλληλα η δήμαρχος  ξεκαθάρισε πως οι όποιες αντιδράσεις εξακολουθούν να υφίστανται δεν τους εκφράζουν καθώς ανήκουν σε μια άλλη λογική.







ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΣέρρεςΒαρβάρα Μητλιάγκα για λειτουργία ΚΗΦΗ: "Κατευθυνόμενες οι αντιδράσεις, πρόκειται για παρανόηση"- video

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σέρρες: Για να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις, απαραίτητος ο τεχνικός έλεγχος του αυτοκινήτου -video

Ο τεχνικός έλεγχος του αυτοκινήτου πριν από ένα ταξίδι...

Διευθυντής ΔΕΥΑΣ: Πολλές από τις βλάβες, δεν οφείλονται στη ΔΕΥΑΣ- video

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Σερρών συνεχίζει να προσφέρει...

ΕΓΕ Σερρών: “Όχι στη συνεχή υποβάθμιση και την τραγική απαξίωση της λειτουργίας του Νοσοκομείου”

Η Ένωση Γυναικών Ελλάδας Παράρτημα Σερρών στηρίζει με ανακοίνωση...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα