29.3 C
Serres

Συνάντηση Δημάρχου Σερρών με τα μέλη του Α΄ ΚΑΠΗ για το ΚΗΦΗΒ- Μητλιάγκα: «Η Δημοτική Αρχή σέβεται όλους τους ηλικιωμένους»

Date:

«Η Δημοτική Αρχή όχι μόνο σέβεται αλλά θέλει πραγματικά να βοηθήσει τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας», τόνισε η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, η οποία σήμερα το πρωί είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία μελών του Α΄ ΚΑΠΗ Σερρών που εκφράζουν τις ενστάσεις τους, για τη δημιουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, στο χώρο της δομής. Στην συνάντηση, παρούσα ήταν και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών κ. Χρυσούλα Δρίγκα.

Η Δήμαρχος Σερρών, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τους ηλικιωμένους, μιλώντας στους δημοσιογράφους των μέσων μαζικής ενημέρωσης, χαρακτήρισε την αντίδραση των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, κατευθυνόμενη και αδικαιολόγητη, λέγοντας ότι υπάρχει παρανόηση σχετικά με τη δημιουργία του ΚΗΦΗ.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Μητλιάγκα τόνισε: «Έχει δημιουργηθεί μια αντίδραση, κατ’ εμέ πιθανόν κατευθυνόμενη και αδικαιολόγητη για τη λειτουργία του ΚΗΦΗ, το οποίο θα στεγαστεί στο χώρο του Α΄ ΚΑΠΗ. Με μεγάλη μου λύπη, διαπιστώνω ότι υπάρχει μια μεγάλη παρανόηση για την τεράστια προσπάθεια, την οποία έχουμε κάνει από την πρώτη στιγμή, για να δείξουμε τη βαρύτητα και τον σεβασμό που τρέφουμε στην τρίτη ηλικία. Η αλήθεια είναι ότι τα προηγούμενα χρόνια, λόγω έλλειψης χρηματοδοτήσεων, το Α’ ΚΑΠΗ είχε απαξιωθεί και αφεθεί και η κατάσταση επιδεινώθηκε με τον κορονοϊό. Μεγάλη βούληση, θέληση και προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής είναι να προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα στους ηλικιωμένους».

Η Δήμαρχος Σερρών, ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους, ότι οι ηλικιωμένοι δεν πρόκειται να εκδιωχθούν από το Α΄ ΚΑΠΗ  και πως δεν θα μετατραπεί η δομή σε κέντρο αποκατάστασης ή γηροκομείο. «Πραγματικά, δεν ξέρω ποιος ή ποιοι έχουν δημιουργήσει αυτή την εικόνα, η οποία είναι εκτός πραγματικότητας» ανέφερε η κ. Μητλιάγκα. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι το εν λόγω πρόγραμμα δεν χρηματοδοτεί κτιριοδομικές υποδομές, ούτε ενοίκιο χώρου και πως η χρηματοδότηση αφορά, ουσιαστικά μόνο τη λειτουργία και την πρόσληψη προσωπικού για τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων







Η κ. Μητλιάγκα, έκανε λόγο για μεμονωμένη αντίδραση, τονίζοντας ότι υπάρχουν ηλικιωμένοι, οι οποίοι δεν επιλέγουν να διαμαρτυρηθούν, καθώς αντιλαμβάνονται την προσπάθεια που γίνεται από τη δημοτική αρχή για την αναβάθμιση του Α΄ ΚΑΠΗ, το οποίο θα γίνει πολύ πιο χρήσιμο. Μάλιστα, υποστήριξε ότι από την πρώτη στιγμή, υπήρξε ξεκάθαρη ανακοίνωση για τη δημιουργία της δομής, τόσο από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Δομών κ. Νίκο Φρυδά, όσο και από την Εντεταλμένη Δημοτική σύμβουλο Προγραμματισμού κ. Δέσποινα Χατζηγαβριήλ.

Τέλος, η Δήμαρχος Σερρών, τόνισε ότι το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων θα είναι και επ΄ ωφελεία των μελών του Α΄ ΚΑΠΗ, καθώς θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από το προσωπικό σε περίπτωση που χρειαστεί.

ΣέρρεςΣυνάντηση Δημάρχου Σερρών με τα μέλη του Α΄ ΚΑΠΗ για το ΚΗΦΗΒ-...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σέρρες: Για να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις, απαραίτητος ο τεχνικός έλεγχος του αυτοκινήτου -video

Ο τεχνικός έλεγχος του αυτοκινήτου πριν από ένα ταξίδι...

Διευθυντής ΔΕΥΑΣ: Πολλές από τις βλάβες, δεν οφείλονται στη ΔΕΥΑΣ- video

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Σερρών συνεχίζει να προσφέρει...

ΕΓΕ Σερρών: “Όχι στη συνεχή υποβάθμιση και την τραγική απαξίωση της λειτουργίας του Νοσοκομείου”

Η Ένωση Γυναικών Ελλάδας Παράρτημα Σερρών στηρίζει με ανακοίνωση...

Σέρρες: Ντοκιμαντέρ για τη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Προμαχώνα

Η υλοποίοηση του Προγράμματος LEADER για τον Πολιτιστικό Σύλλογο...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα