35.8 C
Serres

Σέρρες: Το τελευταίο αντίο στον καθηγητή Ιωάννη Μπάκα

Date:

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέσθηκε, το απόγευμα της Πέμπτης 18 Ιουλίου 2024, στον ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Νιγρίτης, η Εξόδιος ακολουθία του αειμνήστου Ιωάννου Μπάκα, Καθηγητού και αναπληρωτού Προέδρου του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Της ιεράς ακολουθίας προέστη ο Σεβ. Ποιμενάρχης της των Σερρών και Νιγρίτης Εκκλησίας κ. Θεολόγος, ενώ συμμετείχαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας (της ημιαυτονόμου Εκκλησίας της Κρήτης) και Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ρηγίου κ. Ειρηναίος, Ηγούμενοι ιερών Μονών, ιερείς και διάκονοι. 

Σέρρες: Το τελευταίο αντίο στον καθηγητή Ιωάννη Μπάκα

Παρευρέθησαν για να αποδώσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα η Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Βάνα Πλιάκου, ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Χρυσόστομος Σταμούλης, ο νεοεκλεγείς Κοσμήτορας π. Αθανάσιος Γκίκας, ο Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού κ. Απόστολος Κραλίδης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας κ. Νικόλαος Μαγγιώρος, το σύνολο σχεδόν των Καθηγητών της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., ο Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών κ. Βασίλειος Πάππας και πλήθος κόσμου.

Ο Σεβ. κ. Θεολόγος στον σύντομο παρηγορητικό του λόγο ανέφερε πως, «…Οι θειότατοι Πατέρες της Εκκλησίας μας εδίδαξαν ότι το φοβερώτατο μυστήριο του θανάτου πρέπει να το προσεγγίζουμε με δέος, ταπεινό φρόνημα και σεβαστική σιωπή, αλλά και με ελπίδα Αναστάσεως και δυνατή πίστη στην φιλανθρωπία του Θεού». Ετόνισε επίσης, με βαθιά συγκίνηση, την  προσφορά του αειμνήστου Καθηγητού Ιωάννου Μπάκα στην τοπική Εκκλησία, στην πόλη της Νιγρίτης και στις θεολογικές σπουδές.







Σέρρες: Το τελευταίο αντίο στον καθηγητή Ιωάννη Μπάκα

Επικήδειο εκφώνησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού και ο Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, αναφερθέντες στην ακαδημαϊκή πορεία και προσφορά στα θεολογικά γράμματα του αειμνήστου Καθηγητού, ο οποίος εργάσθηκε φιλοπόνως για 25 περίπου χρόνια στον τομέα της Εκκλησιαστικής Ιστορίας.

Σέρρες: Το τελευταίο αντίο στον καθηγητή Ιωάννη Μπάκα

ΣέρρεςΣέρρες: Το τελευταίο αντίο στον καθηγητή Ιωάννη Μπάκα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Β. Μητλιάγκα: «Η δημόσια υγεία είναι ένα αγαθόπου πρέπει όλοι να διαφυλάξουμε»

Η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα παρέστη στην κινητοποίηση...

Σέρρες: Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο όρος Όρβηλος

Λίγο μετά τις 11 χθες το βράδυ (18/7) ξέσπασε...

Σέρρες: Διάλογος για το Κλίμα στη Λίμνη Κερκίνη σήμερα 19 Ιουλίου

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση με θέμα «Διάλογος για το...

Σέρρες: Χωρίς νερό σήμερα Παρασκευή 19/7 περιοχές της πόλης

Λόγω αναγκαίας επισκευής βλάβης στο δευτερεύον δίκτυο ύδρευσης στην...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα