25.4 C
Serres

Δύο κουρές μοναχών στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου

Date:

Σε κλίμα ευλάβειας και κατάνυξης,ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος,το απόγευμα της 20ης Ιουλίου στην πανυγηρίζουσα Ιερά Μονή του Προφήτου Ηλιού Κάτω Ποροΐων, χοροστάτησε στον πανυγηρικό μεθέορτο εσπερινό και ετέλεσε τις κουρές δύο μοναζουσών όπου εγκαταβιούν σ’ αυτήν.

Της μεγαλόσχημης Αικατερίνης την οποίαν ονόμασε Μακρίνα και της μικρόσχημης Ελένης που έλαβε το όνομα Υπομονή.

Πλήθος λαού συνέρρευσε στην όμορφη και σε ειδυλλιακή τοποθεσία Ιερά Μονή,που είχε ως κατάληξη να μην επαρκή το καθολικό ώστε και ο εσπερινός και οι κουρές να τελεσθούν υπαιθρίως κάτω από τα πεύκα, συνεπικουρούσης και της υπερβολικής ζέστης.

Δύο κουρές μοναχών στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου

Η ατμόσφαιρα ήταν άκρως κατανυκτική και ο Σεβασμιώτατος στο τέλος των ακολουθιών ομίλησε τόσο προς τις νέες μοναχές,όσο και στο πυκνό εκκλησίασμα, ευχαριστήσας ιδιαιτέρως τους Γέροντες των δύο μοναχών π. Ιωαννίκιο Κοτσώνη και π. Δοσίθεο.

Ακολούθησε πλούσιο κέρασμα σε όλους.







Δύο κουρές μοναχών στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην πολυπληθέστατη ενορία του Βαμβακοφύτου, την οποίαν και υπεραγαπά και παρεκάθησε στο 7ο Αντάμωμα των απανταχού Βαμβακοφυτιανών,οι οποίοι ασφυκτικά πέραν των 1200 ατόμων εγέμισαν την αυλή του σχολείου προς τους οποίους ομίλησε καταλλήλως,επαινέσας ιδιαιτέρως τον Ιερέα π. Ιωάννη Αλικότση,για την πρωτοβουλία της ενορίας να διοργανώνει κάθε χρόνο το υπέροχο αυτό λαϊκό-παραδοσιακό γλέντι και να δημιουργεί στενούς δεσμούς αγάπης μεταξύ των απανταχού συγχωριανών.

Δύο κουρές μοναχών στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου

Το πρωί της εορτής του Προφήτη Ηλία ο Σεβασμιώτατος,ελειτούργησε στην ενορία του Λιμνοχωρίου και ομίλησε στο πυκνό εκκλησίασμα.

Την παραμονή της εορτής του Προφήτου, εχοροστάτησε στον πανυγηρικό εσπερινό στην ενορία της Φαιάς Πέτρας πρώτα και στη συνέχεια στην μεγάλη ενορία του Αχλαδοχωρίου,όπου προεξήρχε του εσπερινού και της λιτανείας και ομίλησε με ενθουσιασμό σ’ ένα πυκνό εκκλησίασμα που ακολούθησε την περιφορά της εικόνος μέχρι την πλατεία του χωριού και ευλόγησε το γλέντι που ακολούθησε.

πηγή romfea.gr

ΣέρρεςΔύο κουρές μοναχών στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Περιπατητικός τουρισμός στις Σέρρες: Το φαράγγι με τα 8 πέτρινα γεφύρια και το εγκαταλειμμένο χωριό Λάκος- video

Ο περιπατητικός τουρισμός αποτελεί μορφή ενεργούς κινητικά εναλλακτικού τουρισμού...

Σέρρες: Έκαναν λιτανεία για να βρέξει στον Δραβήσκο -Video

Λιτανεία για την ανομβρία που επικρατεί στον νομό, τελέστηκε...

Σέρρες: Οριοθετήθηκε η φωτιά στο όρος Άγγιστρο, στο Χαρωπό

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στο...

Άρθρο Χατζηβασιλείου στη «Ναυτεμπορική»: Η διχοτόμηση της Κύπρου δεν αποτελεί λύση!

Πέρασαν 50 ολόκληρα χρόνια από την παράνομη τουρκική εισβολή...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα