33 C
Serres

Σέρρες: Πυρκαγιά στο Όρος Όρβηλος – Κάλεσμα στους κατοίκους για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών

Date:

Την ώρα που η φωτιά στο όρος Όρβηλος μαίνεται ανεξέλεγκτη για τρίτη ημέρα, η κοινότητα Αχλαδοχωρίου Σιντικής με ανακοίνωση της απευθύνει κάλεσμα στους κατοίκους να διαθέσουν τα μηχανήματα που έχουν για να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες σε περίπτωση που το μέτωπο της φωτιάς πλησιάσει το χωριό.

Η επείγουσα ανακοίνωση αναφέρει:

«Όσοι από τους κατοίκους του Αχλαδοχωρίου έχουν στην κατοχή τους βαρέα οχήματα τύπου τρακτέρ σκαπτικά με παρελκόμενα τουρμπίνες και αλέτρι να δηλώσουν στα παρακάτω τηλέφωνα έτσι ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν προετοιμασμένοι σε περίπτωση που η πυρκαγιά φτάσει στη πεδιάδα του Αχλαδοχωρίου να συνδράμουμε στη πυρόσβεση»

Γιώργος Τάτσιος: «Διαθέσαμε όλα τα μέσα»

Ο Δήμαρχος Σιντικής Γιώργος Τάτσιος με ανάρτηση σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε για τη φωτιά: «Η φωτιά που ξέσπασε από κεραυνό το βράδυ της Πέμπτης 18/7 σε δύσβατη περιοχή πάνω από το Αχλαδοχώρι μαίνεται ανεξέλεγκτη καθώς στην περιοχή υπάρχουν ναρκοπέδια και αδυνατούν να επιχειρήσουν επίγειες δυνάμεις για λόγους ασφαλείας. Τα εναέρια μέσα που κάνουν ρίψεις από την Παρασκευή το πρωί δεν κατάφεραν να ελέγξουν την φωτιά. Ο Δήμος Σιντικής διέθεσε όλα τα μέσα πυροπροστασίας (βαρέα οχήματα, υδροφόρα) για την αποφυγή εξάπλωσης προς τις κατοικημένες περιοχές του Καρυδοχωρίου και του Αχλαδοχωρίου. Υπάρχει επικοινωνία και με τον δήμαρχο Κάτω Νευροκοπίου για καλύτερο αποτέλεσμα! Τον συντονισμό των ενεργειών εχει η πυροσβεστική υπηρεσία που καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον περιορισμό της φωτιάς».

Ο κ. Τάτσιος βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Κάτω Νευροκοπίου, αφού υπάρχει η πιθανότητα η φωτιά να φτάσει ως τη Δράμα, για αυτό κι εκεί παίρνουν τα μέτρα τους, ενώ όπως του μετέφεραν οι εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, όταν η φωτιά βγει από το ναρκοπέδιο θα καταφέρουν με τα επίγεια μέσα να την περιορίσουν.







Με ανακοίνωση του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυδοχωρίου «Ο Άγιος Αθανάσιος» τονίζει ότι βρίσκεται στην διάθεση της πυροσβεστικής, κοινότητας και εθελοντών, εφόσον χρειαστούν νερά και οποιαδήποτε υλικά προς χρήση για κατάσβεση της φωτιάς.

πηγή ΕΡΤ

ΣέρρεςΣέρρες: Πυρκαγιά στο Όρος Όρβηλος – Κάλεσμα στους κατοίκους για τη δημιουργία...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Δύο κουρές μοναχών στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου

Σε κλίμα ευλάβειας και κατάνυξης,ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ....

Άνοιξε τις πύλες του το Προεδρικό για την 50ή επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του δημάρχου...

Περιπατητικός τουρισμός στις Σέρρες: Το φαράγγι με τα 8 πέτρινα γεφύρια και το εγκαταλειμμένο χωριό Λάκος- video

Ο περιπατητικός τουρισμός αποτελεί μορφή ενεργούς κινητικά εναλλακτικού τουρισμού...

Τραγωδία στην Κέρκυρα: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από τη σύγκρουση τουριστικού λεωφορείου με φορτηγό

Τροχαίο με έναν νεκρό και τρεις σοβαρά τραυματίες σημειώθηκε...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα