30.8 C
Serres

Σέρρες: Για 5η μέρα καίει η φωτιά στο όρος Όρβηλος-Έχει κάψει 6.000 στρέμματα δασικής έκτασης -Video

Date:

Για 5η ημέρα συνεχίζετε η πυρκαγιά  στο όρος Όρβηλος του Δήμου Σιντικής πάνω από το Αχλαδοχώρι η οποία ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης πιθανότατα μετά από πτώση κεραυνού κατά την διάρκεια ξηρής καταιγίδας.

Η φωτιά καίει δύσβατη  δασική περιοχή. Η κατάσβεση γίνεται με ρίψεις νερού από αέρος με 2 ελικόπτερα και 2 canadair καθώς   στο σημείο δεν μπορούν να επέμβουν οχήματα της πυροσβεστικής γιατί υπάρχουν παλιά ναρκοπέδια γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη πιο πολύ την κατάσταση. Μέχρι στιγμής σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό σύστημα παρακολούθησης δασικών πυρκαγιών, COPERNICUS η φωτιά έχει κάψει 6.000 στρέμματα δασικής έκτασης. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Τσαβλίδη το χωριό Αχλαδοχώρι δεν κινδυνεύει μέχρι αυτή τη στιγμή καθώς η  φωτιά βρίσκεται σε υψόμετρο 1400 μ. .

Ενώ το κάλεσμα που έγινε στους κατοίκους ώστε να δηλώσουν  όσοι έχουν στην κατοχή τους βαρέα οχήματα τύπου τρακτέρ, σκαπτικά με παρελκόμενα τουρμπίνες και αλέτρι για την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών βρήκε άμεση ανταπόκριση και ήδη κάτοικοι και εθελοντές έχουν ξεκινήσει  την δημιουργία τους. Ο Δήμος Σιντικής διέθεσε όλα τα μέσα πυροπροστασίας (βαρέα οχήματα, υδροφόρα) για την αποφυγή εξάπλωσης προς τις κατοικημένες περιοχές του Καρυδοχωρίου και του Αχλαδοχωρίου σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας Βασίλη Τσαβλίδη. Η  Περιφέρεια τους ενίσχυσε επίσης με σκαπτικό μηχάνημα, ενώ  στο σημείο βρίσκονται διαρκώς  δυνάμεις της πυροσβεστικής και του  στρατού. Τα σύννεφα που έχουν αρχίσει να μαζεύονται είναι μια ελπίδα για τους κατοίκους της περιοχής.







ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΣέρρεςΣέρρες: Για 5η μέρα καίει η φωτιά στο όρος Όρβηλος-Έχει κάψει 6.000...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Δράμα: Συνεχίζεται η μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Φαλακρό

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η προσπάθεια για τον έλεγχο...

«Ευχαριστίες» της Διεύθυνσης Π.Ε. Σερρών προς το ΔΙΠΑΕ για την δωρεά 52 υπολογιστών για τα σχολεία

Θεωρούμε υποχρέωσή μας όπως δημόσια Ευχαριστήσουμε το Τμήμα Οργάνωσης...

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Με μεγάλη επιτυχία η πρεμιέρα της Λυσιστράτης

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ συναντά τον «παππού» ...

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη – Μετωπική σύγκρουση οχημάτων με τρεις τραυματίες

Ένα σοβαρό τροχαίο έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα