21.5 C
Serres

Νέο επαγγελματικό λύκειο ιδρύεται στο Δήμο Θέρμης – Ξεκίνησαν οι εγγραφές

Date:

Έπειτα από προσπάθειες αρκετών χρόνων το νέο Επαγγελματικό Λύκειο στο Δήμο Θέρμης είναι πλέον πραγματικότητα. Με την Φ11/71249/Δ4 26-6-2024 υπουργική απόφαση ιδρύθηκε νέο Επαγγελματικό Λύκειο Θέρμης, πέρα απ’ αυτό το οποίο λειτουργεί από το 1999 στα Βασιλικά.

Το νέο ΕΠΑ.Λ. θα έχει διαφορετικές Ειδικότητες σε σχέση με αυτό των Βασιλικών. Συγκεκριμένα, για το σχολικό έτος 2024-2025 θα λειτουργήσουν τμήματα στην Α’ και Β’ τάξη με Τομείς: Οικονομίας Διοίκησης, Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας, Εφαρμοσμένων Τεχνών. Όσον αφορά τις Ειδικότητες για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου από το σχολικό έτος 2025-2026, η πρόβλεψη είναι να ζητηθούν από το ΕΠΑ.Λ. οι ακόλουθες ανά Τομέα:

  1. Οικονομίας Διοίκησης: α. Τουριστικών Επιχειρήσεων, β. Μάρκετινγκ.
  2. Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας: Αισθητικής
  3. Εφαρμοσμένων Τεχνών: α. Αρχιτεκτονικής Εσωτερικών Χώρων και Διακόσμησης, β. Γραφιστικής.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος αναφέρει ότι το νέο ΕΠΑ.Λ. εντάσσεται στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού του δήμου όσον αφορά τον τομέα της Παιδείας και συγχρόνως έρχεται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των μαθητών και των οικογενειών τους. «Είδαμε ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει στροφή των μαθητών προς τα ΕΠΑ.Λ. καθώς θεωρούν ότι μέσα από αυτόν το δρόμο θα εισαχθούν ευκολότερα στο πανεπιστήμιο κι επιπλέον, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες για επαγγελματική αποκατάσταση σε τεχνικά επαγγέλματα. Με βάση αυτό το σκεπτικό και έπειτα από διαβούλευση, υποβάλλαμε την πρότασή μας στην αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας η οποία ενέκρινε τη σκοπιμότητα ίδρυσης του νέου ΕΠΑ.Λ. Στη συνέχεια πήραμε απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο και μέσα σε πολύ λίγο χρόνο, κάτι που αποτέλεσε θετική έκπληξη για εμάς, το υπουργείο Παιδείας ενέκρινε την ίδρυση του νέου ΕΠΑ.Λ. το οποίο ξεκινά τη λειτουργία του από τον προσεχή Σεπτέμβριο. Θέλω να ευχαριστήσω στο σημείο αυτό τον γενικό γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης Γιώργο Βούτσινο ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα για την ίδρυση του νέου σχολείου».

Το νέο ΕΠΑ.Λ. Θέρμης έχει έδρα στο 14ο χλμ Θεσσαλονίκης-Περαίας και στεγάζεται στο κτήριο της Πειραματικής Σ.Α.Ε.Κ. Θέρμης (πρώην Ι.Ε.Κ Θέρμης). Στο ίδιο σχολικό συγκρότημα λειτουργεί και το 2ο ΓΕΛ Μίκρας. Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Θέρμης «τις ημέρες αυτές ξεκινά η κατασκευή του νέου σχολείου στη θέση ‘Βλάχος’ του Τριλόφου όπου σε δύο χρόνια θα μεταφερθεί το 2ο ΓΕΛ Μίκρας. Στο διάστημα αυτό, στο υπάρχον κτιριακό συγκρότημα θα συλλειτουργήσουν τα δύο σχολεία και τις απογευματινές ώρες και το ΙΕΚ Θέρμης. Έχουμε προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ώστε να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στη λειτουργία των σχολείων και στο εκπαιδευτικό έργο».

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Θέρμης Στυλιανός Αποστόλου σημειώνει ότι «υπήρχε μεγάλη ανάγκη για την ίδρυση ενός νέου ΕΠΑ.Λ. με ειδικότητες που δεν υπάρχουν στα υπάρχοντα σχολεία της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Έτσι, πολλά παιδιά από το δήμο μας, αλλά και από γειτονικούς δήμους αναγκάζονται να μετακινούνται, ακόμη και στη δυτική Θεσσαλονίκη προκειμένου να σπουδάσουν σε συγκεκριμένες ειδικότητες που δεν έχουν τα δικά μας σχολεία». Ο κ. Αποστόλου σημειώνει επίσης ότι «μετά δύο χρόνια που το 2ο ΓΕΛ θα μεταφερθεί στο νέο κτίριο, στόχος μας είναι το υπάρχον σχολικό συγκρότημα να μετατραπεί σε ένα πλήρες Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο οποίο θα λειτουργεί το πρωί το ΕΠΑ.Λ. και το απόγευμα το ΙΕΚ, με όλα τα αναγκαία εργαστήρια».








Οι εγγραφές

Εγγραφές μαθητών στο νέο ΕΠΑ.Λ. Θέρμης πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη καθ’ όλη την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών και στην Β’ φάση των ηλεκτρονικών εγγραφών, όταν ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/#/ περί τα τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον διευθυντή της σχολικής μονάδας κ. Φανούριο Τριανταφύλλου, στο τηλ. 6979110584 και στο email [email protected].

πηγή thestival.gr

ΕλλάδαΠαιδείαΝέο επαγγελματικό λύκειο ιδρύεται στο Δήμο Θέρμης – Ξεκίνησαν οι εγγραφές

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Αλφαβητικά οι βάσεις εισαγωγής

Αγωνία τέλος. Οι βάσεις των Πανελληνίων Εξετάσεων είναι πλέον γεγονός. Στη...

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής – Πώς μπορείτε να τις δείτε

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων μπήκε το απόγευμα της...

Με έξι μετάλλια επέστρεψαν οι Έλληνες μαθητές από την 65η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα

Ένα Χρυσό, δύο Αργυρά και τρία Χάλκινα μετάλλια είναι...

Χρυσός Εκπαιδευτικός Θρίαμβος για τον Μάριο Παπαευσταθίου και το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ειδικής Εκπαίδευσης στην...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα