21.5 C
Serres

Σέρρες, Ιδιώτες γιατροί: Δεν θα έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση εάν αρνηθούν να κάνουν εφημερίες

Date:

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζει το Υπουργείο υγείας , όπου σύμφωνα με αυτό ,οι ιδιώτες ιατροί θα αναγκάζονται να κάνουν βάρδιες στα δημόσια νοσοκομεία αν τους ζητηθεί. Σε περίπτωση που αρνηθούν ,τότε θα τους αφαιρείται το δικαίωμα συνταγογράφησης φαρμάκων ,με αποτέλεσμα χιλιάδες ασθενείς καθημερινά να έχουν να αντιμετωπίσουν ένα επιπλέον πρόβλημα. Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Σερρών Άγγελος Βάκαλος, σε περίπτωση ανάγκης ,όπως για παράδειγμα την περίοδο του κορονοϊού, φυσικά θα βοηθήσουν το Εθνικό σύστημα Υγείας και οι ιδιώτες ιατροί, όμως τώρα μιλάμε για κάλυψη κενών θέσεων  με αυτοσχέδιους τρόπους.   

Αυτό που εξόργισε τους ιατρούς είναι ο εξαναγκασμός,  σε συνδιασμό με την διακοπή της συνταγογράφησης και όχι η βοήθεια που θα προσέφεραν στο Ε.Σ.Υ.

Ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Σερρών δηλώνει πως στην περίπτωση που επιβληθούν ποινές σε ιδιώτες ιατρούς που δεν δεχτούν να δουλέψουν για το Ε.Σ.Υ. θα υπάρξει απάντηση από την πλευρά τους, ενώ αύριο Παρασκευή 26 Ιουλίου και τη Δευτέρα 29 Ιουλίου έχει αποφασιστεί να γίνει αναστολή των συνταγογραφήσεων από τους ιδιώτες ιατρούς. Η αναστολή δεν αφορά τα έκτακτα περιστατικά, τους ανθρώπους Α.Μ.Ε.Α. και τα αντιβιοτικά φάρμακα, καθώς αυτά χωρίς ιατρική συνταγή δεν μπορούν να δοθούν.

Ο κύριος Βάκαλος εκτιμάει πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα, ενώ δεν αποκλείει να σταματήσουν τη συνταγογράφηση και οι νοσοκομειακοί ιατροί.








Ρεπορτάζ: Παντελής Κληντσάρης

ΣέρρεςΣέρρες, Ιδιώτες γιατροί: Δεν θα έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση εάν αρνηθούν...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Νοσοκομείο Σερρών: Μεγάλες ελλείψεις σε αίμα- Έκκληση για αιμοδοσίες -video

Δύσκολες στιγμές για το τμήμα αιμοδοσίας στο Νοσοκομείο Σερρών...

Σέρρες: Δύο νέα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου, 2 ασθενείς στη ΜΕΘ- VIDEO

Ένας θάνατος και δύο νέα κρούσματα ιού του Δυτικού...

Σέρρες: Την Ιερή Εικόνα της Παναγίας Ξενιάς υποδέχτηκε η Μητρόπολη Σερρών- video

Η Ιερά Μητρόπολις Σερρών και Νιγρίτης, με τιμή, σεβασμό,...

Σέρρες: Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Σκοτούσσας

100 Χρόνια Ι.Ν.Αγ.Γεωργίου 1924-2024Ο Ιερός Ναός Αγ. Γεωργίου Σκοτούσσης...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα