25.9 C
Serres

Θεσσαλονίκη: Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που κατηγορείται ότι προσπάθησε να λάβει αναρρωτική άδεια με ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις

Date:

Σε διαθεσιμότητα έχει τεθεί ο 31χρονος αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται ότι προσπάθησε να λάβει αναρρωτική άδεια με ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος του έχει διαταχθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Η σχετική ανακοίνωση από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ:

“Σε συνέχεια του από 24-07-2024 Δελτίου Τύπου σχετικά με σύλληψη Αστυνομικού, ο οποίος προσπάθησε να λάβει αναρρωτική άδεια με ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι σε βάρος του διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ παράλληλα τέθηκε σε διαθεσιμότητα”.

Το χρονικό

Εις βάρος του υπαρχιφύλακα ασκήθηκε ποινική δίωξη για χρήση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία σε ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις κατ’ εξακολούθηση, απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και ψευδής κατάθεση κατ’ εξακολούθηση. Μετά τη δίωξη ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Μετά την τριήμερη αναβολή που ζήτησε ο ίδιος, αφέθηκε ελέυθερος.

Όπως είχε ανακοινώσει η ΕΛΑΣ, είχε προηγηθεί καταγγελία σύμφωνα με την οποία κατά τον υπηρεσιακό έλεγχο προέκυψαν σαφείς ενδείξεις ότι ο ιδιώτης ιατρός εξέδωσε ψευδώς ιατρικές γνωματεύσεις, αναφορικά με την κατάσταση υγείας του αστυνομικού.

Ειδικότερα, ο εμπλεκόμενος αστυνομικός χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα αδυναμίας ή ιδιαίτερης δυσκολίας μετακίνησής του, προκειμένου να αποφύγει την εξέτασή του, από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή, είτε επικαλούμενος τις ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις, προσπάθησε να πείσει τα μέλη της επιτροπής ότι η κατάσταση της υγείας του χρήζει αναρρωτικής άδειας.

Ακολούθησε η διακριτική του επιτήρηση από αρμόδιο κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, όπου διαπιστώθηκε η παραβατική συμπεριφορά του εμπλεκόμενου αστυνομικού, ο οποίος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη πρωινές ώρες της Τετάρτης, 24 Ιουλίου 2024 έξωθεν του Αστυνομικού Μεγάρου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος υπαρχιφύλακας έχει απουσιάσει κατά την τελευταία 2ετία συνολικά 162 μέρες για λόγους υγείας, ενώ πέρσι το καλοκαίρι φέρεται να εργαζόταν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Μυκόνου.

πηγή thestival.gr

ΕλλάδαΑστυνομικάΘεσσαλονίκη: Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που κατηγορείται ότι προσπάθησε να λάβει αναρρωτική...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Δυστύχημα στη Μεσσηνία: Νταλίκα συγκρούστηκε με τρία ΙΧ -Τέσσερις νεκροί, ανάμεσα τους 12χρονη και βρέφος

Ένα σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής...

Βοιωτία: Ανατροπή στον «βιασμό» – Η «παθούσα» έλεγε ψέματα και συνελήφθη

Ανατροπή στην καταγγελία αρπαγής και βιασμού από τέσσερα άγνωστα άτομα στην Αντίκυρα...

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός έπαιρνε αναρρωτικές με ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις

Αστυνομικός συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων...

Καβάλα: Σφοδρή σύγκρουση επιβατικών στη Ν. Καρβάλη, δύο τραυματίες -φωτογραφίες

Χθες το βράδυ στον κεντρικό δρόμο της Νέας Καρβάλης...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα