34.2 C
Serres

Χρήστος Νικολόπουλος: «Τα παιδιά του Άκη Πάνου μού έστειλαν δύο εξώδικα για να μη βγάλω τραγούδια του πατέρα τους»

Date:

Εξήντα χρόνια ενεργής δράσης και δημιουργίας συμπληρώνει ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο οποίος θα πραγματοποιήσει στη Θεσσαλονίκη μια μοναδική συναυλία στις 13 Σεπτεμβρίου. Πριν βρεθεί στη σκηνή του Θεάτρου Γης, ο καταξιωμένος δημιουργός μίλησε στην karfitsa.gr και την Ελίνα Τουκουσμπαλίδου για τις συνεργασίες του, για τη νέα βιογραφική ταινία του Στέλιου Καζαντζίδη, αλλά και για τον Άκη Πάνου.

Έχετε δηλώσει πως έχετε μελοποιήσει κάποια τραγούδια σε στίχους του Άκη Πάνου. Υπάρχει κάποια προοπτική έκδοσής τους;

Η αδερφή του Άκη Πάνου, η κυρία Μίνα, μέσω του Νταλάρα μου έδωσε μία σειρά ανέκδοτων στίχων να τους μελοποιήσω. Και μιλάμε για στίχους πρώτου μεγέθους. Κάθισα με πολύ μεράκι να φτιάξω τα τραγούδια. Μία γνωστή εταιρεία ήθελε πολύ να τα κάνει παραγωγή, να κυκλοφορήσουν και να τα απολαύσει ο κόσμος. Αλλά δυστυχώς, ενώ τα δικαιώματα των συγκεκριμένων τραγουδιών φυσιολογικά ανήκουν στην κυρία Μίνα, την αδερφή του Άκη, γιατί από όσα ξέρω αυτή τα κληρονόμησε μέσω συμβολαίου, τα παιδιά του Άκη Πάνου μού έστειλαν δύο εξώδικα να μην βγάλω τα τραγούδια. Δηλαδή κάτι παράλογο. Να μη βγάλω τα τραγούδια του πατέρα τους. Να μην ακουστούν τραγούδια του πατέρα τους. Θεωρώ μεγάλο λάθος τους. Αν έχουν οικονομικές διαφορές με τη θεία τους, ας κυκλοφορούσαν τα τραγούδια και τις διαφορές στη συνέχεια θα τις έλυναν είτε φιλικά, είτε μέσω κάποιων δικαστηρίων. Όμως όταν είδα αυτή την αντιμετώπιση σταμάτησα να ενδιαφέρομαι. Τα τραγούδια τα οποία υπάρχουν είναι πάρα πολύ καλά. Και είναι στο συρτάρι. Οι προοπτικές για να βγουν ελάχιστες. Θα αναγκαστώ πλέον να βάλω άλλους στίχους στις μελωδίες αυτές που έφτιαξα.

Στη μακρόχρονη πορεία σας στη μουσική συνεργαστήκατε με όλους σχεδόν τους σύγχρονούς σας λαϊκούς μουσικούς, στιχουργούς και ερμηνευτές. Υπάρχει κάποιος με τον οποίο θα θέλατε να είχατε συνεργαστεί αλλά δεν προλάβατε;

Φυσικά και υπάρχουν. Και ποιος δεν θα ήθελε να συνεργαστεί τον Νίκο Γκάτσο; Μεγάλη μορφή. Όμως προσωπικά είχα πολλές θετικές συναντήσεις με μορφές του στίχου. Όπως τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, τη Λίνα Νικολακοπούλου, τον Μανώλη Ρασούλη, τον Άρη Δαβαράκη και τον μεγάλο συμπατριώτη μας Φίλιππο Γράψα. Και φυσικά τον μεγάλο Πυθαγόρα. Από τραγουδιστές κρίμα που δεν συνεργάστηκα και δεν έγραψα τραγούδια με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση. Τον έχω συνοδεύσει όμως με τον μπουζούκι μου πολλές φορές.

Πρόσφατα παρευρεθήκατε στα γυρίσματα της ταινίας «Υπάρχω» με πρωταγωνιστή και ερμηνευτή τον Χρήστο Μάστορα. Πώς σας φάνηκε το project της ταινίας;








Το project ιδανικό. Η εταιρεία που το γυρίζει είναι αυτή που έκανε και την ταινία με την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου. Είναι άνθρωποι γνώστες της ιστορίας, μελετούν εις βάθος τους ανθρώπους που τους κάνουν ταινία, στην προκειμένη περίπτωση τον Στέλιο Καζαντζίδη.

Δώσατε κάποιες συμβουλές όσον αφορά το μουσικό μέρος;

Βεβαίως. Έχω την τιμή να είμαι μουσικός σύμβουλος στην ταινία αυτή. Τυχαίνει να γνωρίζω πάρα πολλά, και για τον Στέλιο Καζαντζίδη και για τις εποχές που εξελισσόταν το λαϊκό τραγούδι. Νομίζω πως θα είναι μία εξαιρετική ταινία. Ακόμα και ο Χρήστος Μάστορας που διάλεξαν έχει πολλές ομοιότητες με τον Στέλιο Καζαντζίδη της εποχής που ξεκινούσε.

πηγή zappit.gr

LifeStyleΧρήστος Νικολόπουλος: «Τα παιδιά του Άκη Πάνου μού έστειλαν δύο εξώδικα για...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ο Μάριος Φραγκούλης βυθίστηκε στο πένθος

Δύσκολες ώρες βιώνει ο Μάριος Φραγκούλης, καθώς έφυγε από...

Σταμάτης Γονίδης: Έπεσε στο μπάνιο -Ακυρώνεται εμφάνισή του

Ατύχημα είχε ο Σταμάτης Γονίδης πριν μια βδομάδα, με...

Ολυμπιακοί Αγώνες: H… γαλλική version του Θεού Διονύσου στην τελετή έναρξης

H άκρως ενδιαφέρουσα version του Θεού ΔιονύσουΤην παράσταση κατά...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα