27.6 C
Serres

Η ΔΟΕ επιτρέπει σε καταδικασμένο βιαστή να αγωνιστεί

Date:

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δήλωσε το Σάββατο (27/7) ότι είναι ικανοποιημένη με τις εξηγήσεις που έδωσε η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ολλανδίας (NOC) για τη συμμετοχή καταδικασμένου βιαστή στους Αγώνες του Παρισιού κι ότι αυτός θα αγωνιστεί όπως έχει προγραμματιστεί.

Ο Στίβεν Φαν ντε Φέλντε, που συμπεριλήφθηκε τον περασμένο μήνα στην ολλανδική ομάδα για το Παρίσι, είχε καταδικαστεί το 2016 σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης στη Βρετανία για τον βιασμό ενός 12χρονου κοριτσιού δύο χρόνια νωρίτερα, όταν εκείνος ήταν 19 ετών.

Αφού εξέτισε μέρος της ποινής του στη Βρετανία μεταφέρθηκε στην Ολλανδία, με συνέπεια η ποινή του να υπαχθεί στους κανόνες του ολλανδικού δικαίου.

Ο Φαν ντε Φέλντε ξανάρχισε να παίζει μπιτς βόλεϊ το 2017 και θα αγωνιστεί στο Παρίσι την Κυριακή, στην προκριματική φάση των Ανδρών.

«Το να το χαρακτηρίσουμε άνετο και χαρούμενο δεν θα ήταν σωστό», είπε ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ Μαρκ Άνταμς σε συνέντευξη Τύπου, όταν ρωτήθηκε αν η ΔΟΕ αισθάνεται άνετα με την κατάσταση του Φαν ντε Φέλντε.

«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι βρισκόμαστε σε μακρές συνομιλίες με την Ολυμπιακή Επιτροπή της Ολλανδίας. Ένα έγκλημα συνέβη πριν από 10 χρόνια, έχει πραγματοποιηθεί μεγάλη αποκατάσταση και υπάρχει ισχυρή προστασία», συνέχισε.








«Ο αθλητής δεν μένει καν στο χωριό. Αισθανόμαστε ότι η Ολλανδική Ολυμπιακή Επιτροπή εξήγησε την απόφασή της. Άνετα και χαρούμενα, χαρακτηρίστε την όπως θέλετε, αλλά η δήλωση που μας έχουν δώσει είναι σωστή και θα συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει».

Η ολλανδική ομάδα έχει λάβει μέτρα για να μετριάσει τον αντίκτυπο της συμμετοχής του Φαν ντε Φέλντε μεταφέροντάς τον σε εναλλακτικά καταλύματα στο Παρίσι και όχι στο Χωριό των αθλητών. Επίσης, του έχει επιβληθεί απαγόρευση να μιλήσει στα ΜΜΕ.

Η επιλογή του έχει εξοργίσει τις ομάδες για τα δικαιώματα των Γυναικών και του Αθλητισμού, που είπαν ότι η απόφαση να συμπεριληφθεί ο αθλητής στην Ολυμπιακή ομάδα της χώρας του στέλνει λάθος μήνυμα.

Η επιλογή των αθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ανήκει σε κάθε εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή, όμως η ΔΟΕ έχει το δικαίωμα να ανακαλέσει τις διαπιστεύσεις αθλητών, προπονητικού προσωπικού ή αξιωματούχων.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

ΑθλητικάΗ ΔΟΕ επιτρέπει σε καταδικασμένο βιαστή να αγωνιστεί

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Κορακάκη: «Έχω θέμα δυσλειτουργίας στα μάτια μου»

Η Άννα Κορακάκη δεν ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στον...

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η πρεμιέρα του Στέφανου Τσιτσιπά αναβάλλεται λόγω βροχής

H πρεμιέρα του Στέφανου Τσιτσιπά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του...

Ναϊμέγκεν – Ολυμπιακός 0-2: Νίκη για τους «ερυθρόλευκους» στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-0 την Ναϊμέγκεν στο τελευταίο του...

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Νεκρός προπονητής στο Ολυμπιακό Χωριό

Με δυσάρεστο τρόπο ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, καθώς...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα