34.8 C
Serres

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Δυναμική η ελληνική παρουσία και στη 2η ημέρα – Τσιτσιπάς, Σάκκαρη και Εθνική πόλο ανδρών στο πρόγραμμα

Date:

Δυναμική θα είναι η ελληνική παρουσία και στη 2η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού την Κυριακή (28/7), σε κωπηλασία, πινγκ-πονγκ, κολύμβηση, τένις, ιστιοπλοΐα και υδατοσφαίριση ανδρών.

Η πρώτη μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων το Σάββατο στο Παρίσι είχε αρκετές ελληνικές συμμετοχές σε πολλά αγωνίσματα, παρά τις τροποποιήσεις που έγιναν στο πρόγραμμα λόγω των βροχοπτώσεων, με την ημέρα να κλείνει με τον αγώνα μπάσκετ μετάξυ Ελλάδας και Καναδά που δυστυχώς η «γαλανόλευκη» δεν τα κατάφερε αλλά έδωσε μεγάλη μάχη.

Οι ελληνικές συμμετοχές της 2ης ημέρας (28/07)

Στα «κουπιά» μπαίνουν στις… μάχες τους οι Χριστίνα Μπούρμπου/Ευαγγελία Αναστασιάδου, Ζωή Φίτσιου/Μιλένα Κοντού και Αντώνης Παπακωνσταντίνου/Πέτρος Γκαϊδατζής, ενώ στις 13:00 η Μαρία Σάκκαρη θα παίξει με τη Κόβινιτς απ’ το Μαυροβούνιο στο μονό γυναικών.

Λίγο αργότερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς, του οποίου η πρεμιέρα ήταν κανονικά το Σάββατο, αλλά αναβλήθηκε λόγω βροχόπτωσης, θα αγωνιστεί περίπου στις 17:00 στο “Simone Mathieu” κόντρα στον Βέλγο Ζιζού Μπεργκς (Νο87).

Υπενθυμίζουμε πως την ίδια μέρα ο Τσιτσιπάς θα παίξει με τον αδερφό του, Πέτρο, και στο διπλό, κόντρα στο δίδυμο των Μπόρζες και Καμπράλ.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης ξεκινάει απ’ το γύρο των «64» τους δικούς αγώνες στο πινγκ-πονγκ, ενώ στην κολύμβηση οι πρωταθλητές Ευρώπης, Απόστολος Χρήστου (με τον 4ο καλύτερο χρόνο), Απόστολος Παπαστάμος μαζί με τον Βαγγέλη Μακρυγιάννη θα κολυμπήσουν για να διεκδικήσουν την παρουσία τους στους τελικούς των 400μ. μεικτής ανδρών και 100μ. υπτίου ανδρών, αντίστοιχα.

Στην ιστιοπλοΐα ξεκινάει στις 13:00 ο Βύρωνας Κοκκαλάνης στην 1η μέρα των IQFoil ανδρών ενώ το «ελληνικό» πρόγραμμα ολοκληρώνεται το βράδυ με τον αγώνα της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Ανδρών, που θα αντιμετωπίσει τη Ρουμανία για την 1η αγωνιστική του Α’ Ομίλου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών την 2η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού έχει ως εξής:

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

11:30 προκριματικά δικώπου γυναικών – Χριστίνα Μπούρμπου / Ευαγγελία Αναστασιάδου

12:30 προκριματικά διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών – Ζωή Φίτσιου / Μιλένα Κοντού

13:00 προκριματικά διπλού σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών – Αντώνης Παπακωνσταντίνου / Πέτρος Γκαϊδατζής

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

12:00 προκριματικά 400μ μεικτή ανδρών – Απόστολος Παπαστάμος

12:00 100μ ύπτιο ανδρών – Απόστολος Χρήστου, Βαγγέλης Μακρυγιάννης

21:30 τελικός 400μ μεικτή ανδρών – Απόστολος Παπαστάμος (εφόσον προκριθεί)

22:10 ημιτελικά 100μ ύπτιο ανδρών – Απόστολος Χρήστου, Βαγγέλης Μακρυγιάννης (εφόσον προκριθούν)

ΤΕΝΙΣ








13:00 Μαρία Σάκκαρη – Ντάνκα Κόβινιτς (Μαυροβούνιο)

Στέφανος Τσιτσιπάς – Ζιζού Μπεργκς (Βέλγιο): Είναι το τρίτο στη σειρά παιχνίδι του μονού ανδρών, με τον πρώτο αγώνα να ξεκινάει στις 13:00

Οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Πέτρος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσουν τους Πορτογάλους Μπόρτζες και Καμπράλ, στο έκτο στη σειρά παιχνίδι του διπλού ανδρών, με τον πρώτο αγώνα να ξεκινάει στις 13:00.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

13:00 1η μέρα IQFoil ανδρών – Βύρωνας Κοκκαλάνης

ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ

22:00 Γύρος των «64» – Παναγιώτης Γκιώνης-Έντουαρντ Λι (Καναδάς)

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΑΝΔΡΩΝ

22:05 1η αγωνιστική Α’ Ομίλου: Ρουμανία-Ελλάδα

Αποστολή: Μιχάλης Μανουηλίδης

Τι συνέβη χθες

Ο Lionel Elika Fatupaito, ο εθνικός προπονητής πυγμαχίας της Σαμόα, πέθανε την Παρασκευή (26/7) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, αφού φέρεται να υπέστη καρδιακή ανακοπή ενώ βρισκόταν στο Ολυμπιακό Xωριό. Ήταν 60 ετών. Τα αίτια χαρακτηρίστηκαν «φυσικά».

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Στέφανος Ντούσκος, δεν επηρεάστηκε από τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν Παρίσι και προκρίθηκε στα προημιτελικά της κωπηλασίας.

Ωστόσο, αναβλήθηκαν τα παιχνίδια στο τένις λόγω του καιρού, ανάμεσα στα οποία και το παιχνίδι του Στέφανου Τσιτσιπά που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή.

Ως έκτος των προκριματικών των κρίκων, προκρίθηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας στον τελικό της Ενόργανης Γυμναστικής των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Ο «άρχοντας των κρίκων» και κάτοχος δύο Ολυμπιακών μεταλλίων θα αγωνιστεί την Κυριακή (4/8), στις 16:00, στη «μάχη» για το βάθρο, όπου θα προσπαθήσει να γίνει πρώτος αθλητής στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων με τρία Ολυμπιακά μετάλλια στους κρίκους.

Η εθνική ομάδα στο πόλο των γυναικών ηττήθηκε από την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών με 15 – 6 στην πρεμιέρα του δεύτερου ομίλου. Το δεύτερο παιχνίδι για την εθνική θα είναι στις 31 Ιουλίου απέναντι στην Ισπανία.

Η Άννα Κορακάκη στα προκριματικά των 10 μ. με αεροβόλο πιστόλι έμεινε εκτός τελικού. Ήταν άρρωστη, έπαιρνε αντιβίωση, ήταν αρκετά καταβεβλημένη και αναγκάστηκε να αποσυρθεί. Η Χριστίνα Μόσχη, στην πρώτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες κατέλαβε την 29η θέση.

πηγή ertnews.gr

ΑθλητικάΟλυμπιακοί Αγώνες 2024: Δυναμική η ελληνική παρουσία και στη 2η ημέρα –...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Λευτέρης Πετρούνιας: Μπορώ να πω πολλά, δεν είναι η ώρα τώρα όμως

Την πρόκριση στους τελικούς των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, επίτευγμα...

Η ΔΟΕ επιτρέπει σε καταδικασμένο βιαστή να αγωνιστεί

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δήλωσε το Σάββατο (27/7) ότι...

Κορακάκη: «Έχω θέμα δυσλειτουργίας στα μάτια μου»

Η Άννα Κορακάκη δεν ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στον...

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η πρεμιέρα του Στέφανου Τσιτσιπά αναβάλλεται λόγω βροχής

H πρεμιέρα του Στέφανου Τσιτσιπά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα