27.6 C
Serres

ΟΑΣΘ: Να αποδεχτούν τη συλλογική σύμβαση εργασίας καλεί τους εργαζόμενους η διοίκηση

Date:

«Να αποδεχθούν τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και να μην ταλαιπωρήσουν τους πολίτες με αχρείαστες κινητοποιήσεις» καλεί τα μέλη του συνδικάτου εργαζομένων η διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). Κατά τη διοίκηση, η συλλογική σύμβαση (ΣΣΕ) που έχει εγκριθεί και υπογραφεί από το υπουργείο Οικονομικών καλύπτει τις απαιτήσεις των εργαζομένων. Συγκεκριμένα -επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση- ενώ η ΣΣΕ για το 2023 προέβλεπε μη μισθολογικές παροχές προς τους εργαζόμενους κόστους 2,15 εκατ. ευρώ, με τη φετινή εγκρίνονται 3,3 εκατ. ευρώ (+52%), ενώ οι εργαζόμενοι διεκδικούν παροχές 3,65 εκατ. (+70%).

«Σχετικά με τις υποτιθέμενες περικοπές χρημάτων που αφορούν παιδιά των εργαζομένων, τα οποία φοιτούν σε ειδικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς και παιδιά εργαζομένων, τα οποία παρακολουθούν προγράμματα θεραπείας ειδικής αγωγής, ο ΟΑΣΘ υπογραμμίζει σε κάθε τόνο ότι αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, οι ανάγκες αυτές καλύπτονταν και πέρσι μέσω ειδικού λογαριασμού κοινωνικής αλληλεγγύης που περιλαμβάνεται και στη νέα εγκεκριμένη σύμβαση. Μάλιστα, το περσινό, ανάλογο κονδύλι του λογαριασμού ήταν 257.200 ευρώ. Με τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας το κονδύλιο αυτό αυξάνεται σε 395.400 ευρώ! Επομένως, οι συγκεκριμένες ανάγκες εξακολουθούν να καλύπτονται και με το παραπάνω» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΑΣΘ.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ:

«Η Διοίκηση του ΟΑΣΘ καλεί το Συνδικάτο Εργαζομένων του Οργανισμού και όλους τους εργαζόμενους, να σκεφτούν ψύχραιμα και με νηφαλιότητα, να δείξουν σύνεση και σωφροσύνη, και να αποδεχθούν τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, όπως αυτή έχει εγκριθεί και υπογραφεί από το Υπουργείο Οικονομικών.

Ο ΟΑΣΘ τονίζει ότι πρόκειται για μία πολλή καλή σύμβαση, η οποία καλύπτει τις απαιτήσεις των εργαζομένων.

Κι επειδή οι αριθμοί λένε την αλήθεια, ο ΟΑΣΘ παραθέτει τα στοιχεία:

Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2023 προέβλεπε μη μισθολογικές παροχές προς τους εργαζόμενους, κόστους 2,15 εκ. ευρώ.

Για το 2024 το Υπουργείο Οικονομικών εγκρίνει μη μισθολογικές παροχές ύψους 3,3 εκ. ευρώ. Πρόκειται, δηλαδή, για αύξηση της τάξης του 52%.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ ζητά παροχές συνολικού κόστους 3,65 εκ. ευρώ, δηλαδή αυξημένες σε ποσοστό 70%!

Η διαφορά έχει να κάνει, κυρίως, με την… χορήγηση γάλακτος, ύψους 310.000 ευρώ.

Σχετικά με τιςυποτιθέμενες περικοπέςχρημάτων που αφορούν παιδιά των εργαζομένων τα οποία φοιτούν σε ειδικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς και παιδιά εργαζομένων τα οποία παρακολουθούν προγράμματα θεραπείας ειδικής αγωγής, ο ΟΑΣΘ υπογραμμίζει σε κάθε τόνο ότιαυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, οι ανάγκες αυτές καλύπτοντανκαι πέρσι μέσω ειδικού λογαριασμούκοινωνικής αλληλεγγύης που περιλαμβάνεται και στη νέα εγκεκριμένη σύμβαση. Μάλιστα, το περσινό, ανάλογο κονδύλι του λογαριασμού ήταν 257.200 ευρώ. Με τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας το κονδύλι αυτό αυξάνεται σε 395.400 ευρώ! Επομένως, οι συγκεκριμένες ανάγκες εξακολουθούν να καλύπτονται και με το παραπάνω.

Κατόπιν όλων των δεδομένων, η Διοίκηση του ΟΑΣΘ καλεί τους εκπροσώπους των εργαζομένων να αποδεχθούν τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και να μην ταλαιπωρήσουν τους πολίτες με αχρείαστες κινητοποιήσεις».








Συνδικάτο Εργαζομένων: Σειρά κινητοποιήσεων αν δεν τηρηθούν τα συμφωνημένα

Με χθεσινή του ανακοίνωση το Συνδικάτο Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ κατηγορεί την κυβέρνηση για μονομερείς αλλαγές στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας η οποία υπεγράφη -όπως τονίζεται- με καθυστέρηση και προειδοποιεί με σειρά κινητοποιήσεων σε περίπτωση που δεν τηρηθούν «τα συμφωνημένα».

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων:

Οι έννοιες των λέξεων «συνέπεια», «υπευθυνότητα», «αξιοπιστία», προφανώς για την Κυβέρνηση αποτελούν μόνο προεκλογικές δεσμεύσεις, καθώς τα κυβερνητικά στελέχη φροντίζουν διαρκώς να διαψεύδουν τις προεκλογικές-προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού….

Επί μήνες εξαντλήθηκε η υπομονή των εργαζομένων προκειμένου να επιτευχθεί σύγκλιση θέσεων για υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε. και μάλιστα χωρίς να κάνουμε χρήση του μοναδικού διεκδικητικού μέσου του κάθε εργαζόμενου, που είναι οι κινητοποιήσεις, καθώς στην συνείδησή μας είναι υψηλό το αίσθημα της ευθύνης έναντι της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού.

Καταφέραμε αρχές Ιουνίου 2024 με αμοιβαίες υποχωρήσεις να συγκλίνουμε, να συμφωνήσουμε και να προσυπογράψουμε-εργαζόμενοι, Ο.Α.Σ.Θ. και το Υπουργείο Μεταφορών την νέα Σ.Σ.Ε..

Έκτοτε βιώσαμε μια απίστευτη κωλυσιεργία ως προς την έγκριση της από το Υπουργείο Οικονομικών.

Την Παρασκευή 26/7/2024, σχεδόν δύο μήνες από την αρχική συμφωνία, μας απεστάλη η νέα Σ.Σ.Ε., τροποποιημένη με μονομερής ενέργειες περικοπών αντίθετες με όσα αρχικά συμφωνήσαμε και συνυπογράψαμε τα τρία μέρη (εργαζόμενοι-Ο.Α.Σ.Θ.-Υπουργείο Μεταφορών).

Είναι μάλιστα τέτοια η αναλγησία των Κυβερνόντων, που έφτασαν στο σημείο να περικόψουν χρήματα που αφορούν παιδιά Α.Μ.Ε.Α. των εργαζομένων, τα οποία φοιτούν σε Ειδικά εκπαιδευτικά Ιδρύματα καθώς επίσης και για παιδιά εργαζομένων τα οποία είναι υποχρεωμένα να παρακολουθούν προγράμματα θεραπείας Ειδικής Αγωγής.

Καταγγέλλουμε την ανακολουθία των Κυβερνητικών στελεχών και ζητάμε άμεσα να τηρηθούν τα συμφωνημένα και υπογεγραμμένα της Σ.Σ.Ε.

Σε διαφορετική περίπτωση τους καθιστούμε αποκλειστικούς υπεύθυνους για την σειρά των κινητοποιήσεων-που θα αποφασίσουμε οι εργαζόμενοι με έκτακτη Γενική Συνέλευση-και τα προβλήματα που θα προκληθούν στην πόλη μας και στο ήδη ταλαιπωρημένο τα τελευταία χρόνια επιβατικό κοινό.

πηγή thestival.gr

ΕλλάδαΟΑΣΘ: Να αποδεχτούν τη συλλογική σύμβαση εργασίας καλεί τους εργαζόμενους η διοίκηση

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Παρουσίαση του νέου νομοσχεδίου για το Κτηματολόγιο, στο υπουργικό συμβούλιο

Τους βασικούς άξονες του νέου Νομοσχεδίου για το Κτηματολόγιο...

«Σου ορκίζομαι θα σε βρω και θα σε σκοτώσω»: Απείλησε τη 16χρονη σύντροφό του, επειδή απάντησε ο κολλητός της στο τηλέφωνο

Ενώπιον του αυτόφωρου μονομελούς πλημμελειοδικείου βρέθηκε το πρωί της...

Ευθύμιος Λέκκας: Η λειψυδρία ήρθε και θα παραμείνει, χρειάζεται εθνικό σχέδιο

«Τώρα ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με λειψυδρία που πρέπει...

Χαλκίδα: Δύο παιδιά και ένας ενήλικας στο νοσοκομείο από τη σύγκρουση τρένου με φορτηγό

Το ατύχημα του τρένου με το φορτηγό έγινε νωρίτερα...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα