30.8 C
Serres

Πυρά Τάσου Χατζηβασιλείου εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο της ψυχικής υγείας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει πολιτικό διπολισμό»

Date:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει πολιτικό διπολισμό. To 2022, ζητούσε τη διασύνδεση και τις συνέργειες ανάμεσα στις διαφορετικές δομές. Και το 2023, ζητούσε ένα νέο αποκεντρωμένο μοντέλο σχεδιασμού και συντονισμού δράσεων σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο. Με το παρόν νομοσχέδιο, δημιουργείται Εθνικός Οργανισμός Πρόληψης & Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων. Πλέον, σε αυτόν θα υπάγονται όλες οι υφιστάμενες δημόσιες δομές και τα προγράμματα απεξάρτησης. Όλες οι επιλογές θα προσφέρονται σε κάθε περιοχή και σε κάθε πολίτη. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με αυτήν την ολοκληρωμένη πολιτική; Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ του 2024 διαφωνεί με τον ΣΥΡΙΖΑ του 2022 και του 2023; Γιατί διαφωνείτε με τον εαυτό σας; Και το 2019, φωνάζατε ότι η κυβέρνηση δήθεν θα έκλεινε το ΚΕΘΕΑ. Η πραγματικότητα σας έχει διαψεύσει. Το ΚΕΘΕΑ συνεχίζει τη λειτουργία του και αναβαθμίζεται», αναρωτήθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης του Υπουργείου Υγείας.

Αναφερόμενος στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι δήθεν ιδιωτικοποιείται η αντιμετώπιση των εξαρτήσεων επειδή ο νέος ενιαίος οργανισμός είναι ΝΠΙΔ, ο κ. Χατζηβασιλείου υπενθύμισε ότι εκατοντάδες φορείς του Δημοσίου που χρηματοδοτούνται από το κράτος, έχουν δημόσιο χαρακτήρα και εποπτεύονται από τα Υπουργεία διαθέτουν τέτοια νομική μορφή. «Αφού, λοιπόν, έχετε αλλεργία σε αυτές τις νομικές μορφές, γιατί δεν τις αλλάξατε επί των ημερών σας; Τώρα θυμηθήκατε την αποστροφή σας στα ΝΠΙΔ;», δήλωσε απευθυνόμενος στους βουλευτές της Αριστεράς. 

Επίσης, ο Σερραίος βουλευτής αναφέρθηκε στη δημιουργία του Εθνικού Δικτύου Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας. «Εξασφαλίζεται η έγκαιρη ανίχνευση των ψυχικών νόσων, η δημιουργία υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε κάθε γωνιά της χώρας, η ευκολότερη πρόσβαση και η καλύτερη αντιστοίχιση των ασθενών στις κατάλληλες για αυτούς υπηρεσίες», δήλωσε. «Με απόλυτο σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα των επαγγελματιών ψυχικής υγείας και στο καθεστώς τους, χωρίς να χαθεί ούτε μία θέση εργασίας, το νομοσχέδιο βελτιώνει την παροχή και ενισχύει την προσβασιμότητα στις αναγκαίες και δωρεάν υπηρεσίες για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα», πρόσθεσε. 






Επιπροσθέτως, ο κ. Χατζηβασιλείου υπογράμμισε ότι κανείς δεν μπορεί να μένει στο περιθώριο. «Είναι χρέος μας να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας. Καμία και κανείς δεν μπορεί να αποκλείεται από την κοινωνία της αλληλεγγύης και της φροντίδας στα ατομικά και δημόσια αγαθά. Και η ψυχική υγεία, είναι ένα από αυτά. Η στήριξη των ανθρώπων με ψυχικά νοσήματα ή εξαρτήσεις είναι δείγμα κοινωνικού πολιτισμού. Πάνω απ’ όλα, είναι δείγμα ανθρωπισμού. Σήμερα, η κυβέρνηση βάζει στο προσκήνιο χιλιάδες συνανθρώπους μας που συχνά και άδικα βρίσκονται στην αφάνεια, στο περιθώριο. Με την υπερψήφιση του νομοσχεδίου, ανοίγουμε όχι ένα παράθυρο, αλλά μια πύλη στο φως», τόνισε.

ΠολιτικήΠυρά Τάσου Χατζηβασιλείου εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο της ψυχικής υγείας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Πατέρας Απόστολου Σίσκου: “Ο μικρός τα κατάφερε”- Αγωνίζεται στους ημιτελικούς το βράδυ

Ο Σερραίος Απόστολος Σίσκος  και ο Απόστολος Χρήστου προκρίθηκαν...

Σέρρες: Έκλεβαν χρυσές λίρες και κοσμήματα από σπίτια

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 4 ατόμων, τα στοιχεία των...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα