Η αίγλη των Hamptons στη καλοκαιρινή διακόσμηση του σπιτιού σας

Η Αίγλη των Hamptons στη Καλοκαιρινή Διακόσμηση του Σπιτιού σας
Η Αίγλη των Hamptons στη Καλοκαιρινή Διακόσμηση του Σπιτιού σας

Τα Hamptons, που βρίσκονται στο ανατολικό άκρο του Long Island, είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς απόδρασης για τους Νεοϋορκέζους, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτή η παραθαλάσσια περιοχή φιλοξενεί όχι μόνο τις εξοχικές κατοικίες πολλών διασημοτήτων, αλλά και ξεχωρίζει για το μοναδικό της στιλ στη διακόσμηση.

Το στιλ των Hamptons θυμίζει τη ναυτική και θαλασσινή ατμόσφαιρα, αλλά με μοναδικές ιδιαιτερότητες. Η διακόσμηση είναι συνήθως φωτεινή και ανάλαφρη, με πολλές λευκές αποχρώσεις που εκπέμπουν σοφιστικέ και θαλασσινή αίσθηση με ανεπιτήδευτο τρόπο. Στους εσωτερικούς χώρους, όλα τα δωμάτια είναι ευρύχωρα και ακολουθούν το στιλ που παραπέμπει σε εξοχική κατοικία εμπνευσμένη από τη θάλασσα.

Τα σπίτια των Hamptons θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως μια αμερικανική εκδοχή του γαλλικού στιλ, με επιρροές από το baroque και το rococo.

Αν θέλετε να χαρίσετε και εσείς μια καλοκαιρινή πινελιά πολυτέλειας στους χώρους σας, δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Η βασική χρωματική παλέτα των Hamptons περιέχει λευκά, ουδέτερες αποχρώσεις, κίτρινο, πράσινο, γαλάζιο και μπλε σε διάφορους τόνους. Οι γκρι τόνοι και το πράσινο μέντας είναι επίσης συνηθισμένες επιλογές. Στην πιο κλασική εκδοχή αυτών των σπιτιών, κυριαρχεί το κρεμ σε συνδυασμό με μαύρες λεπτομέρειες, ή το μαύρο με μπρονζέ λεπτομέρειες, συνοδευόμενα από φυσικά υλικά όπως η πέτρα και το μαύρο ξύλο.

Advertisement

Υφάσματα

Τα υφάσματα αποτελούνται κυρίως από φυσικά υλικά. Συχνά συναντάμε λινά υφάσματα σε λευκές αποχρώσεις, ριγέ μοτίβα και συνδυασμό διαφορετικών υφών για ένα κομψό και ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

Έπιπλα

Η ποικιλία στα έπιπλα είναι μεγάλη, αλλά συνήθως επιλέγονται oversized καναπέδες που συνδυάζονται με statement μικρότερα navy και σκαλιστά έπιπλα. Η διαρρύθμιση γίνεται με τρόπο που διευκολύνει την επικοινωνία και την ψυχαγωγία των ιδιοκτητών.

Φωτισμός

Τα κρεμαστά φωτιστικά σε παραδοσιακό στιλ συνδυάζονται με διάφορα πορτατίφ και επιδαπέδια φωτιστικά, ώστε το φως να διαχέεται ομοιόμορφα στον χώρο.

Δάπεδα

Τα δάπεδα στα σπίτια των Hamptons είναι είτε λευκά είτε πολύ σκούρα, και συχνά συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια ενδιαφέρουσα αντίθεση. Τα πλακάκια με υφές είναι επίσης δημοφιλή στις κουζίνες και τα μπάνια.

Extra Τips διακόσμησης:

– Συνδυάστε μαξιλάρια με πληθωρικά μοτίβα, όπως είναι οι έντονες ρίγες και τα ανάλαφρα φλοράλ.

– Κρεμάστε αέρινες ελαφριές και μακριές κουρτίνες, ψηλά από το ταβάνι που να φτάνουν οριακά στο πάτωμα.

– Διακοσμήστε μια αντίκα ή ένα παλιό οικογενειακό κειμήλιο για να χαρίσετε μια σοφιστικέ πινελιά στον χώρο.

– Διακοσμήστε με καθρέφτες σε απλές και μοντέρνες κορνίζες για να δώσετε μια αίσθηση ευρυχωρίας και πολυτέλειας.

πηγή spirossoulis.com