28.7 C
Serres

Σέρρες: Η φωτιά στον Όρβηλο κατέβηκε στους πρόποδες και σταμάτησε στις αντιπυρικές ζώνες- video

Date:

Για 15η  ημέρα συνεχίζει να καίει η φωτιά στο όρος Όρβηλος στο Αχλαδοχώρι του Δήμου Σιντικής. Το βράδυ της Τρίτης 30 Ιουλίου 2024 ήταν ιδιαίτερα δύσκολο και οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. Η φωτιά αναζωπυρώθηκε με τον δυνατό άνεμο και έφτασε στην περιοχή «Σπανουβίτσα» και σε κοντινή απόσταση από το ξωκλήσι της Ανάληψης.

Τα ξημερώματα ενεργοποιήθηκε το 112 ζητώντας από τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Η κινητοποίηση των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων και οι αντιπυρικές ζώνες που είχαν δημιουργηθεί τις προηγούμενες μέρες κράτησαν  τη φωτιά μακριά από το χωριό. Ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας του δήμου Σιντικής Βασίλης Τσαβλίδης περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές.

Για την κατάσβεση της φωτιάς συνδράμουν υδροφόρες των Δήμων του Νόμου και εθελοντές από τον ΦΟΣΣ Σιδηροκάστρου και τον ΟΦΚΑΘ Σερρών.

Η περιοχή να είναι δύσβατη και ναρκοθετημένη με τις χειροβομβίδες  και τις νάρκες του Β παγκοσμίου πολέμου να σκάνε όλο το προηγούμενο διάστημα. Στην περιοχή πετούν εναέρια μέσα Canadair και ελικόπτερα. Ο Πρόεδρος του Αχλαδοχωρίου Αβραάμ Τσαβλίδης, δηλώνει στο ΕΠΙΛΟΓΕΣ πως  οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες καθώς οι συνθήκες είναι πολύ αντίξοες.

Οι αντιπυρικές ζώνες πολλών χιλιομέτρων που δημιουργήθηκαν  με χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου Σιντικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του στρατού κατόρθωσαν να σταματήσουν τη φωτιά που κατέβηκε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στους πρόποδες του βουνού. Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από τα Πυροσβεστικά κλιμάκια των Σερρών, αλλά και με ενισχύσεις από άλλες πυροσβεστικές μονάδες των γύρω περιοχών,   με πεζοπόρα τμήματα αλλά και Δασοκομάντων της 2ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ). Στο σημείο όπου επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρέθηκε σήμερα ο Αντιπεριφεριάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος.






Η φωτιά έχει περάσει και στο έδαφος της Βουλγαρίας όπου υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση. Μεγάλη  όμως είναι και η οικολογική καταστροφή στην περιοχή, καθώς έχουν καεί περισσότερα από 15.000 στρέμματα δασικής έκταση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΣέρρεςΣέρρες: Η φωτιά στον Όρβηλο κατέβηκε στους πρόποδες και σταμάτησε στις αντιπυρικές...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Στον τελικό των 200μ ύπτιο ο Χρήστου, εκτός ο Απόστολος Σίσκος

Την πρόκριση σε δεύτερο τελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του...

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό προς Σέρρες

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα της...

Η ΟΥΣΤΡΙΑΣ Α.Ε πρώτη στην Ελλάδα και μεταξύ των καλυτέρων Ευρωπαίων εμπόρων

Η ΟΥΣΤΡΙΑΣ Α.Ε πρώτη στην Ελλάδα και μεταξύ των...

Σέρρες: Πυρκαγιά σε φορτηγό σε άξονα της Εγνατίας – Επεκτάθηκε σε χόρτα, εκτροπή της κυκλοφορίας

Νέο συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά που...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα