28.7 C
Serres

Πέθανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Μ. Χρηστάκης

Date:

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και γενικός γραμματέας του Δήμου Ψυχικού, Μιχάλης Χριστάκης, μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Ο Μιχάλης Χριστάκης άφησε πίσω του ένα σημαντικό έργο. Ήταν ο ιδρυτής και η ψυχή της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης” και απολάμβανε του σεβασμού και της αποδοχής, έχοντας καταγράψει μια πλούσια πορεία με κεντρικό πεδίο τη θέση του Γενικού Γραμματέα, αλλά και με σημαντική ακαδημαική παρουσία.

Πολιτικός Επιστήμων – Διεθνολόγος, αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημοσίας Διοίκησης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο (Master’s Degree) με εξειδίκευση στα Ευρωπαϊκά Θέματα και τις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο του Reading στην Αγγλία, ενώ αναγορεύτηκε σε Διδάκτορα Διεθνών Σχέσεων από το Πανεπιστήμιο του Kent στην Αγγλία. Διατέλεσε Ειδικός Επιστήμονας του Υπουργείου Εσωτερικών, στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α), με πολυετή εμπειρία στην διαχείριση και αξιοποίηση επιχειρησιακών προγραμμάτων και των τομεακών Κοινοτικών και Εθνικών Χρηματοδοτήσεων.

Διατέλεσε επί σειρά ετών Γενικός Γραμματέας στο Δήμο Αμαρουσίου, στο δήμο Διονύσου και στον Δήμο Νέας Σμύρνης. Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», της οποίας είναι και ιδρυτικό στέλεχος από το 2011.

Το 2013 – 2014 διετέλεσε Πρόεδρος της Ομάδας Αυτεπιστασίας για τον Τομέα Αλιείας του ΟΟΣΑ. Με εκπαιδευτικό – συγγραφικό έργο και αρθρογραφία σε θέματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Χρηματοδοτήσεων και Δημοσίου Μάνατζμεντ.

Η δήλωση του Γιώργου Πατούλη για την απώλεια του Μιχάλη Χρηστάκη:

« Με απέραντη θλίψη αποχαιρετώ έναν αγαπητό φίλο και συνεργάτη, τον Μιχάλη Χρηστάκη. Σήμερα πληροφορήθηκα τον αδόκητο χαμό του και η είδηση του θανάτου του με συγκλόνισε βαθιά.






Ο Μιχάλης δεν ήταν απλώς ένας εξαιρετικός επαγγελματίας, αλλά και ένας άνθρωπος με τεράστια καρδιά και ήθος.

Κατά τη θητεία μου ως Δήμαρχος Αμαρουσίου, από το 2007 έως το 2015, είχα την τιμή να συνεργάζομαι στενά μαζί του, καθώς ήταν Γενικός Γραμματέας του Δήμου. Η αφοσίωση και το πάθος του για την τοπική αυτοδιοίκηση ήταν πραγματικά αξιοθαύμαστα.

Ως Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Μιχάλης ξεχώρισε για την ηγεσία του και την αφοσίωσή του στο κοινό καλό. Η προσφορά του ήταν ανεκτίμητη και το έργο του θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη όλων μας.

Πάνω από όλα, όμως, θα θυμάμαι τον Μιχάλη για την ανθρωπιά και τη ζεστασιά του. Ήταν πάντα εκεί με ένα χαμόγελο, έτοιμος να προσφέρει βοήθεια και στήριξη σε όποιον την είχε ανάγκη. Η φιλία του ήταν για μένα πολύτιμη και η απουσία του αφήνει ένα μεγάλο κενό.

Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στους οικείους του. Καλή δύναμη στην σύζυγό του Αγγελική και στις δύο αξιολάτρευτες κόρες του. Ο Μιχάλης θα ζει πάντα στη μνήμη μας ως ένας εξαιρετικός άνθρωπος και φίλος. Αιωνία του η μνήμη.»

πηγή aftodioikisi.gr

ΕλλάδαΠέθανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Μ. Χρηστάκης

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Β. Κικίλιας: Όλοι μαζί χτίζουμε μια «εθνική συμμαχία» προστασίας

«Τι μας ζητάνε οι πολίτες; Δεν μας ζητάνε τίποτε...

Πυροσβεστική: 32 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες

Σε 32 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το...

Θεσσαλονίκη: Έδεσαν ζωντανό αρνάκι σε προαύλιο εκκλησίας και το έδιναν ως δώρο σε λαχειοφόρο αγορά

Μία αδιανόητη καταγγελία έρχεται στο φως της δημοσιότητας με...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα