29.1 C
Serres

Κουρουγκλίεβ: Συγγνώμη από τους Έλληνες – Θα τα δώσω όλα για το χάλκινο

Date:

Απογοητευμένος παρουσιάστηκε ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ μετά την ήττα του στους «8» της κατηγορίας των 86 κιλών στην ελευθέρα πάλη των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», από τον «ασημένιο» στο Τόκιο στα 86κ. και «χρυσό» στο Ρίο ντε Τζανέιρο στα 74κ., Χασάν Γιαζντανιτσαράτι.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Έλληνας πυγμάχος δεν είχε όρεξη για… λόγια, ήθελε μόνο να απολογηθεί στους Έλληνες και τις Ελληνίδες που δεν θα βρίσκεται στον αυριανό (9/8) τελικό. Έστω κι αν οι ελπίδες του για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου δεν έχουν χαθεί. Εκ των ων ουκ άνευ θα προκριθεί στον τελικό ο Ιρανός, όπως εξήγησε ο προπονητής τους Κουρουγκλίεβ.

Αν αυτό συμβεί αργότερα σήμερα (19:15), όταν στα ημιτελικά ο Χασάν Γιαζντανιτσαράτι τον Μάιλς Νάζεμ Αμινέ (Σαν Μαρίνο), τότε ο αύριο το πρωί (9/8), ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ, θα αγωνιστεί στα ρεπεσάζ, με τον Αυστραλό Τζέιντεν Αλεξάντερ Λόρενς, θεωρητικά υποδεέστερο αντίπαλο του Έλληνα παλαιστή. Εφόσον δε επικρατήσει του Αυστραλού, τότε θα διεκδικήσει το μετάλλιο απέναντι στον Μάιλς Νάζεμ Αμινέ από το Σαν Μαρίνο (εφόσον… πάντα ο τελευταίος ηττηθεί στον απογευματινό ημιτελικό από τον Χασάν Γιαζντανιτσαράτι… κάτι που συγκεντρώνει υψηλότατες πιθανότητες).

Αναλυτικά, ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ δήλωσε:

Σχετικά με την πρώτη εμπειρία του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ απάντησε: «Για εμένα, είτε είναι Ολυμπιακοί Αγώνες είτε Παγκόσμιο είτε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τα ίδια παιδιά είναι, στον κύκλο μέσα τους ίδιους αντιπάλους αντιμετωπίζω. Απλά, ο ένας προετοιμάστηκε καλύτερα, ο άλλος χειρότερα, κάποιος άλλος είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση και κάποιος άλλος όχι».






Ο Κουρουγκλίεβ είχε προηγηθεί με 4-1, για να ηττηθεί με 9-4 στους «8», Χασάν Γιαζντανιτσαράτι και να μείνει εκτός τελικού. Ρωτήθηκε που απέδωσε αυτό το γεγονός και απάντησε: «Έγινε ό,τι έγινε. Τώρα δεν μπορώ να πω τίποτα. Ήθελα να νικήσω. Τώρα τι να πω;»

Και όταν του ζητήθηκε να στείλει ένα μήνυμα στους φίλους της πάλης στην Ελλάδα, ο Κουρουγκλίεβ είπε: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Ήθελα πολύ να προκριθώ στον τελικό και το πίστευα. Δεν μπόρεσα. Συγγνώμη σε όλους τους φίλαθλος στην Ελλάδα, στον κόσμο. Αν προκριθεί στον τελικό ο Ιρανός, τότε δεσμεύομαι πως θα τα δώσω όλα για να πάρω το χάλκινο μετάλλιο. Τουλάχιστον… αυτό. Να κλείσω την παρουσία μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες με ένα μετάλλιο για την Ελλάδα»

ΑθλητικάΚουρουγκλίεβ: Συγγνώμη από τους Έλληνες – Θα τα δώσω όλα για το...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σκοτώθηκε σε τροχαίο 21χρονος ποδοσφαιριστής

Θλίψη στον χώρο του ποδοσφαίρου έχει προκαλέσει ο θάνατος...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ρεκόρ εντός και εκτός σταδίων

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες «Παρίσι 2024» περνούν στην ιστορία και...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα