29.1 C
Serres

Sirra Organics: Με την καλλυντική δύναμη της φύσης από τους Επταμύλους Σερρών

Date:

Δύο ζευγάρια φίλων ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν τη Sirra Organics, μια οικογενειακή επιχείρηση φυσικών και βιολογικών καλλυντικών στους Επταμύλους Σερρών, που, αν και μόλις δύο χρόνια στην αγορά με τα χειροποίητα στερεά και υγρά σαπούνια της, βρίσκεται σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό

Sirra Organics: Με την καλλυντική δύναμη της φύσης από τους Επταμύλους Σερρών

Η αγάπη τους για την ελληνική φύση και τη δύναμή της έγινε η αφορμή για το ξεκίνημά τους. Έχοντας στο μυαλό τους τις άπειρες ευεργετικές της ιδιότητες, δύο ζευγάρια φίλων αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν τη Sirra Organics, μια οικογενειακή επιχείρηση φυσικών και βιολογικών καλλυντικών στους Επταμύλους Σερρών, που, αν και μόλις δύο χρόνια στην αγορά με τα χειροποίητα και τα υγρά σαπούνια της, βρίσκεται σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, στη Γερμανία και τη Σουηδία. Με 52 κωδικούς, που περιλαμβάνουν από χειροποίητα στερεά σαπούνια για το πρόσωπο και το σώμα, καθαρισμού, ενυδάτωσης, αλλά και scrub, μέχρι υγρά σαπούνια, όπως επίσης και ειδικές κατηγορίες για ευαίσθητα δέρματα, μωρά, αλλά και κατοικίδια, η Sirra Organics έχει αποφασίσει να δώσει προτεραιότητα στην ποιότητα, χωρίς εκπτώσεις. Η μέθοδος παραγωγής που έχει επιλέξει για τα στερεά σαπούνια είναι η ψυχρή, ώστε να διατηρούνται οι ιδιότητες των συστατικών της, που είναι ως επί το πλείστον βιολογικά. Με βάση το πιστοποιημένο βιολογικό ελαιόλαδο, αλλά με τα αιθέρια έλαια λεβάντας, λεμονόχορτου, μέντας, δυόσμου, τεϊόδεντρου, κανέλας και πολλών ακόμα αρωματικών φυτών και βοτάνων να πρωταγωνιστούν, η Sirra Organics επενδύει στον φυσικό της χαρακτήρα, αποφεύγοντας τα χημικά.

Sirra Organics: Με την καλλυντική δύναμη της φύσης από τους Επταμύλους Σερρών

Στα επόμενα σχέδιά της μάλιστα είναι η περαιτέρω επέκταση στο εξωτερικό και δη στις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά και η δημιουργία νέων προϊόντων στο ευρύτερο πεδίο των καλλυντικών.






Η αγάπη για τη φύση και οι αλλεργίες

Η Μερόπη Μακρή και ο Γιώργος Μερτζάνος αγαπούσαν ανέκαθεν τη φύση. Ορμώμενοι όμως και από κάποιες αλλεργίες στην οικογένεια κατά τη χρήση προϊόντων καθαρισμού του εμπορίου, άρχισαν να προβληματίζονται και να σκέφτονται πως τα χημικά θα μπορούσαν να αντικατασταθούν με εξαιρετικά παρθένο και βιολογικό ελαιόλαδο, με λάδι καρύδας, με βούτυρο καριτέ, με αιθέρια έλαια, με αργίλους, με χυμό αγγουριού και πλήθος άλλων φυσικών συστατικών, που, εκτός από καθαρισμό, θα προσέφεραν με τις ευεργετικές τους ιδιότητες περισσότερα στο δέρμα, όπως ενυδάτωση, θρέψη, αντιγήρανση και προστασία. Κάπως έτσι προέκυψε η ιδέα, την οποία στη συνέχεια ενστερνίστηκαν η Βιβή Κουτεκίδου και ο Χρήστος Μπαΐρας, ένα φιλικό τους ζευγάρι. Η εταιρεία δημιουργήθηκε το 2020 με την αξιοποίηση του προγράμματος Leader και τα πρώτα προϊόντα έκαναν την εμφάνισή τους στην αγορά το 2022, μετά από πολλή έρευνα και δοκιμές, έχοντας μάλιστα και την άδεια του ΕΟΦ. Άλλωστε, το χημικό υπόβαθρο του Γιώργου, που ανέλαβε την ανάπτυξη των συνταγών, ήταν εχέγγυο. Τα δύο ζευγάρια επέλεξαν τη λέξη Σίρρα (Sirra) για την επωνυμία της εταιρείας, την ονομασία της πόλης των Σερρών δηλαδή κατά τη ρωμαϊκή εποχή. Η δε γεωγραφική επέκταση σε όλη την Ελλάδα, με μεγάλη απήχηση και στα νησιά, ήταν ταχεία, με τα σαπούνια να τοποθετούνται στα ράφια καταστημάτων βιολογικών ειδών, καλλυντικών, βοτάνων, φαρμακείων, τουριστικών προϊόντων, petshops, αλλά και να ταξιδεύουν μέσω του e-shop της Sirra Organics.

Sirra Organics: Με την καλλυντική δύναμη της φύσης από τους Επταμύλους Σερρών

«Η ανταπόκριση που είχαμε από την πρώτη στιγμή από τον κόσμο ήταν πολύ θετική. Οι πελάτες συνεχίζουν να εντυπωσιάζονται από τη διαφορά που βλέπουν στο δέρμα τους», λένε οι δημιουργοί της εταιρείας.

πηγή Voria.gr

ΣέρρεςSirra Organics: Με την καλλυντική δύναμη της φύσης από τους Επταμύλους Σερρών

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σέρρες: Σε ασφαλές μέρος οι χήνες και χηνόπαπιες της τεχνητής λίμνης στην Κοιλάδα

Απομακρύνθηκε σε ασφαλή χώρο ο πληθυσμός των υδρόβιων πτηνών...

Αρχαία Αμφίπολη: Ο μεγάλος αρχαιολογικός πλούτος που «κρύβει» η γη της

Πληροφορίες για τη γεωστρατηγική της σημασία κατά την αρχαιότητα...

«Πλημμύρισαν» οι κοντινές παραλίες στις Σέρρες

Μαζική κάθοδο στις κοντινές παραλίες έκαναν αυτό το Σαββατοκύριακο...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα