Δώστε ύψος στο σπίτι σας με αυτά τα tips

Δώστε Ύψος στο Σπίτι σας με Αυτά τα Tips
Δώστε Ύψος στο Σπίτι σας με Αυτά τα Tips

Σας φαίνεται πως το ταβάνι σας “πλακώνει”; Μην απελπίζεστε! Με μερικές μικρές, έξυπνες και εύκολες αλλαγές, μπορείτε να δώσετε την ψευδαίσθηση του ψηλού και ευρύχωρου σπιτιού που πάντα ονειρευόσασταν. Ακολουθούν μερικές ιδέες:

Εκμεταλλευτείτε τις βιβλιοθήκες:

Στενόμακρες και ψηλές: Επιλέξτε βιβλιοθήκες που αγγίζουν το ταβάνι. Με τον τρόπο αυτό ο τοίχος θα δείχνει ψηλότερος απ’ ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

Advertisement

Ντουλάπια κουζίνας Για να κάνετε την κουζίνα σας να “ψηλώσει”, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την ίδια λογική με εκείνη που σας περιγράψαμε παραπάνω. Aν τα ντουλάπια είναι χαμηλά τοποθετημένα διακοσμήστε τα από πάνω. Έτσι και ο τοίχος θα δείχνει ψηλότερος και ο χώρος σας πιο στιλάτος.

Κουρτίνες Το κόλπο αυτό αν και είναι παλιό είναι δοκιμασμένο! Για να δείχνουν οι τοίχοι σας πιο ψηλοί, κρεμάσετε το κουρτινόξυλο 3-4 εκατοστά κάτω από το ταβάνι για να δώσετε ύψος στον χώρο σας. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, μάλιστα, δεν έχετε παρά να προτιμήσετε κουρτίνες με κάποιο κάθετο μοτίβο όπως για παράδειγμα το ριγέ.

Χρώμα Επιλέξτε το ίδιο χρώμα για τους τοίχους, τα σοβατεπί, το πάτωμα και το ταβάνι σας. Για ποιο λόγο; Με την τεχνική αυτή, θα καταφέρετε να «θολώσετε» το όρια του χώρου σας με αποτέλεσμα οι τοίχοι σας φαίνονται πιο ψηλοί! Εάν το χρώμα που έχετε διαλέξει για τους τοίχους σας είναι σκούρο, τότε δεν έχετε παρά να ανοίξετε το αρχικό χρώμα του κατά 2 τόνους για να καταφέρετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Καθρέφτες Υπάρχουν σημεία του σπιτιού σας που σας φαίνονται ιδιαιτέρως χαμηλά; Tοποθετήστε στους τοίχους σας καθρέφτες και θα τα δείτε να ψηλώνουν!

Βαφή και ταπετσαρία Για να δώσετε ύψος –και μαζί μια ξεχωριστή πινελιά- στο χώρο σας δεν έχετε παρά να επιλέξετε μια ταπετσαρία με κάθετες ρίγες (ή απλά να τις βάψετε). Αν είστε φαν της ρουστίκ αισθητικής και το αντέχει η… τσέπη σας, μπορείτε, πάλι, να επενδύσετε έναν τοίχο σας με κάθετα ξύλινα πάνελ.

Χαμηλά έπιπλα Η επιλογή των κατάλληλων επίπλων μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην αίσθηση του ύψους ενός χώρου. Τα ψηλά έπιπλα μπορούν να κάνουν ένα δωμάτιο να νιώθει μικρότερο και πιο κλειστοφοβικό, ενώ τα χαμηλά έπιπλα μπορούν να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση του ύψους και του ανοιχτού χώρου.

πηγή spirossoulis.com