24.9 C
Serres

Κυνοκομείο Σερρών: Εκατοντάδες τα σκυλιά που φιλοξενούνται, εκτεθειμένες οι λιγοστές τροφές – video

Date:

Εκατοντάδες είναι τα σκυλιά που φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή στο κυνοκομείο Σερρών με τις ανάγκες τους να είναι πολύ μεγάλες. 

Σύμφωνα με την αυτοψία που έκανε το Epiloges.tv, τοποθετήθηκαν σκίαστρα  προκειμένου τα ζώα να μην κινδυνεύουν από την υψηλή θερμοκρασία, όμως τα σακιά με τις τροφές τα βρήκαμε εκτεθειμένα σε εξωτερικό χώρο με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να καταστραφούν. 

Μέχρι και πριν λίγες ημέρες οι σκυλοτροφές που ήταν διαθέσιμες δεν επαρκούσαν για το πλήθος των αδέσποτων σκύλων που φιλοξενούνται στο κυνοκομείο. Τελικά βρέθηκαν και άλλες τροφές όμως δεν τοποθετήθηκαν σε κάποιον στεγασμένο χώρο.

Σε περίπτωση που βρέξει τις επόμενες ημέρες τα τσουβάλια με τις κροκέτες θα πάνε όλα για πέταμα καθώς δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του Epiloges.tv, η προσπάθεια για το διαγωνισμό  αγοράς τροφών για τα φιλοξενούμενα ζώα βρίσκεται κατά πάσα πιθανότητα στον “αέρα’’ γιατί μάλλον έχουν κατατεθεί ενστάσεις από τις συμμετέχουσες εταιρείες.

Για αυτόν το λόγο επικοινωνήσαμε με την Εντεταλμένη Σύμβουλο Εθελοντισμού και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Βασιλική Πανταζή η οποία επιβεβαίωσε τις πληροφορίες μας πως έχει γίνει κάποια ένσταση  και από εδώ και πέρα ο διαγωνισμός θα προχωρήσει ως έκτακτη ανάγκη. Άγνωστο είναι το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ελπίζουμε να λυθεί σύντομα το πρόβλημα αυτό για να μην αντιμετωπίσουμε πάλι φαινόμενα “κανιβαλισμού’’ μεταξύ των ζώων από την ασιτία






Ρεπορτάζ: Παντελής Κληντσάρης

ΣέρρεςΚυνοκομείο Σερρών: Εκατοντάδες τα σκυλιά που φιλοξενούνται, εκτεθειμένες οι λιγοστές τροφές -...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Τώρα στην Ηράκλεια Σερρών: Πέγκυ Ζήνα και Πασχάλης Τόνιος – Αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη

Αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη, από τον Πασχάλη Τόνιο και...

Πυροσβεστική: Οι αναζωπυρώσεις δημιουργούν διαρκώς νέες εστίες που εξαπλώνονται αστραπιαία

Παραμένει εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση σε περιοχές της βορειοανατολικής...

Επιφυλακτικοί οι επιστήμονες για τη σεισμική ακολουθία στο Άγιο Όρος

Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούν οι επιστήμονες την σεισμική ακολουθία...

“Μητρουσιανά 2024”: Τριήμερες εκδηλώσεις στο Άνω Μητρούσι Σερρών

Η Kοινότητα Μητρουσίου, ο Σύλλογος Γυναικών Μητρουσίου “Η Δήμητρα”...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα