Παραβάσεις έδειξαν όλοι οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν τις τελευταίες ώρες στους χρήστες των ηλεκτρικών πατινιών, τα οποία κινούνται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Τους ελέγχους πραγματοποίησαν κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας του ... Περισσότερα

Όλοι οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας έδειξαν παραβάσεις στα ηλεκτρικά πατίνια

Epilogestv

Epilogestv

Παραβάσεις έδειξαν όλοι οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν τις τελευταίες ώρες στους χρήστες των ηλεκτρικών πατινιών, τα οποία κινούνται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Τους ελέγχους πραγματοποίησαν κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Θεσσαλονίκης, ξεκινώντας σε πρώτη φάση μια καμπάνια ενημέρωσης, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να επιβάλλονται και τα πρώτα πρόστιμα.

Είναι ενδεικτικό πως χθες, Δευτέρα, πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου για την ενημέρωση των χρηστών των ηλεκτρικών πατινιών, ελέγχθηκαν συνολικά 30 οδηγοί και σε όλους εντοπίστηκαν παραβάσεις. Άλλοι οδηγούσαν χωρίς προστατευτικό κράνος, ενώ κάποιοι είτε φορούσαν ακουστικά στα αφτιά, είτε μιλούσαν στο κινητό τηλέφωνο. Σε κάποιες περιπτώσεις «πιάστηκαν» δύο ή και τρεις αναβάτες μαζί ανά πατίνι, ορισμένοι είχαν αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα και άλλοι παραβίασαν τον κόκκινο σηματοδότη.

Τα παραπάνω στοιχεία παρουσίασε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm», ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Δημοτικών Κοινοτήτων και Γειτονιών του δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστας Τσιαπακίδης, λέγοντας πως το 30% των χρηστών που εντοπίστηκαν να παρανομούν κατά τη διάρκεια του πρώτου 24ωρου των ελέγχων σε ηλεκτρικά πατίνια και σκούτερ ήταν ανήλικοι.

«Κάναμε 30 ελέγχους και όλοι εντοπίστηκαν με μία ή και παραπάνω παρανομίες. Μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο θα ενημερώνουμε τους χρήστες, θα τους εξηγούμε πως πρέπει να τηρούν τους κανόνες από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η επιβολή προστίμου», είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος.

Ο κ. Τσιαπακίδης πρόσθεσε πως το πρόστιμο για το κράνος είναι στα 40 ευρώ και 20 ευρώ είναι η ταυτοποίηση των εγγράφων που πρέπει να διαθέτουν οι χρήστες, ώστε να επιβεβαιώνουν την ενοικίαση του πατινιού ή του σκούτερ. Για παραβίαση κόκκινου σηματοδότη ή για κατάληψη ράμπας αναπήρων, το πρόστιμο είναι ανάλογο με αυτό που προβλέπει ο ΚΟΚ.

Αυτή τη στιγμή, στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν τέσσερις εταιρείες ενοικίασης ηλεκτρικών πατινιών και δύο εταιρείες ενοικίασης ηλεκτρικών σκούτερ, με τη δημοτική αρχή να επιθυμεί να βάλει όρους και κανόνες στη χρήση των παραπάνω οχημάτων. Μέσω επιστολής προς όλες τις εταιρείες θα ζητηθεί ο ακριβής αριθμός των πατινιών και σκούτερ που υπάρχουν στην πόλη, ενώ προς τα τέλη Αυγούστου -κι έπειτα από διαβούλευση με τις εταιρείες- θα βγει μια νέα Κανονιστική αναφορικά με την ορθή χρήση, αλλά και τα σημεία στα οποία εγκαταλείπονται τα οχήματα από τους ενοικιαστές.

Advertisement
Family Kitchen

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί το φαινόμενο να είναι παρκαρισμένα σε όλη την πόλη. Ή θα πρέπει να βγει ένα τέλος χρήσης για κάθε πατίνι ή ως δήμος να προταθούν χώροι, ώστε να αφήνονται από τους ενοικιαστές σε συγκεκριμένα σημεία και να μην είναι διάσπαρτα παντού. Και φυσικά οι εταιρείες να πληρώνουν τέλος για την κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου», πρόσθεσε ο κ. Τσιαπακίδης.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Mε μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για τα Logistics - Οι προοπτικές και οι προκλήσεις για το Νομό Σερρών

05/02/26 12:29 μμ

Mε μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για τα Logistics – Οι προοπτικές και οι προκλήσεις για το Νομό Σερρών

«Σέρρες – Αδύνατον να αντισταθείς»: Τα νέα τουριστικά spots - Η πρόταση γάμου που έγινε τελικά δεκτή

05/02/26 12:21 μμ

«Σέρρες – Αδύνατον να αντισταθείς»: Το νέο τουριστικά video – Η πρόταση γάμου που έγινε τελικά δεκτή

Άρειος Πάγος: Οριστικά στην Λάρισα η διεξαγωγή της δίκης για τα Τέμπη

05/02/26 12:08 μμ

Άρειος Πάγος: Οριστικά στην Λάρισα η διεξαγωγή της δίκης για τα Τέμπη

Χατζηβασιλείου: Δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο η τραγωδία στην Χίο – Δομημένος ο διάλογος με την Τουρκία, όχι εφ’ όλης της ύλης

05/02/26 11:59 πμ

Χατζηβασιλείου: Δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο η τραγωδία στην Χίο – Δομημένος ο διάλογος με την Τουρκία, όχι εφ’ όλης της ύλης

Ο πύργος της Μάρως στην Δάφνη Σερρών

05/02/26 11:39 πμ

Ο πύργος της Μάρως στην Δάφνη Σερρών

Κλειστός για δύο ώρες ο δρόμος Σερρών – Δράμας στο ύψος του Δαφνουδίου λόγω συσσώρευσης φερτών υλικών

05/02/26 11:29 πμ

Κλειστός για δύο ώρες ο δρόμος Σερρών – Δράμας στο ύψος του Δαφνουδίου λόγω συσσώρευσης φερτών υλικών

Μαθήτριες και μαθητές από όλη την Ελλάδα διαγωνίζονται στη Γλωσσολογία

05/02/26 11:21 πμ

Μαθήτριες και μαθητές από όλη την Ελλάδα διαγωνίζονται στη Γλωσσολογία

Υπό κράτηση παραμένει ο 55χρονος για την υπόθεση δολιοφθοράς σε γερμανικά πλοία

05/02/26 11:16 πμ

Ροδόπη: Υπό κράτηση παραμένει ο 55χρονος για την υπόθεση δολιοφθοράς σε γερμανικά πολεμικά πλοία

Κ. Χατζηδάκης: Παρεμβάσεις κοινής λογικής για να σταματήσουν οι ιστορίες καθημερινής τρέλας

05/02/26 11:12 πμ

Κ. Χατζηδάκης: Παρεμβάσεις κοινής λογικής για να σταματήσουν οι ιστορίες καθημερινής τρέλας

Κυρ. Μητσοτάκης: Ξεκινάμε το προσυνέδριο δίνοντας έμφαση, στην κοινωνική διάσταση της πολιτικής μας

05/02/26 11:07 πμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Ξεκινάμε το προσυνέδριο δίνοντας έμφαση, στην κοινωνική διάσταση της πολιτικής μας

Θεσσαλονίκη: Οι «Λεχρίτες» γιορτάζουν χωρίς γυναίκες κάθε Κυριακή του Ασώτου

05/02/26 10:46 πμ

Θεσσαλονίκη: Οι «Λεχρίτες» γιορτάζουν χωρίς γυναίκες κάθε Κυριακή του Ασώτου

Συμμετοχή της METLEN και του κατασκευαστικού της βραχίονα ΜΕΤΚΑ στο έργο Παραχώρησης ΒΟΑΚ (Τμήμα Χανιά–Ηράκλειο)

05/02/26 10:38 πμ

Συμμετοχή της METLEN και του κατασκευαστικού της βραχίονα ΜΕΤΚΑ στο έργο Παραχώρησης ΒΟΑΚ (Τμήμα Χανιά–Ηράκλειο)