21 C
Serres

Σέρρες: Πυκνοί καπνοί και έντονη μυρωδιά από την πυρκαγιά στο Μενοίκιο και στα «Χάνια» πάνω από το Χιονοχώρι- video

Date:

  • Βελτιωμένη είναι η εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς στο Μενοίκιο όρος. Η πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής  9 Αυγούστου.
  • Στα δύσβατα σημεία επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής.
  • Οι καπνοί φτάνουν μέχρι και την πόλη των Σερρών. Σήμερα η ατμόσφαιρα ήταν έντονα επιβαρυμένη στις γύρω περιοχές.
  • Κάτοικοι στο Νέο Σούλι μιλούν στο Epiloges.tv και κάνουν λόγο για δύσκολη νύχτα και ένα πρωινό γεμάτο καπνούς.

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση στη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μενοίκιο όρος το απόγευμα της Παρασκευής  μετά από πτώση κεραυνών στο δημοτικό διαμέρισμα Δαφνούδι του δήμου Εμμ.Παππά αλλά και  στην περιοχή «Χάνια» πάνω από το Χιονοχώρι του δήμου Σερρών.

Οι δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή και επιχειρούν σε δύσβατα σημεία. Προς το παρόν δεν απειλείται η Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου. Ο Υποστράτηγος κ. Θεόδωρος Κοσμίδης συντονιστής επιχειρήσεων κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης , ο Διοικητής 2ης ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης κ. Αριστείδης Κατιρτζίδης και ο Διοικητής της Π.Υ Σερρών  Ανδρέας Θεοδωρίδης ενημέρωσαν την δήμαρχο Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα για τον συντονισμό των ενεργειών. Ήδη με την συνδρομή της Περιφέρειας αλλά και των δυνάμεων από τους δήμους Σερρών και Εμμ. Παππά έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες και ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στα σημεία κατάσβεσης. Το θέμα των πυρκαγιών απασχόλησε και την σημερινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής κατά την διάρκεια της οποίας ο Αντιδήμαρχος Αθανάσιος Γάτσιος ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής για την εξέλιξη της.

Την ίδια ώρα οι πυκνοί καπνοί που τυλίγουν τις περιοχές και η έντονη μυρωδιά πιθανόν να δημιουργήσουν προβλήματα σε όσους εκτίθενται στον καπνό και τα αιωρούμενα σωματίδια για τον λόγω αυτό η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία ενημερώνει για τα μέτρα προφύλαξης που μπορούν να πάρουν οι κάτοικοι των περιοχών. Τα πιο πιθανά συμπτώματα αφορούν το ανώτερο αναπνευστικό και εκδηλώνονται με ρινική συμφόρηση, ρινική καταρροή και αίσθημα ξηρότητας στο φάρυγγα. Μπορεί επίσης να εμφανιστεί βήχας ή δύσπνοια για αυτό θα πρέπει όσοι έχουν συμπτώματα να επικοινωνούν με τον θεράπων ιατρό τους. Οι κάτοικοι  στο Ν. Σούλι μιλούν για μια δύσκολη νύχτα και ένα πρωινό γεμάτο καπνούς.






ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΛΗΝΤΣΑΡΗΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΣέρρεςΣέρρες: Πυκνοί καπνοί και έντονη μυρωδιά από την πυρκαγιά στο Μενοίκιο και στα...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο 15Αύγουστο στον Δήμο Σερρών

Υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς για αύριο Πέμπτη...

Σωματεία και φορείς Ν. Σερρών: Μόνο ο λαός σώζει τον λαό

Σωματεία και φορείς του Ν. Σερρών εκφράζουμε ολόψυχα την...

Πώς θα περάσουν οι Σερραίοι τον Δεκαπενταύγουστο- Video

Ο Δεκαπενταύγουστος έφτασε και οι Σερραίοι ήδη έχουν καταστρώσει...

Σέρρες: Σπασμένος κάδος σκουπιδιών ταλαιπωρεί τους πολίτες με κινητικά προβλήματα – video

Ένας σπασμένος κάδος σκουπιδιών δυσκολεύει καθημερινά τη ζωή των...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα