29.1 C
Serres

Χαλκιδική: Ελεύθεροι και οι δύο συλληφθέντες για τον θάνατο της 8χρονης σε κατασκήνωση

Date:

Ελεύθερος αφέθηκε, με προφορική εντολή εισαγγελέα, ο 34χρονος αρχηγός της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, που συνελήφθη τα ξημερώματα για τον θάνατο της 8χρονης σε πισίνα του καμπ, χθες το μεσημέρι.

Νωρίτερα, με προφορική εντολή εισαγγελέα είχε αφεθεί ελεύθερη και η 19χρονη ομαδάρχισσα, που είχε συλληφθεί, χθες το βράδυ, για το ίδιο συμβάν.

Η ποινική τους μεταχείριση θα αποφασιστεί, όταν ολοκληρωθεί η αστυνομική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέχρι στιγμής, η δικογραφία αφορά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ωστόσο ο εισαγγελέας ζήτησε να συνεχιστεί η έρευνα έτσι ώστε, όταν ολοκληρωθεί αυτή, να αξιολογηθεί στο σύνολό της η υπόθεση.

Κατά πληροφορίες, στη δικογραφία που σχηματίζεται, θα συμπεριληφθούν -μεταξύ άλλων- η ιατροδικαστική εξέταση, όπως επίσης η αυτοψία από ειδικούς πραγματογνώμονες από τον τόπο του συμβάντος και καταθέσεις μαρτύρων.

Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης για τον θάνατο της 8χρονης

Ανακοίνωση σχετικά με τον θάνατο της 8χρονης σε πισίνα εξέδωσε η «Κατασκηνωτική Εκπαιδευτική Α.Ε.», που λειτουργεί την κατασκήνωση στη Χαλκιδική.
Η ανακοίνωση, στην οποία παρουσιάζονται όσα προηγήθηκαν αλλά και ακολούθησαν μετά το μοιραίο συμβάν, έχουν ως εξής:






«Σήμερα (χθες) Τρίτη 13 Αυγούστου αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτια τους για την μεσημεριανή ανάπαυση διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά στους χώρους της κατασκήνωσης. Η κατασκηνώτρια εντοπίστηκε στην πισίνα χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Στην κατασκηνώτρια παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης και το ΕΚΑΒ που καλέστηκε αμέσως στον χώρο. Ασθενοφόρο μετέφερε την κατασκηνώτρια στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά μας οδύνη για την απώλεια της κατασκηνώτριας μας και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος».

φωτ.αρχείου

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

ΕλλάδαΑστυνομικάΧαλκιδική: Ελεύθεροι και οι δύο συλληφθέντες για τον θάνατο της 8χρονης σε...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Πνιγμός 8χρονης στη Χαλκιδική: Ανακλήθηκαν οι άδειες στις πισίνες της κατασκήνωσης, δεν τηρούσαν τις προδιαγραφές

Tις άδειες λειτουργίας των πισινών της κατασκήνωσης, όπου εντοπίστηκε...

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από το αυτοκίνητο του 38χρονου που παρέσυρε τον 58χρονο

Ένας 38χρονος, στη Θεσσαλονίκη, κατηγορείται από την Αστυνομία ότι...

Δύο λουόμενοι έχασαν τη ζωή τους σε Ποταμό Επανομής και Κεραμωτή

Tη ζωή τους έχασαν σήμερα 68χρονη και 72χρονος στις...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα