21 C
Serres

Πνιγμός 8χρονης στη Χαλκιδική: Ανακλήθηκαν οι άδειες στις πισίνες της κατασκήνωσης, δεν τηρούσαν τις προδιαγραφές

Date:

Tις άδειες λειτουργίας των πισινών της κατασκήνωσης, όπου εντοπίστηκε νεκρή η 8χρονη στην Χαλκιδική, ανακάλεσε σήμερα ο δήμος Κασσάνδρας, μετά από ομόφωνη απόφαση της δημοτικής επιτροπής.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση του 2016 η οποία καθορίζει τα κριτήρια για τη λειτουργία κατασκηνώσεων, η πισίνα πρέπει να βρίσκεται σε χώρο ασφαλή και κατάλληλα περιφραγμένο με σταθερή περίφραξη ύψους 1,20 μέτρων, προκειμένου να διασφαλίζεται η χρήση της υπό την επίβλεψη του απαιτούμενου προσωπικού, όπως ναυαγοσώστες.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο δήμος Κασσάνδρας είχε εκδώσει άδειες λειτουργίας για τις δύο πισίνες της συγκεκριμένης κατασκήνωσης τον Αύγουστο του 2022. Στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση, αποφασίστηκε η ανάκληση των αδειών λειτουργίας, καθώς διαπιστώθηκε ότι έχουν αλλάξει τα δεδομένα βάσει των οποίων είχαν εκδοθεί οι άδειες.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναφέρθηκε ότι από επιτόπιο έλεγχο στην κατασκήνωση προέκυψε πως σε μία από τις πισίνες, ένα μέρος της περίφραξης δεν ήταν όπως προβλέπεται σε οριοθετημένο και ασφαλή χώρο για τα παιδιά, αφήνοντας σημεία από τα οποία ήταν δυνατή η πρόσβαση στην κολυμβητική δεξαμενή.






Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη πισίνα, ο έλεγχος αποκάλυψε ότι δεν υπήρχαν τα απαραίτητα σωσίβια και κοντάρι, ενώ δεν υπήρχαν σημάνσεις για τα βάθη.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι το άτομο που είχε οριστεί ως υπεύθυνο για τη συμμόρφωση της λειτουργίας των δύο κολυμβητικών δεξαμενών με τις σχετικές υγειονομικές και τουριστικές διατάξεις, δεν είχε προσληφθεί από την ιδιοκτήτρια εταιρεία για το έτος 2024 και δεν είχε οριστεί άλλος υπεύθυνος.

Δείτε απόσπασμα από το πρακτικό της συνεδρίασης ΕΔΩ

ΕλλάδαΑστυνομικάΠνιγμός 8χρονης στη Χαλκιδική: Ανακλήθηκαν οι άδειες στις πισίνες της κατασκήνωσης, δεν...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από το αυτοκίνητο του 38χρονου που παρέσυρε τον 58χρονο

Ένας 38χρονος, στη Θεσσαλονίκη, κατηγορείται από την Αστυνομία ότι...

Δύο λουόμενοι έχασαν τη ζωή τους σε Ποταμό Επανομής και Κεραμωτή

Tη ζωή τους έχασαν σήμερα 68χρονη και 72χρονος στις...

Περιφέρεια Αττικής: Οδηγίες για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας μετά την πυρκαγιά

Οδηγίες προς τους πολίτες για τη διασφάλιση της δημόσιας...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα