30.8 C
Serres

Άγιαξ, Παναθηναϊκός και οι άλλες…τρελές ιστορίες των πέναλτι: Όταν οι εκτελέσεις ξεπερνούσαν τους θεατές!

Date:

Τριάντα τέσσερα πέναλτι χρειάστηκαν Άγιαξ και Παναθηναϊκός-στη σχετική διαδικασία- χθες στο Άμστερνταμ για την πρόκριση στα play-off του Europa League, εισιτήριο που πήρε η ολλανδική ομάδα, τρεις φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Μία διαδικασία που είχε διάρκεια 28 λεπτά, σχεδόν όσο η παράταση!

Δεν ήταν πολύ καιρό πριν που πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη σε διάρκεια σειρά πέναλτι. Στις 20 Μαΐου φέτος, για την ακρίβεια. Ενώ ο Άγιαξ και Παναθηναϊκός εκτέλεσαν 34 πέναλτι, οι SC Ντιμόνα και Σίμσον Τελ Αβίβ τελείωσαν μόλις μετά από 56 εκτελέσεις!. Η SC Ντιμόνα κέρδισε με 23-22 και έτσι εξασφάλισε μια θέση στον τελικό για τα play-offs για την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία.

Δύο χρόνια νωρίτερα είχε γίνει ένα τρελό σερί στην Αγγλία με περισσότερα πέναλτι από τους παρευρισκόμενους θεατές, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ολλανδική εφημερίδα «De Telegraaf».
Οι ομάδες της Ουάσιγκτον και του Μπέντλινγκτον τα πήγαν ελαφρώς καλύτερα από τους Ισραηλινούς το 2022 , το σκορ ήταν 25-24, αλλά είχαν ήδη τελειώσει μετά από 54 προσπάθειες.
Ιδιαίτερη αίσθηση πρέπει να ήταν για τους όχι περισσότερους από σαράντα θεατές που έδωσαν το παρών, σύμφωνα με διάφορα αγγλικά ΜΜΕ.

Ουάσινγκτον και ο Μπέντλινγκτον έσπασαν δύο ρεκόρ εκείνη την εποχή. Πρώτον, το ορόσημο του Παγκόσμιου Βιβλίου Ρεκόρ Γκίνες που είχαν η ΚΚ Πάλας και την FC Σίβιτς Γουίτχουκ ξεπεράστηκε. Αυτές οι δύο ομάδες χρειάστηκαν 48 πέναλτι το 2005 για το τελικό σκορ 17-16.
Δεύτερον, το αγγλικό ρεκόρ που κρατούσε μέχρι τότε…διαλύθηκε. Το 2021, οι Ολντ Γουλφρούνιανς και Λέιν Χιν εκτέλεσαν 44 πέναλτι. Εκεί το σκορ ήταν 19-18.






Άγιαξ και Παναθηναϊκός έχουν πλέον τη μεγαλύτερη διαδικασία των πέναλτι σε διοργάνωση της UEFA. Αυτό το ρεκόρ κατείχαν οι Ολλανδοί U21, οι οποίοι νίκησαν την Αγγλία στους ημιτελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2007 μετά από 32 εκτελέσεις.

Να σημειωθεί επίσης ότι στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος το 2009, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, μετά το 3-3 της κανονικής διάρκειας και το 4-4 στην παράταση, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στην κατάκτηση του τροπαίου, έπειτα από 34 εκτελέσεις πέναλτι.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

ΑθλητικάΆγιαξ, Παναθηναϊκός και οι άλλες…τρελές ιστορίες των πέναλτι: Όταν οι εκτελέσεις ξεπερνούσαν...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Δεν πρέπει να δοθεί το παραμικρό δικαίωμα»

Με ανακοίνωσή της, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θέλησε να ενημερώσει...

Πρεμιέρα Super League: Που θα δείτε τους αγώνες της πρώτης αγωνιστικής

Η Super League κάνει πρεμιέρα σήμερα 17 Αυγούστου για...

Ο Εντ Σίραν αγόρασε μειοψηφικό μερίδιο στην Ίπσουιτς

Ο τραγουδιστής Εντ Σίραν εκπλήρωσε «το όνειρο κάθε ποδοσφαιρόφιλου»...

Σινσινάτι Open-Απόψε ο Τσιτσιπάς κόντρα στον Ντρέιπερ

Απόψε (15/8-22:00) ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Τζακ...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα