23.7 C
Serres

Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή στο Ροδολίβος Σερρών

Date:

Το 50o Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή, άφησε το αποτύπωμά του και φέτος στο Ροδολίβος, με τις εκδηλώσεις του να είναι πιο μαζικές από κάθε άλλη φορά, το Σάββατο 17 Αυγούστου, με πλήθος κόσμου από τα γύρω χωριά να κατακλύζει το χώρο, με όμορφες μουσικές παρουσιάσεις από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες.

Ο Θανάσης Χρηστίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι «αυτός ο θεσμός, είναι η έμπρακτη απάντηση ότι η νέα γενιά επιλέγει να ζήσει, να παλέψει, να κάνει την οργή της δράση ενάντια στον καπιταλισμό που την καταδικάζει στη φτώχεια και τη μισή ζωή (…). Το ΚΚΕ, δεσμεύτηκε και μετά τις εκλογές πως με όλες του τις δυνάμεις θα συνεχίσει εκεί που κρίνονται όλα, στους δρόμους του αγώνα. Το είπε και το κάνει πράξη. Είναι παρών στα μέτωπα των πυρκαγιών, στα εργοστάσια, στα σωματεία, στο πλευρό των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής, στους φοιτητές, στους εκπαιδευτικούς, στους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους.

Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή στο Ροδολίβος Σερρών

Υπάρχουν δυνατότητες να βελτιωθούν και στις Σέρρες οι συσχετισμοί στο Εργατικό Κέντρο Σερρών και στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, και στον Εμπορικό Σύλλογο. Αλλάζουν πολλά και μπορούν να αλλάξουν περισσότερα. Το ξέρουν πολύ καλά, για αυτό επιχειρούν να τροφοδοτήσουν ξανά τη μοιρολατρία, το “τίποτα δεν αλλάζει”. Καλλιεργούν την απογοήτευση, την αναμονή, ξεκατινιάζονται, κάνουν παζάρια για να φτιάξουν τον “εναλλακτικό πόλο διακυβέρνησης”. Το έχουμε δει το έργο, ο καπιταλισμός δεν εξανθρωπίζεται αλλά ανατρέπεται.

Τη βαρβαρότητα τη ζει και ο λαός της περιοχής, όπου μειώθηκε σχεδόν το 1/7 του πληθυσμού μέσα σε 10 χρόνια. Ο δρόμος της ανάπτυξης περνά από την φτωχοποίηση του Νομού. Οι αγρότες και οι επαγγελματίες παλεύουν για να τα βγάλουν πέρα κόντρα στο κράτος, και τις μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Δεν υπάρχουν υποδομές για να κάνει ένα νέο ζευγάρι οικογένεια ή να μπορέσει να ζήσει με αξιοπρέπεια ένας νέος στον τόπο μας.






Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή στο Ροδολίβος Σερρών

Απάντηση σε όλη την κατάσταση που διαμορφώνεται αποπνικτική για όλους μας, είναι να γίνει ο λαός και η νεολαία πρωταγωνιστές. Για να ανοίξει ο δρόμος για να ζούμε καλύτερα. Το ΚΚΕ, το μοναδικό Κόμμα που το θέτει καθαρά και ξάστερα, είναι πως ο πλούτος που παράγεται από όλους εμάς μπορεί και είναι εφικτό να τον απολαμβάνουμε ικανοποιώντας τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων.

Οι λαοί, δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Η ιστορία γράφεται ακόμα. Η οργάνωση, η συλλογικότητα, ο αγώνας, είναι η απάντηση. Ο Σοσιαλισμός είναι το μέλλον. Θα φροντίσουμε εμείς για αυτό».

Στο μουσικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων η Κική και ο Τίμος Σιρλαντζής, ο Δημήτρης Ψαρράς και ο Κώστας Γκρανόπουλος τραγούδησαν, απήγγειλαν τους μεγάλους αγώνες και τις ηρωικές στιγμές του λαού μας.

ΣέρρεςΦεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή στο Ροδολίβος Σερρών

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

ΑΣΠΑΙΤΕ: Μέχρι τις 29 Αυγούστου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων με σκοπό τη φοίτηση

 Η Διοίκηση της ΑΣΠΑΙΤΕ ενημερώνει ότι συνεχίζεται μέχρι και...

Μαθήτριες αφρικανικής καταγωγής χορεύουν ποντιακά στην Κάτω Αμπέλα Σερρών

Οι νέοι και οι νέες, που χορεύουν ποντιακούς χορούς...

Ηράκλεια Σερρών: Την Πέμπτη η έπαρση της σημαίας της Εμποροπανήγυρης- Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

 Ο  Δήμος  Ηράκλειας  σας  καλεί  να  παραστείτε  στις  Εορταστικές ...

Δήμος Ηράκλειας: 20η Ομαδική έκθεση ζωγραφικής

Ο Εικαστικός Σύλλογος «Το Κύτταρο» Δήμου Ηράκλειας, διοργανώνει την...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα