26.5 C
Serres

Οι επιζώντες του ναυαγίου στη Σικελία «ρωτούν συνεχώς για τους αγνοούμενους» – Ξέρουν ότι «υπάρχει μικρή ελπίδα να τους βρουν ζωντανούς», αποκαλύπτει γιατρός

Date:

Οι επιζώντες μετά τη βύθιση του γιοτ στη Σικελία «ρωτούν συνεχώς για τους αγνοούμενους», ενώ οι ομάδες διάσωσης συνεχίζουν τις έρευνες, αναζητώντας τους έξι επιβάτες του βυθισμένου σκάφους Bayesian. Χθες, Δευτέρα, δύτες εντόπισαν το ναυάγιο 50 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Ο γιατρός Domenico Cipolla, διευθυντής στο νοσοκομείο «Di Cristina» στο Παλέρμο, δήλωσε ότι οι επιζώντες «ελέγχουν συνεχώς» για να μάθουν αν οι αγνοούμενοι φίλοι τους είναι καλά, αναφέρει η dailymail. «Είναι απαρηγόρητοι και κλαίνε γιατί έχουν συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει μικρή ελπίδα να βρουν τους φίλους τους ζωντανούς» αναφέρει ο ίδιος.

Ο πρόεδρος της Morgan Stanley International, Τζόναθαν Μπλούμερ, ο Κρις Μορβίλο, δικηγόρος στην Clifford Chance όπως και ο βρετανός επιχειρηματίας Μάικ Λιντς και η 18χρονη κόρη του Χάνα, είναι μεταξύ των έξι ατόμων που αγνοούνται μετά τη βύθιση της πολυτελούς θαλαμηγού στα ανοιχτά της Σικελίας στο Παλέρμο, μετά από μία σφοδρή καταιγίδα.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος ενός άνδρα, ο οποίος ήταν ο σεφ του πλοίου. Συνολικά δεκαπέντε άτομα διασώθηκαν, μεταξύ των οποίων η σύζυγος του Μάικ Λιντς, Άντζελα Μπακαρές, ιδιοκτήτρια του σκάφους, και ένα κοριτσάκι ενός έτους που σώθηκε από τη μητέρα του.






Ο Λιντς, που κάποτε είχε χαρακτηριστεί ως ο Μπιλ Γκέιτς της Βρετανίας, πέρασε μεγάλο μέρος της τελευταίας δεκαετίας στα δικαστήρια υπερασπιζόμενος το όνομά του ενάντια στις κατηγορίες για απάτη που σχετίζονταν με την πώληση της εταιρείας λογισμικού του, Autonomy, στην αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας Hewlett-Packard έναντι 11 δισ. δολαρίων.

Ο 59χρονος αθωώθηκε από ένα δικαστήριο στο Σαν Φρανσίσκο τον Ιούνιο, αφού είχε περάσει περισσότερο από ένα χρόνο ζώντας ουσιαστικά σε κατ’ οίκον περιορισμό. Οι επιζώντες δήλωσαν ότι το ταξίδι είχε οργανωθεί από τον Λιντς για τους συναδέλφους του στη δουλειά.

Εντωμεταξύ, λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης για τη βύθιση του πλοίου, προέκυψε ότι ο συγκατηγορούμενος του Λιντς σε εκείνη τη δίκη, Στίβεν Τσάμπερλεν, πέθανε αφού χτυπήθηκε από αυτοκίνητο ενώ έτρεχε στο Cambridgeshire.

πηγή newsbeast.gr

ΚόσμοςΟι επιζώντες του ναυαγίου στη Σικελία «ρωτούν συνεχώς για τους αγνοούμενους» –...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Β. Ζελένσκι: Η κατάσταση κοντά στο Τορέτσκ και Ποκρόφσκ είναι «δύσκολη»

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η κατάσταση...

Μπαράζ ρουκετών εκτόξευσε η Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ και των Υψιπέδων του Γκολάν

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι εντόπισε...

Ιταλία: Βύθιση ιστιοφόρου γιοτ ανοικτά του Παλέρμο – 7 αγνοούμενοι

Το ιστιοφόρο γιοτ Bayesian, μήκους 55 μέτρων, που μετέφερε...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα