Τα ερωτήματα παραμένουν αρκετά όσον αφορά στον τρόπο λήψης αδειών για την νόμιμη λειτουργία πάρκων αναψυχής, οι έλεγχοι που γίνονται και κυρίως τι πρέπει να αλλάξει για την εμπέδωση του ... Περισσότερα

Πώς αδειοδοτούνται τα λούνα παρκ και ποιοι τα ελέγχουν

Epiloges Press

Epiloges Press

Τα ερωτήματα παραμένουν αρκετά όσον αφορά στον τρόπο λήψης αδειών για την νόμιμη λειτουργία πάρκων αναψυχής, οι έλεγχοι που γίνονται και κυρίως τι πρέπει να αλλάξει για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας για τους χρήστες.

Ο πραγματογνώμονας Χρήστος Γκλαβόπουλος μίλησε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθείται προκειμένου ένας ιδιοκτήτης πάρκου αναψυχής να λάβει νόμιμη άδεια, αλλά και για άλλα σχετικά ζητήματα.

«Υπάρχουν δύο διαδικασίες, μία βάσει της υπουργικής απόφασης 50116/2020 και η άλλη με την ΚΥΑ 65006/2022. Στη μία υποβάλλονται τα έγγραφα στον οικείο δήμο ο οποίος εκδίδει την άδεια, στη δεύτερη υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο notifybusiness.gov.gr και αυτός που κάνει την αίτηση βεβαιώνει ότι έχει όλα τα σχετικά έγγραφα. Αυτό που είναι παράδοξο είναι ότι αν σε 10 μέρες δεν ελεγχθεί από τον οικείο δήμο, είτε με τη μία διαδικασία, είτε με την άλλη τότε νοείται ότι έχει εκδοθεί η άδεια και λειτουργεί κανονικά το λούνα παρκ. Αυτό ισχύει για λούνα παρκ που είναι εγκατεστημένα σε ιδιωτικούς χώρους και όχι σε αυτά που έχουν εγκατασταθεί μετά από προκηρύξεις από δήμους. Κάθε λούνα παρκ πρέπει να διαθέτει βιβλίο περιοδικής επιθεώρησης και συντήρησης», όπως ανέφερε και στάθηκε και στο πως γίνεται ο έλεγχος στα παιχνίδια.

Παράλληλα πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Σε κάθε μηχάνημα θα πρέπει να υπάρχουν οδηγίες, περιορισμοί ως προς τη χρήση το serial number. Αν επισκεφτούμε ένα λούνα παρκ και δούμε ότι κάτι από αυτά λείπει, να σκεφτούμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Ζητούμε σαν πολίτες να επιδειχθεί η έγκριση λειτουργίας του».

Πρόεδρος Σωματείου πάρκων αναψυχής: Για τα λούνα παρκ χρειαζόμαστε έγκριση λειτουργίας- Αυτοί που δουλεύουν δεν είναι ειδικευμένοι

Ο Πρόεδρος του Σωματείου πάρκων αναψυχής, Δημήτρης Δακανάλης μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις” σημειώνοντας ότι για τη λειτουργία των λούνα παρκ απαιτείται έγκριση λειτουργίας.

Advertisement
MEGA

“Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είμαστε 130 επιχειρηματίες σε όλη την Ελλάδα. Το σωματείο δεν μπορεί να σας πει ποιοι έχουν άδεια και ποιοι δεν έχουν. Αυτό μπορεί να το δει ο Δήμος στην περιοχή του, όχι το σωματείο. Το σωματείο δεν μπαίνει σε αυτές τις διαδικασίες. Το σωματείο όμως μπορεί και βοηθάει τον επιχειρηματία σε ό, τι χρειάζεται, τον Δήμο, ό, τι χρειάζεται. Να φέρουμε, να κάνουμε μια γέφυρα, στην ουσία μια γέφυρα επικοινωνίας και να βοηθήσουμε τον κλάδο, Όλες τις επιχειρήσεις να βγάλουν την άδεια που πρέπει να υπάρχει στο λούνα παρκ και σε κάθε λούνα παρκ”, τόνισε ο ίδιος αναφερόμενος στις αδειοδοτήσεις των πάρκων αναψυχής.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

21/02/26 9:30 μμ

Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

Σέρρες: Το έθιμο της "χάσκας" και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

21/02/26 9:28 μμ

Σέρρες: Το έθιμο της “χάσκας” και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

21/02/26 9:24 μμ

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

Στο «κενό» βρέθηκαν πελάτες την ώρα του φαγητού σε κατάστημα εστίασης στην Πάνδροσο Ροδόπης.

21/02/26 9:06 μμ

Ροδόπη: Κατέρρευσε πάτωμα ταβέρνας, εννέα άτομα στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

21/02/26 8:53 μμ

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

21/02/26 8:40 μμ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

21/02/26 8:32 μμ

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι

21/02/26 10:33 πμ

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι – Συνταγή

Θεσσαλονίκη : Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

21/02/26 10:24 πμ

Θεσσαλονίκη: Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

21/02/26 9:45 πμ

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

Η Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

21/02/26 9:25 μμ

Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

Λαχταριστή γαλατόπιτα, παραδοσιακή και αγαπημένη συνταγή, χωρίς φύλλο, γλυκιά και αφράτη

21/02/26 12:17 πμ

Γαλατόπιτα παραδοσιακή