25.4 C
Serres

Τραγωδία στη Σικελία: «Το ναυάγιο ήταν αποτέλεσμα ενός μακρύ καταλόγου λαθών» σύμφωνα με τον κατασκευαστή του ιστιοφόρου

Date:

Ο Τζιοβάνι Κονσταντίνο (Giovanni Costantino), ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της The Italian sea group της εισηγμένης εταιρείας στην οποία ανήκουν τα περιουσιακά στοιχεία της Perini navi του Viareggio, η οποία κατασκεύασε το Bayesian το 2008, που το χαρακτηρίζει «ένα από τα ασφαλέστερα πλοία στον κόσμο», πρακτικά «αβύθιστο» μίλησε στην Corriere della Sera για τα αίτια της ναυτικής τραγωδίας στο Παλέρμο.

«Όλα όσα έχουν γίνει, αποκαλύπτουν έναν πολύ μακρύ κατάλογο λαθών. Οι άνθρωποι δεν έπρεπε να βρίσκονται στις καμπίνες, το σκάφος δεν έπρεπε να είναι αγκυροβολημένο. Και τότε γιατί το πλήρωμα δεν γνώριζε για την εισερχόμενη ταραχή; Οι επιβάτες ανέφεραν κάτι παράλογο, ότι δηλαδή η καταιγίδα έφτασε απροσδόκητα, από το πουθενά. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Όλα ήταν προβλέψιμα. Έχω τους μετεωρολογικούς χάρτες εδώ μπροστά μου. Τίποτα δεν ήρθε ξαφνικά» ανέφερε ο επιχειρηματίας.





«Kατέληξαν σαν τα ποντίκια»

«Αναρωτηθείτε: γιατί δεν ήταν κανένας ψαράς του Porticello έξω εκείνη τη νύχτα; Ένας ψαράς διαβάζει τον καιρό και ένα πλοίο όχι; Η καιρική ταραχή ήταν πλήρως αναγνωρίσιμη σε όλους τους μετεωρολογικούς χάρτες. Ήταν αδύνατο να μην το ξέρει κανείς» κατέληξε ο κ. Κονσταντίνο.

Όπως δήλωσε ο κατασκευαστής του μοιραίου ιστιοφόρου, «ένα πλοίο της Perini άντεξε τον τυφώνα Κατρίνα, κατηγορίας 5. Σας φαίνεται δυνατόν ότι δεν μπορεί να αντέξει έναν ανεμοστρόβιλο από εδώ; Είναι καλή πρακτική, όταν το πλοίο είναι αγκυροβολημένο, να υπάρχει φρουρός στη γέφυρα, και αν ήταν εκεί δεν θα μπορούσε να μην είχε δει την καταιγίδα να έρχεται. Αντ’ αυτού, πήρε το νερό με τους επισκέπτες να βρίσκονται ακόμη στις καμπίνες τους. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν μια γωνία 40 μοιρών και όσοι βρίσκονταν στην καμπίνα βρέθηκαν με την πόρτα ανοιχτή: μπορείτε να φανταστείτε έναν άνδρα 60-70 ετών να σκαρφαλώνει έξω; Κατέληξαν σε μια παγίδα. Οι καημένοι κατέληξαν σαν ποντίκια».

πηγή ertnews.gr

ΚόσμοςΤραγωδία στη Σικελία: «Το ναυάγιο ήταν αποτέλεσμα ενός μακρύ καταλόγου λαθών» σύμφωνα...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ζελένσκι: Η Ουκρανία χρειάζεται «όπλα, όχι υποσχέσεις»

Νέα έκκληση για άμεση αποστολή στρατιωτικής βοήθειας απηύθυνε απόψε...

Ταϊλάνδη: Πρώτο κρούσμα στην Ασία του στελέχους της mpox που ευθύνεται για την τρέχουσα επιδημία στην Αφρική

Η Ταϊλάνδη επιβεβαίωσε ότι το στέλεχος του κρούσματος της...

Βρέθηκαν ίχνη μικροπλαστικών σε φιάλες αναψυκτικών

Έξι είδη πλαστικού με τη μορφή μικροσωματιδίων και νανοσωματιδίων...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα