31.5 C
Serres

Φλώρινα: Ανοίγει η αυλαία των εκδηλώσεων «Πρέσπες 2024» με συναυλία του Ν. Πορτοκάλογλου

Date:

Με τη συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου, στο Νέο πάρκο Φλώρινας, ανοίγει απόψε η αυλαία των φετινών εκδηλώσεων «Πρέσπες 2024». Το χαρακτηριστικό των φετινών εκδηλώσεων είναι ότι καμία από τις δράσεις που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός των Πρεσπών δεν πραγματοποιείται στην Πρέσπα και το νησάκι του Αγ. Αχιλλείου.

Στο φετινό πρόγραμμα υπάρχουν εκδηλώσεις λόγου, με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την εισβολή του τουρκικού στρατού στην Κύπρο και συνάντηση Βαλκάνιων Εικαστικών καλλιτεχνών, με συμμετοχή από πέντε χώρες. Πιο συγκεκριμένα, από 23-25 Αυγούστου στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Φλώρινας θα πραγματοποιηθεί το «BALKAN ART PRESPES FESTIVAL» με εκθέσεις και υπαίθρια εργαστήρια, όπου θα συμμετάσχουν εικαστικοί από την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία και την Τουρκία.

Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, στις 20.00, στον χώρο του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Φλώρινας θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «ΠΡΕΣΠΕΣ ΜΝΗΜΗΣ», με αφιέρωμα στους Φλωρινιώτες Εικαστικούς Ποιητές και Λογοτέχνες, τον Δημήτρη Καλαμάρα, τον Θέμη Μηλώση και τον Μίμη Σουλιώτη. Θα μιλήσουν ο εικαστικός και καθηγητής στο ΠΔΜ Φώτης Καλαμάρας, ο αρχαιολόγος Ανδρέας Τσώκας, ο εικαστικός Νίκος Ταμουτσέλης, ο Γιώργος Λιάνης, η Α. Μηλώση και ο Ν. Κακαβάς.

Την Πέμπτη 29 Αυγούστου, στον αύλειο χώρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «50 Χρόνια Κύπρος – Δεν ξεχνάμε – 50 Χρόνια Δημοκρατίας στην Ελλάδα», με ομιλητές τον Σάββα Καλεντερίδη, τον Κώστα Χαρδαβέλα, τον Γιάννη Δημαρά και τον Γιώργο Λιάνη.

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου, στις 20.30, στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου στο Αμύνταιο θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Γιάννη Κότσιρα και τη Μυρτώ Βασιλείου.





Το Σάββατο 31 Αυγούστου, στο Νέο Πάρκο Φλώρινας θα δοθεί η Θεατρική παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι» σε σκηνοθεσία των Μ. Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου.

Όλες οι εκδηλώσεις των Πρεσπών είναι χωρίς εισιτήριο για το κοινό.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

ΕλλάδαΜακεδονίαΦλώρινα: Ανοίγει η αυλαία των εκδηλώσεων «Πρέσπες 2024» με συναυλία του Ν....

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις σχετικά με την υιοθεσία ανήλικου συνελήφθη 38χρονη

Μια 38χρονη συνελήφθη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για συμμετοχή...

Το Πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 55 έως 67 ούτε διακόπτεται ούτε περικόπτεται

Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με σχετική του...

Καβάλα: Ο ρόλος της Κύπρου στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Διπλωματία

Από τις 25 έως τις 31 Αυγούστου 2024 και...

Συνελήφθη 60χρονος για πρόκληση σωματικής βλάβης σε βάρος διευθυντή κλινικής του Ιπποκράτειου

Για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και απλή σωματική βλάβη σε...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα