31.9 C
Serres

Κλιμάκιο του ΚΚΕ Σερρών στον Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Ροδολίβους -φωτο

Date:

Κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη Μπούμπα Αλεξια γραμματέα της ΤΕ Σερρών του ΚΚΕ και την Άντζιου  Άννα, Δημοτική σύμβουλο στο Δήμο Αμφίπολης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, επισκέφτηκε και προσέφερε νερά, ξηρά τροφή και υλικά α’ ανάγκης στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Ροδολίβους.

Για τρίτη μέρα συνεχίζεται η φωτιά στην κορυφογραμμή του Παγγαίου,  σε δύσβατα σημεία, με χαράδρες και δύσκολη πρόσβαση για τα πεζοπόρα τμήματα της ΠΣ.  Το κλιμάκιο συνομίλησε με τους πυροσβέστες και ενημερώθηκε για την εξέλιξη της πυρκαγιάς. Μετέφερε την αγωνία και το ενδιαφέρον των κατοίκων της περιοχής που βλέπουν το βουνό τους να καίγεται και αυτοί να νιώθουν ανήμποροι να βοηθήσουν. Η ελάχιστη προσφορά, είναι τα υλικά που συγκεντρώθηκαν, ως μια μικρή ένδειξη αλληλεγγύης και στήριξης της δύσκολης αποστολής που έχουν όλοι οι πυροσβέστες αυτά τα μερόνυχτα. 





Κλιμάκιο του ΚΚΕ στον Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Ροδολίβους -φωτο

Για άλλη μια φορά, και σε αυτή την πυρκαγιά, έρχονται στην επιφάνεια οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, ο αντιεπιστημονικός διαχωρισμός της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών από την κατάσβεση τους.  Μπαίνουν σε δεύτερη  μοίρα οι σύγχρονοι δασικοί δρόμοι, τα σημεία με υδροφόρες, αντιπυρικές ζώνες σε όλο το βουνό. Είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχουν κάθε καλοκαίρι γενικές επιφυλακές και μαζικές μετακινήσεις πυροσβεστών, αντί να θωρακίζεται το ΠΣ και η δασική υπηρεσία  με μόνιμο προσωπικό και να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας. Είναι απαράδεκτο οι εξουθενωμένοι πυροσβέστες να μην έχουν ούτε ένα χώρο να ξαποσταίνουν, να σιτίζονται, να παίρνουν τις ανάσες τους για να μπορούν νηφάλιοι και ξεκούραστοι να συνεχίσουν την κατάσβεση. Είναι υποχρέωση της πολιτείας και του Δήμου να τους παρέχεται δωρεάν διαμονή και σίτιση για όσο είναι αναγκαία η παρουσία τους στο επιχειρησιακό πεδίο.  Τέλος υποσχέθηκε σε όλους τους εργαζόμενους  ότι θα αναδείξει και θα προβάλει τα ζητήματα των πυροσβεστών συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση και  στην κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για οργάνωση της δασοπροστασίας και πυροπροστασίας σε άλλη βάση.

ΣέρρεςΚλιμάκιο του ΚΚΕ Σερρών στον Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Ροδολίβους -φωτο

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Φωτιά στο Παγγαίο: Υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατηθεί ψηλά, άνεμοι στην περιοχή- video

Ισχυρές εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν...

Υγεία: Τι πρέπει να ελέγξουν οι γονείς στα παιδιά τους πριν την επιστροφή στα θρανία- video

Λίγες ημέρες έμειναν μέχρι την επιστροφή των μαθητών στα...

Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών στον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου για τον καθαρισμό του Κρουσοβίτη

Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών στο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου για τον καθαρισμό...

Τ.Χατζηβασιλείου: Υπεγράφη από τον ΥφΑΑΤ η απόφαση για τις αυτόχθονες φυλές αγροτικών ζώων

"Υπεγράφη από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χρήστος...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα